Την Δευτέρα πέταξα από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης για Γερμανία με Ryanair. Μαζί μου είχα μια μπαταρία ego, ένα Lava, αρκετόυς ατμοποιητές και συνολικά 150ml υγρά. Δεν είχα κανένα πρόβλημα στον έλεγχο,κοίταξε βέβαια 2 φορές την βαλίτσα μου στο μηχάνημα αλλά δεν μου είπε τίποτα. Εντέλως τυχαία μίλησα με υπεύθυνο της ασφάλειας του αεροδρομίου και μου είπε πως απαγορέυεται και το η.τ στους χώρους του αεροδρομίου, για το κ.τ υπάρχει μου είπε πρόστιμο των 500 ευρω για το η.τ τίποτα. Εάν όμως το καπνίζω διακριτικά και με πάρουν χαμπάρει θα μου κάνουν απλά μια παρατήριση μου τόνισε. Στην Γερμανία απαγορέυεται σε όλους τους κλείστους χώρους και δεν υπάρχει περίπτωση να ατμίσεις διακριτικά γιατι εάν ενοχλήθη κάποιος μπορεί να καλέσει την αστυνομία και άντε να ξεμπλέξεις...Σε κάθε περίπτωση μπορείς βέβαια να ρωτήσεις τον υπάλληλο του καταστήματος και ανάλογα. Πέντε μέρες τώρα όποιον και αν ρώτησα μου είπε πως απαγορέυεται (άσς που όλοι με κοιτάζουν σαν εξογήινο). Όσο αναφορά την Ryanair δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι είναι η.τ αυτά που πουλάνε, γιατί συγκεκριμένα τα ονόμασε "smokeless cigarettes" σε συσκευασία των 10 τεμαχίων,με 0.8 mg νικοτίνη και με τιμή 6 ευρω σε 3 διαφορετικές γέυσεις. Οπότε θεώρισα πως δεν έχουν καμία σχέση με η.τ αλλά στον γυρισμό λεω να αγοράσω ένα πακέτο γιατί μου κίνησε την περιέργια. Επίσης κατά την διάρκεια της πτήσης ρώτησα την αεροσυνοδό και μου είπε πως μπορώ να ατμίζω διακριτικά φθάνει όμως να μην παραπονεθεί κάνεις. Δεν το έκανα ομώς γιατί δεν είχα όρεξη για απορίες και φασαρίες,πήγα κανα 2 φορές στην τουαλέτα του αεροπλάνου και το ντουμάνιασα κανονικά. Οι αεροσυνοδοί το κατάλαβαν και απλά μου χαμογέλασαν. Θα γράψω και τις εντυπώσεις μου από το ταξίδι της επιστροφής γιατί πιστέυω πως σίγουρα θα αντιμετωπίσω προβλήματα με τούς Γερμανόυς!