vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

438 επισκέπτες, 1 χρήστης
camber

Μπαταριες για τα mod μας....Ποιες ειναι ασφαλεις? Ποιες οι διαφορες τους?

Αποσυνδεδεμένος thenetpoet

• 6415
  • Φύλο: Άντρας
  • Πανορατμίξ
Η πραγματικότητα είναι πως αν φορτίζουμε τις μπαταρίες μας με χαμηλά ρεύματα δεν τις καταπονούμε άσκοπα.
Ποιος ο λόγος να φορτίσεις με 2Α ρεύμα μια 18650? Πάρε 2-3 να κάνεις τη δουλειά σου και φόρτιζε στα 750ma...

Συνδεδεμένος camber

• 3887
    • camber
Ποιο είναι το νόημα να πάρουμε ένα τέρας σαν τη Samsung, να το φορτίζουμε στα 0.5Α και να το αποφορτίζουμε στα 2Α; Για τέτοια χρήση υπάρχουν άλλες πολύ πιο κατάλληλες μπαταρίες.

Παρακάτω είναι ένα παρόμοιο σχεδιάγραμμα σαν το προηγούμενο αλλά με αποφόρτιση εντός προδιαγραφών 20Α (φόρτιση πάλι στα 4Α). Από ότι βλέπουμε κερδίζουμε κάτι σε χωρητικότητα στους 250 κύκλους αλλά όχι κάτι τραγικό. Αυτές οι μπαταρίες είναι φτιαγμένες για γκάζια. Σαν τα αυτοκίνητα. Άμα πάρεις Ferrari και την πηγαίνεις με 80km για να μη ζορίζεις τον κινητήρα δεν θα έπρεπε να την πάρεις εξαρχής. Αν σε ενδιέφερε η μακροζωία θα έπρεπε να πάρεις ένα Golf και να συμβιβαστείς με τις επιδόσεις του.

Παρακάτω αντίστοιχοι πίνακες για την LG HE2 και αποφορτίσεις 15/20Α. Φόρτιση ξανά στα 4Α. Βλέπουμε ότι υπάρχουν διαφορές που δεν είναι όμως τεράστιες ώστε να μη ξεσκίζουμε τη μπαταρία (πάντα εντός ορίων κατασκευαστή)

Όποιος ατμίζει σε χαμηλά βατ θα πρέπει να κοιτάξει άλλες μπαταρίες που πιθανόν θα έχουν μεγαλύτερη αυτονομία αλλά και μεγαλύτερη μακροζωία όπως η Panasonic 18650B στα 6.5Α

Εδώ αντίστοιχος πίνακας για την 18650Β με φόρτιση 1.6Α και αποφόρτιση 3.2Α.

Το μεγαλύτερο ρόλο στη μακροζωία της μπαταρίας παίζουν οι υψηλοί ρυθμοί αποφόρτισης, οι μεγάλες θερμοκρασίες η πτώση τάσης κάτω από τα χαμηλότερα όρια που προβλέπει ο κατασκευαστής και η υπερφόρτιση άνω των 4.2V.

Θεωρητικά αν τις φορτίσουμε σε χαμηλά mA θα αυξήσουμε τη μακροζωία τους. Πόσο όμως; Δεν φαίνεται να είναι κάτι που αξίζει τον κόπο καθώς πουθενά δεν έχω δει κάποιο σχεδιάγραμμα κατασκευαστή να δίνει κύκλους ζωής για χαμηλό ή υψηλό ρυθμό φόρτισης. Όλες οι δοκιμές γίνονται με τους υψηλότερους δυνατούς ρυθμούς φόρτισης και αλλάζουν μόνο τους ρυθμούς αποφόρτισης για να δείξουν τη επίδραση στη μακροζωία.

Στα mod με ενσωματωμένη μπαταρία (iStick, eGrip κλπ) η φόρτιση στο 1Α θεωρείται δεδομένη αλλά φοβόμαστε να φορτίσουμε τις δικές μας άριστες LG, Samsung, Sony πάνω από 0.7Α;  ;D

Αλλά και στην καθημερινή ζωή μας τα laptop, κινητά κι άλλες συσκευές με μπαταρίες λιθίου στα 1-2Α φορτίζουν.

Προσωπική άποψη εκφράζω και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείτε αλλά διακρίνω μια αδικαιολόγητη φοβία στη φόρτιση των μπαταριών μέσα στα όρια που συνιστά ο κατασκευαστής. Όλες μου τις μπαταρίες τις φορτίζω στους μέγιστους ρυθμούς που προτείνουν οι κατασκευαστές (μέχρι 2Α γιατί δεν δίνουν παραπάνω οι φορτιστές μου). Έχω μπαταρίες 2 χρονών που είναι σαν καινούργιες και φορτίζουν καθημερινά.

