Eμένα πάντως αυτό που ενοχλεί στους καπνιστές είναι ότι ενώ στην αρχή κορόιδευαν λέγοντας μου ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κόψω το τσιγάρο με το η/τ, τώρα που βλέπουν ότι δεν έχω ξαναπιάσει στα χέρια μου τσιγάρο (είμαι καθαρή απο τις 19/11) λένε ότι και το η/τ είναι έπίσης κακή συνήθεια με αβέβαιες επιδράσεις στον οργανισμό κι ότι αφού δεν απεξαρτητοποιείσαι από την κίνηση είσαι επιρρεπής ανά πάσα στιγμή να ξανακαπνίσεις.Δε ξέρω αν έχουν δίκιο ή όχι. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχω κάνει σίγουρα ένα βήμα περισσότερο από αυτούς και αυτό κάποιους τους πονάει!!!
Συμφωνώ μαζί σου.
Περίπου την ίδια εμπειρία έχω κάνει και εγώ.
Η μητέρα μου π.χ προσπάθησε αρκετές φορές να περάσει στο ηλεκτρονικό.
Και από ενημέρωση, βοήθεια και ανταλλακτικά δεν είχε ποτέ πρόβλημα...
Προσπάθησε με 401, με 701 με NJoy αλλά δε...
Τελικά αποφάσισε ...να μου την "μπαίνει" εμένα...
Σύνηθες ερωτήσεις:
Και που ξέρεις τι έχει μέσα? Τι λένε τώρα αυτοί...
Μα νικοτίνη παίρνεις. Σκοπός είναι να μην παίρνεις νικοτίνη.
Και άμα έχει τις καλές της:
Έκανες ένα καλό βήμα και το έκοψες το τσιγάρο. Τι το θες τώρα αυτό?
Βέβαια καπνίζει σχεδόν 3 πακέτα την ημέρα...
Ο αδελφός μου με τα ίδια πλεονεκτήματα και MiniTurbo κατέληξε να συνεχίζει να ...καπνίζει.
Δεν μιλάει αρνητικά για το ηλεκτρονικό, αλλά ούτε και ...θετικά.
Γι' αυτόν το ηλεκτρονικό είναι σαν να μην υπάρχει...
Πολλοί συγγενείς και φίλοι και μόνο που είδαν εμένα το δοκιμάσαν.
Μόνο δύο περιπτώσεις καταφέραν να ξεπεράσουν τον μήνα...
Μόνο η νύφη μου το χρησιμοποιεί όταν είναι στην δουλειά γιατί στο νοσοκομείο το τσιγάρο απαγορεύεται.
Για την πεθερά μου τα υγρά είναι ...σίγουρα ανθυγιεινά.
Που ξέρω εγώ τι βάζουν μέσα, είναι η σύνηθες απάντηση. Και η πλάκα είναι ότι μου το λέει όταν ...πνίγεται από το βήχα καπνίζοντας.
Κατά τα άλλα καπνίζει 3 πακέτα την ημέρα και σηκώνει την γειτονιά στο πόδι από τον βήχα..
Εκεί ξέρει τι βάζουν...
Και άλλα πολλά παραδείγματα.
Νομίζω ότι τελικά οι περισσότεροι απλώς δεν ...μπορούν να περάσουν στο ηλεκτρονικό.
Είναι έτσι κι αλλιώς γνωστό ότι η νικοτίνη δεν επιδρά τόσο εθιστικά στο ηλεκτρονικό όπως στο τσιγάρο.
Θέλει δηλαδή αρχικά μια προσπάθεια.
Επίσης λόγω της αντικαταθλιπτικής δράσης που έχει το τσιγάρο (αλλά και το ηλεκτρονικό) πολλοί πραγματικά ...φοβούνται.
Υποστηρίζεται σε από γιατρούς ότι σχεδόν το 80% των καπνιστών καπνίζει λόγω της αντικαταθλιπτικής δράσης της νικοτίνης.
Ενώ και στο ηλεκτρονικό ισχύει το ίδιο, αυτοί δεν το ξέρουν εκ των προτέρων...
Φταίνε βέβαια και οι συσκευές που έχουν ακόμη πολλά προβλήματα...
Και φταίνε και πολύ.
Δείτε πόσοι εδώ στο φόρουμ έρχονται και χάνονται πολύ γρήγορα.
Ένας λόγος είναι σίγουρα ότι επιστρέφουν στο κανονικό.
Τελικά καταλήγουν να δαιμονοποιούν το ηλεκτρονικό..
Και είναι ακόμη χειρότερα όταν έχουν ήδη δοκιμάσει το ηλεκτρονικό.
Ένα καλό επιχείρημα είναι σίγουρα το ότι μπορούν να το χρησιμοποιούν ελεύθερα.
Αλλά όταν το κανονικό επιτρέπεται έτσι κι αλλιώς σχεδόν παντού, γιατί ο λόγος?
Προσωπικά το κατάφερα γιατί λίγο τα προβλήματα που είχα με την υγεία μου (έντονος βήχας), λίγο οι αντοχές, λίγο τα παιδιά, λίγο η μυρωδιά στο σπίτι με έκαναν να θέλω να κόψω το τσιγάρο οπωσδήποτε.
Δύσκολη τελικά υπόθεση να πείσεις καπνιστή να γίνει ατμιστής και είναι και οι μόνοι ..."πελάτες" του ηλεκτρονικού.