Χωρίς εμπάθεια προς την Efest, και χωρίς διάθεση αμφισβήτησης των γνώσεων των φίλων συνατμιστών που κατέθεσαν την άποψή τους, θέλω να κάνω μία τελική τοποθέτηση γιά να μην ίπταται η εντύπωση ανύπαρκτων υπονοούμενων από πλευράς μου. Συγχωρέστε με αν το βλέπω έτσι, αλλά θέλω να είμαι ξεκάθαρος.
Κατ' αρχήν, με την Efest δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα στην μέχρι τώρα ατμιστική μου εμπειρία. Αντιθέτως, προϊόντα της εταιρείας με έχουν συντροφεύσει άριστα στα μονοπάτια της αναζήτησης μου στον χώρο που όλοι μας διαβαίνουμε. Ειδικά, 2 μπαταρίες V1 IMR18650 1600 mAh High Drain ( 30A ), είναι οι απόλυτοι σύντροφοί μου στα μηχανικά mods και στις χαμηλές αντιστάσεις, εδώ και μήνες.
Οι συγκεκριμένες μωβ V3 IMR18500 1000 mAh (15A ) αγοράστηκαν την Μεγάλη Εβδομάδα, γιά χρήση αποκλειστικά στα μηχανικά μου mods. Από την αρχή κάτι δεν μου πήγαινε καλά, και βασικά μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι το άτμισμά τους ήταν υποτονικό. Το ανέφερα εδώ, σε αυτό το νήμα, και μπορείτε να βρείτε το post μου με βάση τις ημερομηνίες. Έλαβα απάντηση - απαντήσεις ότι πιθανόν να χρειάζονται στρώσιμο. Παρ' ότι μου έκανε εντύπωση, δεκτό. Στην πορεία, όμως, δεν διορθώθηκε τίποτα στην απόδοσή τους. Η μόνη μου παρατήρηση αφορούσε το ότι ανέβαζαν αρκετά θερμοκρασία κατά την διάρκεια της φόρτισής τους. Μέχρι που έγινε το συμβάν που περιέγραψα. Να σημειώσω, ξανά, ότι αυτό συνέβη στο πρώτο κλικ του κουμπιού του mod, και ότι η μπαταρία μόλις είχε βγεί από τον φορτιστή.
Θα μου επιτρέψετε να επιμείνω στο ότι ο συγκεκριμένος ατμοποιητής ( EVOD - 1,8Ω ) δεν είχε πρόβλημα γιατί με την ίδια ακριβώς κεφαλή και με το ίδιο ακριβώς σετάρισμα δουλεύει ως τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές ( χρησιμοποιώ RY 69 και δεν αλλάζω συχνά φυτιλοαντιστάσεις ). Και ειδικά μετά το ατυχές γεγονός, πέρασε και δοκιμάστηκε από όλα μου τα mods ( μηχανικά και ηλεκτρονικά ) χωρίς να παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα στην λειτουργία του. Πιστεύω ότι πρόκειται γιά μία αστοχία υλικού - παρτίδας, και αυτή μου την άποψη ενισχύει το ότι στις μέρες που ακολούθησαν άρχισε να μυρίζει και η δεύτερη μπαταρία κατά την διάρκεια της φόρτισης, ακόμη και μετά. Το κατάστημα που τις αγόρασα μου τις αντικατέστησε άμεσα με AW, χωρίς πολλά λόγια, και τους ευχαριστώ γιά αυτό.
Αυτό που με έχει στεναχωρήσει είναι η καταστροφή του συγκεκριμένου mod, το οποίο παρ' ότι δεν ήταν τίποτα σπουδαίο ( τυπικά και στα χαρτιά, μόνο ), με είχε βολέψει αφάνταστα γιατί λόγω του ιδιαίτερου τρόπου που έκλεινε το κύκλωμά του δεν είχε ανάγκη από συχνό καθάρισμα και συντήρηση, σε αντίθεση πχ με το GG Stealth που θέλει μία φορά την εβδομάδα γυάλισμα και ξενύχιασμα γιά να αποδίδει όπως πρέπει...
Τέλος πάντων, αφού έχω δάχτυλα και δόντια, όλα καλά. Πάμε γι' άλλα!
Παραθέτω και τις φωτογραφίες που χρωστάω από το πεδίο της μάχης, καθώς και μία ιντερνετική που δείχνει το center post και το ελατήριο όπως είναι σε Κ.Σ. Το λευκό πλαστικό που έχει κολλήσει στο ελατήριο είναι η μονωτική τάπα της άκρης του center pin του κουμπιού.