Αποσυνδεδεμένος thenetpoet

• 6415
  • Πανορατμίξ
Για όλα τα άλλα που λες θα συμφωνήσω απόλυτα.
Για τα ρεύματα φόρτισης, εκτός κι αν είναι ανάγκη να φορτίσεις μια μπαταρία γρήγορα γιατί πχ σου ξεφόρτισαν όλες, πραγματικά δεν βλέπω κάποιο κέρδος από τη γρήγορη φόρτιση.
Βάζω το βράδυ 1-2-3-4 18650 για φόρτιση στον nitecore και το πρωί τις έχω φρεσκοφορτισμένες ακόμα και αν είναι στα 350ma το ρεύμα φόρτισης. Ασε που για να φορτισεις πολλές 18650 στα 2Α η κάθε μία, χρειάζεσαι άλλου είδους φορτιστές από τους κλασσικούς.
Δεν είναι δραματική η διαφορά στην ζωή τους, εξάλλου είναι και φτηνές πλέον οι μπαταρίες, αλλά γνωμη μου είναι οτι δεν έχω λόγο να τις φορτίσω σε ψηλά Α παρά μόνο σε έκτακτη ανάγκη.
Την φεράρι την προτιμώ στις εκφορτίσεις :)
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 03, 2015, 22:20 από thenetpoet »

Συνδεδεμένος camber

• 3887
    • camber
Αν είναι εντός προδιαγραφών κατασκευαστή, θεωρώ πιο σωστό και ασφαλές να φορτίζω μια 18650 με 2Α σε 2 ώρες και να είμαι παρών παρά να την αφήνω χωρίς επίβλεψη όλο το βράδυ στα 300mA. Κανένας nitecore δεν θα σε προστατέψει σε περίπτωση στραβής. Αλλά όπως είπα, γούστα είναι αυτά και ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του.

Αποσυνδεδεμένος Ribot

• 4118
  • Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα
Δηλαδή τι στραβή μπορεί να γίνει? Πριν ένα μήνα πήρα έναν Χtar VC2 που φορτίζει στα 500mAh ανά κανάλι
και μου περνάνε ιδέες μήπως έκανα άστοχη επιλογή.
Διαβάζω εσάς τους παλιότερους στο η.τ. και πολλές φορές αγχώνομαι ρε παιδιά :hmmm:

Συνδεδεμένος camber

• 3887
    • camber
Καμία στραβή δεν μπορεί να γίνει όταν όλα δουλεύουν σωστά. O VC2 είναι ένας καλός φορτιστής αλλά εδώ συζητάμε για μπαταρίες και θα βγούμε εκτός θέματος.

Αποσυνδεδεμένος shadockan

• 4515
Επειδη αυτο το νημα ειναι απο τα πιο κυρια (κατα τη γνωμη μου) , καλο θα ηταν να ξεκαθαρισουμε λιγο τα πραγματα.

Δεν θελω ουτε να φοβηθει κανεις , ουτε να απογοητευτει διαβαζοντας ολες αυτες τις συζητησεις.
Οι μπαταριες IMR και INR/IMR ειναι εξισου αξιες και ασφαλης για οποια χρηση και αν τις θελουμε.
Ολοι οι καλοι φορτιστες ειναι ικανοι να παρεχουν την ασφαλεια που χρειαζομαστε (ο.κ. υπαρχουν και στραβες , αλλα αυτο δεν αποτελει κανονα.) , αλλα ας εχουμε στο μυαλο μας και το '' παν μετρον αριστον ''.

Οπως εχουμε ενα αυτοκινητο που μπορει να ανεβασει 10.000 στροφες και να πιασει 300 klm τελικη , ετσι εχουμε και 'δω καποιες μπαταριες που μπορουν να απελευθερωσουν μεγαλες δυναμεις , χωρις κανενα προβλημα.
Αυτο ομως δε σημαινει οτι ειναι καλο ή οτι πρεπει να  πιεζουμε συνεχεια στο τερμα , ειτε τον κινητηρα , ειτε τις μπαταριες μας.

Οι ανοχες και οι αντοχες ειναι μεγαλες και μπορει για μια ζωη ολοκληρη ενας τετοιος κινητηρας να μη ζητησει ουτε μια σταγονα λαδι , αλλα μπορει ακομα και αυριο να βρουμε το στροφαλο σε 10 κομματια . 
Ετσι και οι μπαταριες μας μπορει να αντεχουν τα παντα , αλλα μπορει και να τις βρουμε ψοφιες μετα την τελευταια φορτιση.

