Κι αφού μίλησαν όλοι ας μιλήσουν κι οι κώλοι

(εννοείται ότι δεν είμαι ιατρός ή άλλης έννοιας ειδικός, αλλά παραθέτω τις σκέψεις μου απλά).
Φίλοι συνατμιστές, αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι είμαστε εν δυνάμει πειραματόζωα. Μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, προσβλητικό ή υπερβολικό σε κάποιους, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι έτσι είναι. Όπως ακριβώς συμβαίνει δηλαδή και με τις υπόλοιπες τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά και τα χίλια μύρια χημικά που περιέχουν (είτε ως χρωστικές ουσίες είτε ως συντηρητικές) έτσι και εδώ. Το θέμα είναι ότι:
1) απ' τη στιγμή που για το κάπνισμα ξέρουμε
αποδεδειγμένα ότι σκοτώνει, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, δεδομένου ότι το άτμισμα είναι μέχρι στιγμής η μοναδική εναλλακτική λύση στο κάπνισμα. Απ' όσο ξέρω, όποιος δεν μπορεί να κόψει τελείως το κανονικό τσιγάρο, "αναγκαστικά" θα οδηγηθεί στο ηλεκτρονικό, καθώς άλλο (σοβαρό) υποκατάστατο δεν υπάρχει (τα τσιρότα και τις τσίχλες δεν τα σχολιάζουμε καν). Μιλάμε πάντα για το πρόβλημα του εθισμού-εξάρτησης από τη νικοτίνη. Οπότε αποδεχόμαστε το ρίσκο και με την ελπίδα-πεποίθηση ότι (με βάση όσα γνωρίζουμε ως τώρα) δεν πρόκειται για κάτι βλαβερό (τουλάχιστον όχι θανατηφόρο

) το διακινδυνεύουμε κατά κάποιο τρόπο όλοι μας. Εγώ έτσι νιώθω.
2) έχουμε την επιλογή μιας
φυτικής εναλλακτικής λύσης (Δόξα τω Θεώ) κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό! Διότι ως γνωστόν, ότι μας δίνει η φύση είναι υγιεινό ή τουλάχιστον λιγότερο βλαβερό από τα συνθετικά που δημιουργήθηκαν σε κάποιο χημικό εργαστήριο. Άλλο να ατμίζεις φυτικό λαδάκι κι άλλο propylenπωςλέγεται τελοσπάντων... μόνο που το ακούς/διαβάζεις σε ξενίζει, σε τρομάζει και σε υποψιάζει

Οπότε, όσο περνάει απ' το χέρι μας, κάνουμε ό,τι μπορούμε, όπως και με τα υπόλοιπα τρόφιμα δηλαδή πχ προτιμάμε τα βιολογικά, κανα χωριάτικο αν μας κάτσει, αν μπορούμε κάνουμε και μπαχτσέ (καλό ε;

). Και για να πω κι εδώ τη γνώμη μου, ο καρκίνος (μάστιγα μόνο της εποχής μας, άγνωστη ως ασθένεια στο παρελθόν) δεν μπορεί να είναι τίποτ' άλλο, παρά αυτές οι χημικές ουσίες (τα Ε κλπ) που περιέχουν οι σημερινές κατασκευασμένες-τυποποιημένες τροφές που καταναλώνουμε. Κι όμως εν γνώσει μας τις καταναλώνουμε...
Αυτά και σόρυ αν σας κούρασα ή βγήκα λίγο οφ τόπικ