Η δική μου εμπερία έχει ως εξής:
Ατμίζω σκέτη βάση με 70PG/30VG με 3-4mg νικοτίνη.
Κάνω δυο τρεις απανωτές τζούρες 4 δεύτερα και σε κάνα 5λεπτο πάλι το ίδιο. Πιπίλα δηλαδή.
Έχω τα εξής ποντάκια.
1. Joyetec Exceed Grip
2. Geek Vape Aegis Boost
3. VooPoo Navi
4. VooPoo Drag X
5. Lost Vape Ursa Quest
6. Vaporesso PX80
Σε όλα έχω διαρροή και μάλιστα αρκετή.
Τα 1, 2 και 3, τα είχαν πάρει και δύο συνάδελφοι στο γραφείο. Αυτοί οι δύο κάνουν βάση 50PG/50VG με κάποιο ελαφρό φρουτένιο άρωμα, στα 6ml νικοτίνης. Ο ένας κάνει πιπίλα σαν και εμένα, ο άλλος ατμίζει μια δυο τζούρες στα 40-45 λεπτά.
Και οι δύο είχαν τις ίδιες διαρροές με εμένα. Απλώς αυτός με το αραιό άτμισμα, είχε πιο αργά την διαρροή από ότι εμείς οι δύο με την πιπίλα.
Οι αντιστάσεις τώρα, όσον αφορά την διάρκειά τους, έχω να παρατηρήσω ότι όλες είχαν μεγάλη διάρκεια, τουλάχιστον σε εμένα που κάνω σκέτη βάση. Έβγαζα 60ml, και περισσότερο, πολύ άνετα.
Αφήνοντας τα ποντάκια γεμάτα για όλη την νύχτα, το πρωί δεν παρατηρουσα διαρροή, πλην μιας πολύ μικρής σταγόνας. Αρχίζοντας ομως το άτμισμα, σε λίγο ήθελε το ποντάκι καλό σκούπισμα. Και ολη την ημέρα ήμουν με την χαρτοπετσέτα στο χέρι. Ε, αυτό είναι βάσανο ρε παιδά! Ούτε στους πρώτους clearomizers του 2011 δεν είχα τέτοια διαρροή!
Αν είναι ο τρόπος ατμίσματος που οδηγεί τα ποντάκια σε διαρροές (αν και αμφιβάλλω), ή τουλάχιστον συμβάλλει στις διαρροές, δεν θα έπρεπε οι εταιρείες κατασκευής να το επισημαίνουν;
Και μετά από τόσες διαμαρτυρίες στο ίντερνετ, δεν θα έπρεπε να έχουν οδηγηθεί σε μια κατασκευστική διόρθωση;
Το να δίνουν σημασία μόνον στην ποιοτική κατασκευή του ποντ και όχι στις διαρροές, που με τον έναν τρόπο ή τον άλλον υπάρχουν, συνιστά αρπαχτή. Κατά την γνώμη μου.