Οπως λοιπον για τα τελευταιας και κορυφαιας τεχνολογιας αυτοκινητα συνεχιζουμε να εχουμε καποια στανταρ , ετσι και για τις μπαταριες μας , ας ειναι κατω απο αυτο που αντεχουν , οι φορτισεις και οι αποφορτισεις τους , εχουν καποια σημεια ασφαλειας , τα οποια η αληθεια ειναι οτι στηρίζονται πιο πολυ στη γνωστη οδο και οχι τοσο στις προδιαγραφες .

Αυτο φυσικα δε σημαινει οτι αναιρουνται οι προδιαγραφες . Απλα οι μπαταριες του σημερα , μπορουν να φορτιστουν και να αποφορτιστουν με πολυ μεγαλυτερες δυναμεις.
Ουτε με μεγαλες ουτε με μικρες δυναμεις θα παθουν κατι , ουτε διαφορα θα δουμε στην αποδοση.
Εξαλλου και απο τις αποφορτισεις τους με μεγαλες δυναμεις βλεπουμε οτι η διαφορα απο τα αρχικα mAh δεν ειναι και μεγαλες .
Αρα αντεχουν το μεγαλο ζορι.

'' Παιζω '' συνεχεια με καποιες ιδιοκατασκευες και συνεχεια καταστρεφω τις πιο πολλες φορες καποιες μπαταριες (και οχι μονο... ;D :eyesplash: :idiot1: ) .
Επι ενα χρονο φορτιζα μια Panasonic NCR B στο 1 Α και την αποφορτιζα στα 5 A.
Aντεξε 1 χρονο η μπαταρια και ηταν ηδη 3 χρονων.

Σε ιδιοκατασκευη με λαμπτηρες , αποφορτιζα συνεχεια μια Samsung 25R με 20 Amperes (17.5 για την ακρίβεια) καθημερινα και μαλιστα οχι μια φορα τη μερα , αλλα μπορει να την αποφορτιζα / φορτιζα και τεσσερεις φορες τη μερα.
Η φορτιση ηταν στα 1 ή 2 Amperes.
Kι αυτη ενα χρονο αντεξε.

Εχω ομως και καποιες μπαταριες που δουλευουν ακομα σα καινουριες και εχουν στην πλατη τους τεσσερα χρονακια .
Αποφορτισεις απο 3 - 7 Amperes και φορτισεις απο 500 - 750mAh.Αυτο ειναι και το στανταρ που ξερουμε εδω και τοσα χρονια.  Οι εποχες και η τεχνολογια αλλαζουν , αλλα οσο και να προχωρήσει , παντα θα μπορει καποιος να εφαρμωσει τα γνωστα και να εχει αποτελεσμα.
Kαι με 1 Α δεν θα παθει τιποτα καμια απο τις μπαταριες που εχουμε σημερα στα χερια μας.  Με 2 Amps θα πρεπει να εχουμε στο μυαλο μας και το οτι η θερμ/σια της μπαταριας και του φορτιστη θα ειναι σε αποδεκτα επιπεδα , γιατι τα 2 Amps ειναι 2000mAh.
Η Samsung 25R για παραδειγμα ,αν τη βαλουμε για φορτισμα  στα 3.3V,εχει αποφορτισει  1800mAh απο τα 2500 που εχει.  Αν της περασω 2000mAh στη φορτιση , θα τη ζορισω οποτε θα εχω και καποια ανοδο της θερ/σιας.
Δεν εχουμε θεμα ασφαλειας αν γινει κατι τετοιο , αλλα μπορει να χασει καποιο '' ποσοστο υγειας ''.
Μεγαλο ρολο εδω παιζει και η εσωτερικη αντ/ση των μπαταριων μας.  Αν δεν ειναι χαμηλης αντ/σης , τοτε σηγουρα θα εχουμε μεγαλη θερ/σια . Οι ''δικες μας '' βεβαια ειναι χαμηλης αντ/σης και δεν υπαρχει καποιο προβλημα πιστευω.
Με φορτιστες balance , γνωριζω προσωπικα  οτι δεν υπαρχει τετοιος κινδυνος , αλλα οι φορτιστες αυτοι δεν ειναι απλοι και στην ουσια οταν αναγνωρισουν οτι κατι δεν ειναι σωστο χαμηλωνουν το ρευμα φορτισης , ωστε η μπαταρια να μη ζοριζεται καθολου στη φορτιση και αυτο γινεται σε ολη τη διαρκεια της φορτισης.
Μπορει να ειναι και ο OPUS 3100 V2 ικανος να κανει κατι τετοιο (αυτο το ξερει καλυτερα ο Camber που τον εχει)

Δεν ξερω αν ειμαι κατανοητος . Καπου μπορει να μη περιεγραψα σωστα κατι και ζητω σηγνωμη γιαυτο .
Το νοημα σε ολο το ποστ ομως ειναι οτι μπορουμε να φορτισουμε ή να αποφορτισουμε αυτου του ειδους τις μπαταριες με μεγαλες δυναμεις , αλλα η ηρεμια σε φορτιση και αποφορτιση , παντα θα ειν αι υπερ των μπαταριων μας.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 04, 2015, 00:57 από shadockan »

Συνδεδεμένος camber

• 3887
    • camber
Οι νέες AW 800mAh σύμφωνα με το dampfakkus.de είναι χειρότερες από τις παλιές αλλά οι μετρήσεις τους στηρίζονται μόνο σε 1 δείγμα και μένει να επιβεβαιωθούν. Προσωπικά τις χρησιμοποιώ εδώ και λίγο διάστημα χωρίς να παρατηρήσω κάτι ανάλογο.

