Κατ αρχάς πρέπει να πω ότι κάνουμε μια συζήτηση σε ένα θέμα ‘‘Γραμματική, ορθογραφία, λεξοπλαστική’’ που είναι ένα θέμα γενικού ενδιαφέροντος και απλώς αντιπαραθέτουμε τις απόψεις μας. Όπως αναφέρει και ο Ατμός ούτε εγώ έχω κανένα γερό κόλλημα με τις απόψεις για την απλοποίηση ή την ενιαιοποίηση της γλώσσας. Σίγουρα για την ώρα υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα. Αυτό για να γίνει πρέπει πρώτα να ωριμάσει η κοινωνία και σιγά σιγά να τεθεί.
Οπότε μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση χωρίς φανατισμούς και ακραίους χαρακτηρισμούς.
Φίλε Χρήστο εκεί που αναφέρεις:
‘’τα έθνη δεν εξαφανίστηκαν επειδή ήταν εσωστρεφή, αλλά επειδή έπαψαν να επιθυμούν να υπάρχουν.’’
Δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει ή να υπήρξε ένα έθνος που να επιθυμεί να μην υπάρχει.
Το ''εξαφανίζεται ένα έθνος'' ως όρος δε νομίζω ότι είναι σωστός. Εξαφανίζεται ένα έθνος μόνο σε περίπτωση γενοκτονίας και πάλι καθολικής γενοκτονίας. Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι τα έθνη ενσωματώνονται με άλλα έθνη και κάνουν ένα καινούργιο έθνος.
‘’Κλασικά παραδείγματα είναι ο Αιγυπτιακός λαός (που εξαφανίστηκε)’’ Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία αλλά αυτό αν το πει σε έναν Αιγύπτιο θα σε φάει ζωντανό. Οι Αιγύπτιοι θεωρούν ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Αιγυπτίων και όπως εμείς συνδυάζουμε τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό με το Χριστιανορθόδοξο δόγμα, έτσι και αυτοί συνδυάζουν τον αρχαίο Αιγυπτιακό πολιτισμό με το Μουσουλμανισμό.
‘’Ασχολούμαι επαγγελματικά με τον προγραμματισμό από το '85. Όποιος μου πει πως "ξέρω τόσες γλώσσες προγραμματισμού", αμέσως το κατατάσσω στους αεριτζήδες’’
Αυτό δεν ξέρω γιατί το αναφέρεις. Ένα παράδειγμα έδωσα με τις γλώσσες προγραμματισμού. Αν δε σου αρέσει μπορείς να πεις για έναν που θα πάρει το Νόμπελ στο software.
Εκεί που αναφέρεις ‘’Περι το 1900 μχ ο Αρθουρος Εβανς σε ανασκαφες στην Μινωικη Κρητη ανακαλυψε τις γραμμικες Α και Β, που αργοτερα ανακαλυφθηκαν και σε αλλες περιοχες (Μυκηνες, Μενιδι, Θηβα... εως και τον Δουναβη)...............’’
Βασικά αναφέρεσαι στις πιο ακραίες απόψεις. Το θέμα αυτό είναι προς συζήτηση και υπάρχει μεγάλη διχογνωμία στην επιστημονική κοινότητα.
Το να απομονώνεις τις πιο Ελληνοκεντρικές θεωρίες περί γραφής και να αγνοείς όλες τις υπόλοιπες δε νομίζω ότι συνεισφέρει στην αποκάλυψη της ιστορικής πραγματικότητας.
Για παράδειγμα στο σημείο ‘’Αποκρυπτογραφει πινακιδες Ελληνικης Γραμμικης Γραφης απο το τειχος των Πιλικατων της Ιθακης. Το κειμενο ειναι στην ελληνικη. Χρονολογηθηκε στο 2700πχ’’
Το 2700 πχ; Το πιστεύεις ειλικρινά; Σιγά σιγά θα μας πουν ότι υπήρχε Ελληνική γραφή από την εποχή τον δεινοσαύρων.
Υπάρχουν οι Σύγχρονες θεωρίες περί ιστορικότητας της γραφής που είναι πλέον οι γενικώς αποδεκτές στην επιστημονική κοινότητα και νομίζω ότι στο Wikipedia πολύ εύστοχα τις αντιπαραθέτει εδώ :
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%B1%CE%BB%CF%86%CE%AC%CE%B2%CE%B7%CF%84%CE%BFΣτα υπόλοιπα σημεία οι απαντήσεις του Ατμου με καλύπτουν απόλυτα.