Περιληπτικά και στο περίπου.
Με το ηλεκτρονικό τσιγάρο ήθελα να ασχοληθώ από την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε,
αλλά τελικά ξεκίνησα φέτος τον Μάρτιο γιατί 1. πίστευα πως παλιότερα, δεν ήταν η τεχνο-
λογιά αρκετά ώριμη για να ασχοληθώ και 2. δεν υπήρχαν χρήματα για να ασχοληθώ σοβαρά
(και δε γούσταρα άμα ξεκινούσα να είμουν με μούφα starter πακέτο και οικονομικά χαζο-υγρά).
Από τα 20 μέχρι τα 27 μου δούλευα σε "ασόβαρα" πόστα/δουλειές, χωρίς να με βελτιώνουν ως
άτομο και χωρίς να υπάρχει ελπίζα για μεγαλύτερο μισθό ή κάποια ανώτερη εργασιακή θέση.
Το καλό όμως ήταν πως χρήματα είχα πάψει να παίρνω από γονείς όλα αυτά τα χρόνια + πλήρωνα
τα έξοδα των σπουδών μου, μου 'μεναν κάτι ψιλά για καμιά έξοδο/ταβέρνα κτλ. και είχα χρόνο να
λιώνω σε on-line games. Μετά από 7 χρόνια λιωσήματος, αποφάσισα πως δεν είναι ζωή αυτή,τα 'κοψα
όλα μαχαίρι και αποφάσισα να βρω μια δουλειά πάνω σε αυτό που μου σπούδασα και με χαρακτηρίζει.
3 χρόνια μετά και αφού κάλυψα άλλες ανάγκες που είχαν προτεραιότητα (πχ την αγορά ένως τούμπανου
υπολογιστή και πολλών άλλων που δεν είναι το παρόντος), πλέον λεφτά υπήρχαν, αλλά δεν αποτελεί αυτό
το βασικό λόγο που άρχισα το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Στη νέα δουλειά λοιπόν, με βάλαν σε ένα μικρό δωματιάκι. Κάπνιζα σαν το τρένο τον μουτζούρη. Μετά από
ένα διάστημα μου φέραν έναν φοιτητή (στα τελιώματα) για βοηθό μου. Δεν κάπνιζε. Συνέχισα να καπνίζω σαν
τρένο γιατί ο πιτσιρικάς ήταν συνέχεια σε clubs και σκεφτόμουν πως άμα τον ενοχλούσε το τσιγάρο, ας σταμά-
ταγε να πηγαίνει σε clubs και μετά ίσως να έμπαινα σε σκέψεις. Μετά μου 'φέραν στο δωματιάκι 3 άλλα άτομα
δίμηνη πρακτική. Δεν κάπνιζε κανένα. Συνέχισα να καπνίζω στο ρυθμό μου, γιατί και οι 3 ήταν party-animals
clubάκηδες και συνέχιζα να έχω το προαναφερθέν σκεπτικό. Φύγαν αυτοί, πέρασε ο καιρός, και τελικά αρχές
Μαρτίου μια Παρασκευή ενημερώνομαι πως θα 'ρθουν από Δευτέρα στο δωματιάκι 2 νέες κοπέλες, από τις
οποίες καμία δεν κάπνιζε, η μία δεν ήταν πολύ του έξω και η άλλη όχι μόνο δεν ήταν πολύ του έξω, αλλά ήταν
και μάνα. Ε, εκεινή την Παρασκευή, κόβω το τσιγάρο μαχαίρι και ξεκινάω το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Δεν περίμενα
καν να 'ρθει η Δευτέρα που θα ερχόντουσταν. Το θεώρησα αδιανόητο να γ@μ@ω τέτοια άτομα (ειδικά την άκαπνη
μάνα) με τα βρωμοτσιγάρα και το βρωμοκαπνό μου. Από τότε, το θετικό είναι πως πλέον μετακομίσαμε και είμαστε
σε μια δωματιάρα τούμπανο, αλλά μαζί με τη μετακόμιση, προστέθηκαν και πολλά νέα άτομα στο team, από τα οποία
-guess what- δεν καπνίζει κανένα. Αλλά ούτε και 'γω καπνίζω. ^^ Και όχι μόνο δε καπνίζω, αλλά έχω προσαρμόσει το
άτμιστα μου σε όσο πιο non-smoker / non-ατμιστής friendly γίνεται που σημαίνει αποχή απο καπνικά αρώματα, RY,
παστουρμάδες και ο,τιδήποτε άλλο αφήνει funny/περίεργη μυρωδιά στο χώρο. Και όλα αυτά χωρίς να πιέζω τον εαυτό
μου καθόλου, γιατί όπως έγραψα στην αρχή, πλέον υπήρχαν χρήματα για να γίνει η δοκιμή σε "άπειρα" υγρά μέχρι να
ξετρυπώσω τα κατάλληλα που και θα με ικανοποιούν και δεν θα δυσανασχετούν τους γύρω μου. Πίεση πάντως από το
αφεντικό ή από αλλού δεν δέχτηκα. Ήταν 100% προσωπική απόφαση. Ίσα ίσα, άμα με πίεζαν παίζει να παραιτόμουν στεγνά.
4 μήνες μετά, όχι μόνο νιώθω καλύτερα που έκοψα το τσιγάρο, αλλά νιώθω πως ξεκίνησε η ζωή μου από την αρχή.
Το ό,τι έκοψα το μεγαλύτερο μου πάθος και αγάπη, τα on-line games και το μόνο που να κάνω είναι να δουλεύω
ακατάπαυστα, είχε ως αποτέλεσμα να έχω έντονες καταθληπτικές/μηδενιστικές τάσεις τα 3 προηγούμενα χρόνια.
Ένιωθα πως έχω ένα τεράστιο κενό στη ζωή μου. Πλέον, με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, όχι μόνο γέμισε αυτό το κενό,
αλλά κεχύλησε κι όλας. Μια βιοτική ανάγκη μετατράπηκε στο το νέο μου hobby, τη νέα μου αγάπη. Θα έλεγα πως
πλέον είναι ο καλύτερος μου φίλος, αλλά δεν θέλω να ακουστώ τόσο υπερβολικός/δραματικός (αν και το 'χω κάνει είδη).
Τέλος, μιλώντας υποθετικά, θα 'λεγα πως αν ήξερα πως έχουν τα πράματα και μπορούσα να διαλέξω, ίσως να προτιμούσα
να το άρχιζα σε 'κανα χρόνο όπου η αγορά θα είναι γεμάτη με 2ης (η και 3ης γενιάς) temperature control μηχανάκια, καλύ-
τερους ατμοποιητές και -πιθανώς- καλύτερα υγρά (ή εστω περισσότερο υγρά του εξωτερικού στην ελληνική αγορά). Αλλά
επειδή είμαι computerάκιας και ξέρω από πρώτο χέρι πως οι τεχνολογίες εξελλίσονται σε ραγδαίους ρυθμούς, και του χρόνου
να το άρχιζα παίζει να πίστευα πως καλύτερα να το άρχιζα σε 2 χρόνια. Πράγμα χωρίς ουσία δλδ. Δεν γίνεται να μένεις στάσιμος
στο περίμενε όταν όλα γύρω σου κινούνται, και όχι μόνο κινούνται, αλλά τρέχουν... Εν κατακλείδι. Δεν-μετανιώνω-για-τίποτα.
*Για υγεία δεν αναφέρθηκα καθόλου έτσι; 15 χρόνια κάπνιζα (τα 12 Craven)
με χρόνιο άσθμα. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνετε... πόσο "μυαλό" είχα/έχω.