Ήρθε επιτέλους η δικαίωση για τις AW 18350 800mAh  ;D
http://www.dampfakkus.de/akkutest.php?id=573
Σύμφωνα με τις νέες μετρήσεις ουσιαστικά έχουν ίδιες επιδόσεις με τις παλιές AW των 700mAh αλλά με το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι αντέχουν αποφορτίσεις 12Α.

Αποσυνδεδεμένος microchip

• 1436
  • 11/01/2013 18:30
Και σε κάποιες περιπτώσεις φορτιστών,
... θεωρώ πιο σωστό και ασφαλές να φορτίζω μια 18650 με 2Α σε 2 ώρες και να ...
μην εκθέτω την μπαταρία στο θερμό περιβάλλον του φορτιστή
... όλο το βράδυ ...
έχοντας πάντα στο εμπρός μέρος του μυαλού, ότι
... γούστα είναι αυτά και ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του.

Αποσυνδεδεμένος FML

• 700
Διάβασα "άπειρες" απαντήσεις σε αυτό το θέμα, αλλά κάπου χάθηκα.

Είχα πάρει αυτήν: Panasonic 18650 3400mah τυχαία
Και μετά από διάβασμα πήρα και 2: Samsung INR18650 25R 2500mAh

Είμαι εντάξει με αυτές για το τωρινό μου setup?
(IPV Mini 2, Subtank Mini, αντίσταση 1.2ohm, W9-12)

Λέω να χτυπήσω και τίποτα LG HE4 18650 35A (άμα βρω φθηνές)

Έχετε να προσθέσετε/προτείνετε κάτι άλλο;

Αποσυνδεδεμένος nikos523

• 1249
Οι Samsung που έχεις αυτή τη στιγμή είναι από τις καλύτερες, αν όχι οι καλύτερες, 18650 στην αγορά.
Εφάμιλλη απόδοση έχουν και οι lg he2/he4.

Αποσυνδεδεμένος dimgr

• **
  • 291
τι διαφορές εχουν μπαταριές με "βυζί" σε σχεση με αλλες αβυζες ?
εχω το ipv mini 30ω με efest 2500 με βυζί. Βλέπω άλλους στο ιδιο ipv  βάζουν άβυζες

Συνδεδεμένος camber

• 3887
    • camber
Σε απόδοση δεν υπάρχει διαφορά. Κάποια mod (πχ provari 2.5) δεν δέχονται μπαταρίες χωρίς βυζί. Σε κάποια άλλα δεν χωράνε οι μπαταρίες με βυζί αφού έχουν λίγο μεγαλύτερο μήκος.

Αποσυνδεδεμένος dimgr

• **
  • 291
άρα το ipv δεχεται και τα 2 ειδη

Αποσυνδεδεμένος Geo84

• **
  • 141
Καλησπερα εχω αυτες τις μπαταριες
Και τις χρησιμοποιω εδω και 4 μηνες σε ηλεκτρονικό mod.
Πριν λιγο καιρο πηρα μηχανικο μοντ και παιζω μ αυτο και αυτες τις μπαταριες.
Ενας φιλος εχει την ιδια efest που χρησιμοποιει και αυτος σε μηχανικο μονο ομως.
Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι με το που κουμπωνω τη δικια του στο mod μου παιζει πολυ πιο δυνατα και πιο καλα κι απο τις 2 δικες μου κι ας ειναι και οι 2 φορτισμενες ή αποφορτισμενες το ιδιο. Δεν ξερω τι να υποθεσω,ο φορτιστής μου ειναι nitecore με το ψηφιακο.
Τεσπα λεω να αγορασω μια μπαταρια αποκλειστικά για χρηση με το μηχανικο.
Ποια μου προτεινετε?
Μια απο τις παραπάνω? Αυτη εδω

Ή κατι αλλο? Μονο 18650 ψαχνω
Ποια να αγοράσω τι λετε?
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 18, 2015, 01:50 από Geo84 »

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 360280 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 22, 2024, 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1024 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114353 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450671 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110873 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 375249 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328471 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1085 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6459 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15322 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29389 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99977 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F