Χτες έπεσε στα χεράκια μου ένα ατμιστικό δείγμα Guevara Reserve 20mg. Ιδού και οι εντυπώσεις μου:
Όταν μου έσκασε SMS από το κατάστημα ητ στο οποίο περνάω αρκετές ώρες, γράφοντας "μάντεψε τι σου χω!!!", δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ. Τελείωσα ότι δουλειές είχα και παρουσιάστηκα. Όταν έφυγαν κάτι πελάτες, η ιδιοκτήτρια μου έδωσε το μπουκάλι. Σφραγισμένο ακόμα! Το άνοιξα, το πλησίασα στη μύτη μου και... απογοήτευση

. Η η μύτη μου δεν πήγαινε καλά, ή περίμενα πολλά παραπάνω από μυρωδιά. Μάλλον το 2ο. Ελάχιστο άρωμα καπνού που το κουκούλωνε αρκετά το άρωμα Metaxa. Πήρα έναν καινούριο Τ3, τον γέμισα (τόσο θα έπαιρνα έτσι κι αλλιώς, δεν θα αγόραζα το μπουκάλι), τον φόρεσα σε μία ego upgrade μια που δεν είχα ανταπτοράκι για το VV μαζί μου, την ρύθμισα στην υψηλή τάση και έβαλα μπρος. Περίμενα αποζημίωση από τη γεύση!
Στο στόμα μου έγινε μια έκρηξη αρώματος και γεύσης, τόσο ισχυρή που με σόκαρε! Απίστευτη γεύση πούρου, κλάσεις ανώτερη από το Puros. Δεν μπορεί, σκέφτηκα, θα είναι τίγκα στην PG. Και όμως! Διαβάζοντας τα συστατικά, είδα μόνο VG. Αμέσως σκέφτηκα τι θα γινόταν σε υγρό 50-50... Το χτύπημα πολύ, ζόρικο και ξηρό, ότι ακριβώς ταιριάζει σε ένα πούρο. Γεύση καπνού, ατόφια και αποκλειστική σε όσους μπορούν να την εκτιμήσουν. Επίγευση ελαφρώς γλυκιά, με ιδέα ξύλου. Με 5-10 τζούρες, μπάφιασα και έβαλα τον Τ3 στην άκρη, χαμογελώντας σαν παιδάκι που του πήραν τυρόπιτα.
Στο σπίτι, το δοκίμασα σε VV No1 και σε Λάβα, πάλι με τον Τ3. Το πρώτο τόλμησα να το φέρω στα 5 βολτ, αλλά όσο έψαχνα τα μάτια που μου είχαν πεταχτεί έξω από το χτύπημα, το μετάνιωσα. Στο λάβα, 4,3 και όλα καλά.
Δεν είναι υγρό για όλη μέρα, δεν είναι καν για πάνω από 10-15 ρουφηξιές συνεχόμενες. Είναι αυτό ακριβώς που λέμε "πούρο", αγνό, με διάρκεια, ιδιαιτερότητες, και πάνω από όλα, απολαμβάνεται αργά και σε βάθος χρόνου. Όποιος έδωσε τα απαιτούμενα μπικικίνια, τα οποία αξίζει, για την αγορά του μπουκαλιού των 60 ml, υπο κανονικές συνθήκες απέκτησε ένα σύντροφο για ιδιαίτερες στιγμές και μετά από ένα καλό φαγητό για τουλάχιστον ένα μήνα. Μιλάμε πάντα για το 20ρι!
Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον κατασκευαστή, και περιμένω με αγωνία το επόμενο limited edition του!