Πάντως ρε παιδιά, αυτό με τα 3.7-4,2 V, ή το μέχρι 4,2, όλες οι εκδοχές της παπάτζας, είναι τουλάχιστον εκνευριστικό.
Θα φέρω παράδειγμα. Εγώ χρησιμοποιώ για για allday σετ το πίκο με τον τρίτον μίνι με 1.8 αντίσταση (ναυτίλου) και μια φορά στο τόσο βάζω τον melo 3 mini με 0.3 αντίσταση, για να κάνω το lemon tart και τα ντουμάνια με την ησυχία μου.
Εφαρμογή του «κανόνα» των V: 1)Τώρα στον τρίτωνα, μου διαβάζει 1.84 την αντίσταση, άρα max wattage ta 9.6. (η αντίσταση δίνει 10 με 14) Δοκίμασα να ατμίσω για λίγη ώρα εκεί και εκνευρίστηκα
. Δεν είναι ούτε καν κοντά στο χτύπημα που θέλω, καθώς κανονικά ξεκινάω από 12 το πρωί και φτάνω από 13 ως και 14 αν το έχω πιπίλα.
(Me 12άρα νικοτίνη όλα αυτά)
2) Πάμε στο melo 3 mini. Eδώ ο κατασκευαστής δίνει 30-80 w αν δεν κάνω λάθος. Σύμφωνα με τον «κανόνα» εγώ πρέπει να παίζω από 55w (3.7v) έως 70w (4.2 v) Αμ δε! Εγώ μέχρι τώρα δεν έχω τολμήσει να ανέβω πάνω από 40W (3.16 v!) για τον απλούστατο λόγο πως στην πρώτη μου παραγγελία υγρού για πνευμονικές πήρα 6άρα νικοτίνη λόγω ανασφάλειας, πράγμα που έχει κάνει το 70% των ατμιστών που γνωρίζω. Με τριπλάσια (και βάλε) παραγωγή ατμού τριπλάσια η νικοτίνη άρα και το χτύπημα. Τέζα ο Ντίνος στα 55w!
Ανεβάζω παρόλα αυτά στα 70w για τη δοκιμή και μου ρχεται μια μεταλλική γεύση σαν καμμένο, άλλο πράγμα
.
3) Πριν λίγες μέρες, συζήτηση με φίλο μου που ατμίζει
1 χρόνο, o οποίος μόλις είδε τα 4.8 v στο pico με τον τρίτωνα έπαθε κοκομπλόκο και άρχισε να μου λέει πως θα πέσουν πάνω μου οι 7 πληγές του Φαραώ. Αυτός έιχε αντίστοιχα στον cubis (a8 μου τον είπε) του μια ρύθμιση στυλ 9 w sthn 1.5 ( δεν θυμάμαι ακριβώς, μπορεί να κάνω λάθος). Προσπάθησα να του εξηγήσω πως δεν παίρνω κανένα καμμένο, πως η έρευνα με τα 5v και τις αλδευδες ήταν μούφα, πως αν πέσω κάτω απο τα 10 που δίνει η aspire, θα έχω υπερτροφοδοσία. Στα πρώτα δύο απλά με έγραψε. Στο τρίτο ενδιαφέρθηκε και όταν του εξήγησα για τις διαρροές, μου είπε πως αυτό είναι
φυσιολογικό να συμβαίνει λίγο, καθώς έτσι του είπε το «παιδί απτην alterego». Του είπα να αλλάξουμε για λίγο και όντως οι μπουρμπουλήθρες πήγαιναν φουλ, στο μισάωρο πήρα τρεις- τέσσερις δόσεις rebel της alterego (ωραίο υγρό δεν το περίμενα
) σε υγρή μορφή, χτύπημα είχα μηδέν, ενώ αυτός γούσταρε τη ζωή του με τον τρίτωνα. Εννοείται πως δεν πείστηκε χριστό, καθώς το παιδί απτην alter ego κάτι θα ξέρει παραπάνω κλπ.
Συμπέρασμα: Αν είχα ξεκινήσει πηγαίνοντας σε μαγαζί για προτάσεις και όχι διαβάζοντας το φόρουμ ι) Θα είχα πληρώσει εξοπλισμό πάνω από 100 ευρώ που σε άλλα μαγαζιά της ΕΛΛΑΔΑΣ βρίσκεις με 60 ii) θα μου είχαν πει και μία μ@##κία τόσο επικίνδυνη που θα με είχε βγάλει ήδη εκτός ατμίσματος, καθώς απέδειξα πως ατμίζοντας στα 3.7-4.2v δεν θα μπορούσα να κάνω ούτε πνευμονική ούτε τσιγαρίσια με τον εξοπλισμό μου, ή θα δοκίμαζα κοκτέιλ νικοτίνης σαν το φίλο μου και θα πίστευα οτί είμαι και ασφαλής.
Το γεγονός, μάλιστα, πως ένα φόρουμ ατμίσματος (οι καταναλωτές-ερασιτέχνες δηλαδή), δίνει καλύτερες συμβουλές από τους επαγγελματίες είναι
ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ και κάτι πρέπει να γίνει για αυτό. Ειδικά όταν ο Πρόεδρος του ΣΕΕΗΤ, δικαιολογεί την διαφορά στις τιμές με το ότι στα μαγαζιά θα βρείς «consulting», τον δικό σου άνθρωπο και κάτι τέτοιες μπαρούφες.
Τελευταίο: Για να μην νομίζετε οτί έχω κάτι με την alter ego, πρόσφατα μπήκα με το η.τ. στο χέρι σε κατάστημα της ecig και ζήτησα 1.8 clapton για τον τρίτον μίνι πρώτη φορά για δοκιμή. Ο τύπος μου βγάζει το μπουρί την 1.8 του κανονικού τρίτονα και μου λέει clapton είναι μόνο η 0.5 αλλά είναι πολύ καλή αντίσταση κλπ. Ε, αν δεν είχα πάρει μετά από συμβουλή στο φόρουμ την ίδια αντίσταση για το melo θα πλήρωνα 4,5 ευρώ και θα του έλεγα και συγγνώμη. Του εξήγησα πως έχω τον μίνι που παίρνει αντιστάσεις ναυτίλου άλλα θέλω να δοκιμάσω και τη δική του την πορτοκαλί, σκάλωσε λίγο έψαξε στο συρτάρι (μάλλον εκεί που είχε του ναυτίλου) και μου λέει α ναι έχουμε.