(Το προϊόν το παρέλαβα απευθείας από τη VOOPOO)
(Οι φωτογραφίες μεγαλώνουν κάνοντας κλικ πάνω τους, ώστε να δείτε καλύτερα τις λεπτομέρειες)
Το νεότερο παιδί της οικογένειας Drag είναι εδώ.
Η συσκευή είναι κατασκευασμένη από zinc alloy και δέρμα στο πίσω μέρος και δέχεται δύο 18650 μπαταρίες.
Έχει διαστάσεις 86x50x25mm, ζυγίζει 118g και μπορεί να φορτίσει/αναβαθμιστεί μέσω μιας θύρας USB Type-C.
Παίζει από τα 5 εώς τα 177W και διαβάζει αντιστάσεις μέχρι 0.10Ω.
Η συσκευασία είναι μόνο με το μοντ και όχι το κιτ μαζί με τον ατμοποιητή
οπότε και περιλαμβάνει μόνο τη συσκευή και ένα καλώδιο Type-C.
Η συσκευή πωλείται στα παρακάτω πέντε χρώματα/σχέδια.
Ο 510 πόλος, όπως και στα προηγούμενα, είναι και εδώ υπερυψωμένος για να μη γρατζουνιέται το μοντ από τους ατμοποιητές αλλά εδώ ευτυχώς είναι πολύ λιγότερο σε σχέση με τα προηγούμενα οπότε όταν έχουμε βιδωμένο ατμοποιητή επάνω σχεδόν δεν φαίνεται ότι είναι ελάχιστα πάνω. Δυστυχώς παίρνει μέχρι 24αρη ατμοποιητή σε διάμετρο, από τα 25mm αρχίζει και προεξέχει ελάχιστα μεν αλλά προεξέχει.
Τα κουμπιά είναι τα ίδια όπως σε όλες τις τελευταίες συσκευές της εταιρείας. Το κουμπί του fire είναι πάρα πολύ ωραίο, πολύ καλή αίσθηση στο πάτημα και σου δίνει τη σιγουριά που θες από ένα κουμπί που το πατάς όλη μέρα. Μου αρέσει πολύ αυτή η εσωτερική καμπύλη που κάνει προς τα μέσα, κάνει το πάτημα ακόμα πιο ευχάριστο και κάνει έναν πολύ ωραίο και μαλακό κλικ ήχο όταν το πατάς. Αν έπρεπε να αλλάξω κάτι στο κουμπί, ίσως το έκανε ελάχιστα μεγαλύτερο για να κάθεται πιο άνετα το δάχτυλο στο πάτημα αλλά τώρα μιλάμε για υπερβολές, το κουμπί είναι τέλειο. Ακριβώς τα ίδια και για τα δύο κουμπιά από κάτω με τη διαφορά όταν αυτά είναι λίγο πιο σκληρά στο πάτημα, πράγμα θετικό όταν μιλάμε για δύο μικρά κουμπάκια και ότι το κλικ που κάνουν είναι λίγο πιο δυνατό από αυτό του fire.
Το πορτάκι των μπαταριών στη δικιά μου συσκευή ενώ κουμπώνει και ξεκουμπώνει άνετα, στο μέσα σημείο που συγκρατείται με το σιδεράκι πάνω στη συσκευή βρίσκει κάπου και όταν το ανοίγεις ή κλείνεις τελείως ακουμπάει σε 2-3 σημεία οπότε είναι λες και έχει στοπ. Δεν είναι πρόβλημα αυτό βέβαια και λογικά είναι ελλάτωμα της συσκευής αλλά θεωρώ σωστό να το σχολιάσω. Επίσης έχω παρατηρήσει καμιά φορά αν το κλείσω βιαστικά, ενώ κλείνει κανονικά, όταν ανοίξω τη συσκευή θα μου δείξει ότι η μια μπαταρία(πάντα η αριστερή) είναι τελείως άδεια και η δεξία είναι φουλ γεμάτη. Όταν ανοίξω και κλείσω ξανά το πορτάκι των μπαταριών και ανάψω τη συσκευή θα μου δείχνει τη στάθμη σωστά.
