Καλημέρα.
Θα το πάμε βήμα-βήμα για να καταλάβεις την λογική και μετά αποφασίζεις μόνος σου, το άτμισμα είναι καθαρά προσωπικό θέμα, πολύ δύσκολα θα βρεις 2 ατμιστές με το ίδιο γούστο. Το πιο καθαρό υγρό είναι η σκέτη βάση: VG + PG + Νικοτίνη (προαιρετική). Από 'κει και μετά, ό,τι προσθέτεις δημιουργεί επιπλέον κατάλοιπα: καραμέλες, μπανάνες, μπισκότα, τούρτες, βανίλιες και τέτοια, όπως είπες, ζάχαρη και χρώματα προσθέτω εγώ. Αν δε φτάσουμε στα ΝΕΤ (υπάρχει σχετικό νήμα για να δεις για τί μιλάμε), μάλλον φτάνουμε στο ανώτατο όριο. Άρα βρωμιά = κατάλοιπο στο βαμβάκι. Τώρα, σχετικά με τα κύρια συστατικά: η VG είναι υπεύθυνη για το σύννεφο του ατμού που παράγεται, είναι πιο παχύρρευστη άρα αργεί περισσότερο να ποτίσει την αντίσταση και μειώνει την αίσθηση της γεύσης, του αρώματος. Η PG απ' την άλλη είναι πιο λεπτόρρευστη άρα ποτίζει πιο γρήγορα την αντίσταση, είναι υπεύθυνη για το χτύπημα και αυξάνει την αίσθηση της γεύσης. Άρα, χοντρικά, VG = σύννεφο, PG = χτύπημα. Ο καλύτερος συνδυασμός στην αρχή είναι 50%-50% και μετά τα αυξομειώνεις ανάλογα με τα προσωπικά σου γούστα. Να θυμάσαι επίσης ότι όσο λιγότερα τα Ω της αντίστασης, τόσο ανεβαίνουν τα W/V άρα τόσο ανεβαίνει και η κατανάλωση.
Καλύτερα όμως να δεις το νήμα για τις ιδιοκατασκευές υγρών και να συνεχίζουμε εκεί την όποια κουβέντα γιατί εδώ είμαστε off topic.