(Το προϊόν το παρέλαβα από τη Sourcemore)
Mε τον κωδικό - το προϊόν κοστίζει -
ΔΕΝ κερδίζω τίποτα με τον κωδικό που θα βάλετε.
Καλά που υπάρχουν εταιρείες που βγάζουν ακόμα MTL ατμοποιητές και έχουμε να δοκιμάζουμε και τίποτα "διαφορετικό" που και που. Οπότε εδώ έχουμε την MTL εκδοχή του Dead Rabbit, μόνο στο όνομα δηλαδής αλλά οκ και έχουμε έναν MTL ατμοποιητή με 23mm διάμετρο, 4 ή 2ml χωρητικότητα υγρού και επιστόμια τύπου 510.
Η συσκευασία περιλαμβάνει τον ατμοποιητή, σύνολο δύο τανκ με την επέκταση της καμπάνας, δύο επιστόμια, μία fused clapton αντίσταση, βαμβάκι, κατσαβιδάκι, βίδες και όρινγκ.
Πωλείται στα παρακάτω χρώματα:
Αν και έχει ήδη ξεκινήσει η κουβέντα για τον ατμοποιητή θεωρώ σωστότερο να υπάρχει και ξεχωριστό θέμα για αυτόν για να μη χαθούν και οι πληροφορίες οπότε θα ζητήσω και από τα μέλη που έχουν κάνει ήδη σχόλια για το τι τους βολεύει κλπ να τα αντιγράψουν και εδώ για να υπάρχουν μαζεμένα.
Ο ατμοποιητής είναι όντως ΜTL, έχει όντως καλή τζούρα, έχει ωραία γεύση στα καπνικά που κάνω εγώ, έχει εύκολο στήσιμο αλλά σφυρίζει στα χειρότερα ή ακούγεται στη καλύτερη και είναι εύκολο να δεις διαρροές μετά το 2ο-3ο γέμισμα αν δεν το κάνεις όπως το κάναμε παλιά αλλά ας τα γράψω και πιο αναλυτικά.
Τα δύο επιστόμια της συσκευασίας είναι για μένα χάλια. Το μακρύ που θυμίζει και αυτιά λαγού είναι από αυτά τα επιστόμια που βλέπαμε πριν 6-7 χρόνια να είναι στη μόδα και τα οποία πάντα έβρισκα πάρα πολύ άσχημα και ποτέ δεν με βόλεψαν αληθινά. Οπότε εγώ προσωπικά το ξεχνάω και μόνο για το αισθητικό κομμάτι. Το δεύτερο επιστόμιο, το πιο κοντό και μονόχρωμο, δεν με βόλεψε καθόλου επίσης. Δεν ξέρω αν φταίει το πως παίρνω τζούρα ή ο σχεδιασμός του αλλά μου ήταν τελείως μη βολικό. Προσωπικά προτιμώ τα κοντά και ίσια επιστόμια τα οποία έχουν μικρή εσωτερική διάμετρο οπότε όταν παίρνω τζούρα γεμίζει το στόμα με ατμό ο οποίος έχει προλάβει να ζεσταθεί τόσο όσο θέλω εγώ. Άρα με ένα επιστόμιο που σε βολεύει ή αυτά της συσκευασίας αν είναι του γούστου σου, έχει ήδη ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
Με το τοπ καπ τώρα έχω ένα θεματάκι και το συνάντησα σε όλα τα samples του ατμοποιητή που μου έστειλαν όμως δεν ξέρω αν υπάρχει στο τελικό προϊόν. Που λέτε, αν βιδώσω έστω και ελάχιστα τέρμα το τοπ καπ πρέπει να έχω ξεβιδωμένο τον ατμοποιητή από το μοντ και να τον κρατάω από το κάτω μέρος ώστε να ξεβιδώσω το τοπ καπ και να μη ξεβιδώνει μαζί και η καμπάνα με το τανκ. Αυτό γίνεται ακόμα και αν έχω ποτίσει με υγρό το κάτω μέρος του τοπ καπ για πιο εύκολο ξεβίδωμα. Νομίζω ότι φταίνε οι βόλτες και είναι σαν να έχει 1/4 της βόλτας παραπάνω από ότι πρέπει οπότε και γίνεται αυτό.
