Αυτές τις ερωτήσεις τις έκανα κι εγώ στον εαυτό μου πολλές φορές.
Αυτοί οι 4 μήνες ήταν για μένα μια μεγάλη περίοδος δοκιμασίας όπου οι γύρω μου δεν πίστευαν ότι ποτέ θα περνούσα μια μέρα χωρίς τσιγάρο,αφού ήμουνα φουγάρο περιοπής,κι όμως........
Και κάτι που νομίζω ότι ισχύει είναι ότι μπορείς πιο εύκολα να κόψεις το ηλεκ. από ότι το κανονικό,κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.Λοιπόν
1.ΝΑΙ πιστεύω ότι το κανονικό έχει τελειώσει για μένα,και δεν θέλω να είμαι απόλυτη αλλά όσες φορές πηρα να ανάψω τσιγάρο με έπνιξε.Και κάτι άλλο που παίζει μεγάλο ρόλο είναι η ψυχολογία ,όλο αυτό τον καιρό που δεν καπνιζω είμαι πολύ ευχαριστημένη με τον εαυτό μου,νιώθω απελευθερωμένη από μια εξάρτηση που με καθήλωνε,δεν θέλω να ξαναεξαρτηθώ με αυτό τον τρόπο ξανα,έτσι πέρασα στον εαυτό μου ότι αφού δεν κάπνισα για 168 μέρες μπορώ για πάντα.
2.Αυτή είναι ακόμη πιο δύσκολη ερώτηση.
Στην αρχή είχα το ηλεκ όλη μέρα στο στόμα,κάτι σαν σανίδα σωτηρίας να πούμε,σιγά σιγά το ξεπέρασα,Τώρα μπορώ να μείνω χωρίς ηλεκ μέχρι και 6 ώρες.Αυτό με κάνει να σκέφτομαι ότι αφού μπορώ για 6 μπορώ και για 16 και για 106 αλλά και για συνέχεια.Αρα τι με σταματάει?
Καθαρά εγκεφαλικό το θέμα.
Νομίζω ότι μπορώ
αλλα δεν θέλω.
3.Το είπα και παραπάνω ,6 ώρες σχεδόν κάθε μέρα
Κάτι που πρέπει να πω ότι με το κανονικό το θεωρούσα ακατόρθωτο.
4.Αυτό παιδάκι μου δεν είναι ερώτηση ,είναι εκβιασμός

Αν αύριο χανόταν το ηλεκ θα έκανα τα αδύνατα δυνατά να μην ξανακαπνίσω,και το εννοώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου,και πιστεύω ότι θα το κατάφερνα,γιατί πολύ απλά δεν θέλω να ξαναγυρίσει το τσιγάρο στη ζωή μου.
Ισως να προσπαθούσα να βρω κάποιο άλλο υποκατάστατο ίσως και όχι
Πάντως είμαι πολύ αισιόδοξη πάνω σε αυτό το θέμα γιατί είδα την ζωή μου να αλλάζει και να καταφέρνω να βγάζω τις μέρες μου χωρίς τσιγάρο,κι αυτό σε ανεβάζει πολύ ,σε εξιτάρει.Αφού τα κατάφερα έτσι γιατί όχι και αλλιώς???