H οθόνη είναι επίσης πάρα πολύ ωραία και αρκετά φωτεινή για να είναι ευδιάκριτη πάντα και παντού. Υπάρχουν πάνω όλες οι απαραίτητες ενδείξεις και ίσως θα προτιμούσα, από καθαρά προσωπική επιλογή, ένα πιο μίνιμαλ στυλ. Οι δύο ενδείξεις των μπαταριών είναι κατά καιρούς λίγο ότιναναι και η στάθμες ανεβοκατεβαίνουν αλλά σε μετρήσεις οι μπαταρίες αποφορτίζονται κανονικά οπότε λογικά είναι πρόβλημα της πλακέτας και της πληροφορίας που στέλνει στην οθόνη, εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί αυτό μιας και το παρατηρώ σε αρκετά μοντάκια τελευταία.
Πατώντας τα συν και πλην μαζί μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο θέματα για την οθόνη. Το δεύτερο γυρνάει την οθόνη οριζόντια και δεν με βόλεψε καθόλου όταν το δοκίμασα. Με τρία κλικ του fire μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο mode. Το ένα είναι για να αναγνωρίζει η συσκευή από μόνη της τα κατάλληλα βατ ανάλογα την αντίσταση που έχουμε στον ατμοποιητή και δεν μας αφήνει να πάμε πάνω από ένα όριο και στη δεύτερη έχουμε το ελεύθερο να κάνουμε ότι θέλεουμε. Επίσης, όταν ανεβαίνεις σε βατ αν ξεπεράσεις τα 80W όλες οι ενδείξεις στην οθόνη γίνονται κόκκινες και γράφει SUPER. Πατώντας το fire μαζί με το συν μπορούμε να κλειδώσουμε τη συσκευή αλλά δεν μπορούμε να ατμίσουμε παράλληλα, δηλαδή δεν έχει κανένα νόημα αυτό το κουμπί γιατί μπορείς απλά να κλείσεις την συσκευή με πέντε κλικ.
Το μοναδικό πράγμα που δεν μπορώ να χωνέψω με τίποτα στα μοντάκια της VOOPOO είναι όταν έχεις το μοντ στην άκρη για λίγη ώρα και μετά όταν το πιάσεις να ατμίσεις, αυτή η ριμάδα η πρώτη τζούρα είναι πάντα νεκρή και στην ουσία το πρώτο πάτημα του fire είναι για να ξυπνήσει το μοντ. Όταν έχεις 50 μοντάκια που χρησιμοποιείς και δεν το κάνει κανένα, αυτά τα 1-2 που το κάνουν δεν συνηθίζονται με τίποτα δυστυχώς. Κατά τα άλλα δεν έχω κανένα άλλο σοβαρό παράπονο από το μοντάκι.
Εμφανισιακά από θέμα εμφάνισης και η γενικότερη αίσθηση που έχεις όταν το κρατάς είναι μακράν η καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα. Το δέρμα είναι πολύ ωραίας ποιότητας και το βάρος του το θεωρώ το κατάλληλο για διμπάταρο 18650 μοντάκι. Δεν έχει πολύ χοντροκομμένες γωνίες σε σχέση με τα προηγούμενα και φαίνεται να είναι καλά βαμμένο αλλά αυτό θα το δείξει η νεκροψία μετά από κάποιες βδομάδες ή μήνες. Για μένα είναι ακριβώς το ίδιο με το Argus GT από αυτά που μπορώ να καταλάβω όταν ατμίζω μέχρι και ότι σε κάποια φάση μετά τα 100 βατ όσο και ανεβαίνεις σε βατ δεν αλλάζει τίποτα.