Η συσκευασία έχει δύο τανκ, ένα κοντό και ένα ψηλό, με τον ίδιο σχεδιασμό καμπάνας και στα δύο με το ένα να είναι μακρύτερο. Θα προτιμούσα δύο ίδια τανκ και διαφορετικές καμπάνες για περισσότερο παιχνίδι αλλά ακόμα και η επιλογή να βάλουν το δεύτερο μεγαλύτερο τανκάκι και να μη βάζουν να βιδώνεις extensions κλπ για μεγαλύτερη χωρητικότητα υγρού είναι ήδη κάτι θετικό. Έχουμε διαφορές εδώ στη χρήση αλλά θέλω να το γράψω πιο κάτω που θα γράφω γενικά για το άτμισμα μαζί του οπότε ας πιάσω το δαχτυλίδι του αέρα τώρα. Το δαχτυλίδι του άερα έχει αυτό τον έξτρα σχεδιασμό με τη σαγρέ επιφάνεια οπότε είναι πολύ εύκολο να το γυρνάς αριστερά και δεξιά. Ίσως μετά από πλύσιμο να είναι αρκετά στεγνό και να θέλει να κρατάς τον ατμοποιητή ενώ το γυρνάς για να μη γυρνάει όλος ο άτμο μαζί αλλά μετά φτιάχνει. Εγώ το κλείνω τελείως, καμία τρύπα αέρα ανοιχτή, βάζω μια σταγόνα υγρού στην εσοχή και γυρνάω το δαχτυλίδ 2-3 φορές από φουλ κλειστό σε ανοιχτό και γίνεται βούτηρο.
Στα του ατμίσματος τώρα. Επιστόμιο δικό μου, κοντή καμπάνα, ημικαπνικό/καπνικό υγρό και αέρα την πιο μικρή τρύπα στα 0.8mm. Προτιμώ την κοντή καμπάνα γιατί ζεσταίνεται λίγο ο ατμοποιητής παραπάνω και είναι στα γούστα μου για τις γεμάτες τζούρες που κάνω. Επίσης το χτύπημα. Ω ναι έχει τόσο καλό χτύπημα με τη κοντή καμπάνα/τανκάκι! Παίρνεις ωραία γεμάτη τζούρα και το νιώθεις το χτύπημα τόσο καλό! Δεν είναι τόσο υπερβολικό ώστε να πρέπει να ρίξω νικοτίνη αλλά υπάρχει και είναι εξαιρετικό. Μόνο για αυτό και αξίζει να τον δοκιμάσει κάποιος που θέλει χτύπημα στον λαιμό. Με την υψηλή καμπάνα το χτύπημα μειώνεται και ψηλώνει ο ατμοποιητής οπότε για μένα χάνει και μου αρέσει όταν είναι μικρούλης. Γεύση σε ημικαπνικά είναι πολύ ωραία και τιμιότατη, στα νετ μου άρεσε επίσης αλλά με κουράζει το πλύσιμο του λόγω σχεδιασμού του ντεκ οπότε και προτίμησα να μείνω με τα ημικαπνικά μαζί του.
Στήσιμο πανεύκολο, πετάς την αντίσταση μέσα και το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι ότι αν βάλεις την αντίσταση στο ύψος των βιδών και ακόμα χειρότερα αν πας πιο πάνω, τότε σφυρίζεις εύκολα στον τελικό του μουντιάλ. Εγώ πάω την αντίσταση όσο πιο χαμηλά γίνεται με μπόλικο βαμβάκι να γεμίσουν τα ψηλό μεγάλα λούκια του και καλό αφράτεμα γιατί οι τρύπες από τις οποίες περνάει το υγρό για να τροφοδοτήσει το βαμβάκι είναι 4-5 και είναι μικρούλες οπότε αν το στουμπώσεις το βαμβάκι θεωρώ ότι θα παίξει εύκολα υποτροφοδοσία.
Δεν μου αρέσει ότι ενώ έχω βρει το ύψος της αντίστασης και γενικότερα το στήσιμο ο ατμοποιητής συνεχίζει να ακούγεται. Δεν είναι τόσο έντονο ώστε να με κάνει να το βάλω στην άκρη αλλά ακούγεται ο αέρας οπότε σπίτι με ησυχία δεν τον πιάνω στα χέρια μου ιδιαίτερα. Έξω, για καφέ, είναι εξαιρετική επιλογή ειδικά με το χτύπημα που έχει ταιριάζει με τον πρωινό καφέ εξαιρετικά καλά! Ένα ακόμα που ενοχλεί είναι όταν πρέπει να γεμίσεις με υγρό για 2η-3η-4η φορά. Αν απλά γεμίσεις, βιδώσεις τοπ καπ και αρχίσεις να ατμίζεις σίγουρα θα δεις λίγο υγρό από την εισαγωγή του αέρα. Δεν μου έτυχε να δω κανονική διαρροή αλλά νομίζω είναι λόγω του καλού βαμβακώματος. Οπότε όπως κάναμε παλιά, στα γεμίσματα κλείνω αέρα, γεμίζω και μετά γυρνάω ατμοποιητή και ανοίγω αέρα για να δω τις μπουρμπουλήθρες. Κουραστικό; Όχι. Θα μου άρεσε αν δεν χρειαζόταν να το κάνω; Εννοείται.
Αυτά τα λίγα!