Αν και το νήμα είναι αρχαίο θα ήθελα να προσθέσω κάτι.
ήθελα να πρωτείνω η.τ. σε φίλη μου η οποία λαμβάνει τέτιου είδους φάρμακα αυτην την περίοδο της ζωής της.
με είχε ρωτήσει όταν προσφατά που απέκτησα το Mod XPro M65 (Smok) .
Στις οδηγίες χρήσης του , στη σελίδα με τις προφυλάξεις γράφει το ακολουθό:
"Η συσκευή δεν προορίζεται για χρήση άπο (...) άτομα με καρδιαγγειακές παθήσεις ή/και άτομα που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά φάρμακα"
Δεν είμαι γιατρός , αν και σαν μαθητευόμενος νοσηλευτής ασχολούμαι λίγο και με παρενέργειες φαρμάκων. Απότι ξέρω πολλά αντικαταθλιπτικά , αντιψυχώτικα και εν γένει ψυχοφάρμακα
επιρεάζουν το αίμα, την κυκλοφορεία και τη σύσταση του με διάφορους τρόπους (π.χ. αύξηση επιπέδου ζαχάρου, προβλήματα κυκλοφορείας στις φλέβες, αύξηση προλακτίνης, μείωση σφυγμών κ.α. πολλά)
Ίσως γι αυτό να γράφεται μετά τις καρδιοαγγειακές παθήσεις.
Ξαναλέω δεν είμαι γιατρός.
πάντως καθώς μεγάλο μερίδιο του πλυθυσμού στην εποχή μας λαμβάνει σε κάποια περίοδο της ζωης του τέτοια φάρμακα ή καποιοι και όλοι του τη ζωή, καλό θα ήταν να επεξηγηθούν περιταίρω οι πιθανοί κίνδυνοι.
Βέβαια από την άλλη τεράστιο ποσοστό ανθρώπων που πέρνουν φαρμακεύτικη αγωγή τέτοιου είδους ούτως ή άλλως καπνίζουν παράλληλα κ.τ.
Θεωρητικά με το ηλεκτρονικό θα γλιτώνανε τουλάχιστον το έξτρα χημικό κοκτεϊλ του κ.τ.
Μου έκανε εντυπωσή όμως που αναφέρεται στο έγχειρίδιο του Mod , κάποιός λόγος θα υπάρχει.
Τέλος πάντων ο καθλένας με δικιά του ευθήνη δυστιχώς.
Πάντως από γιατρό ακόμα δεν έχω λάβει ικανοποιητική απάντηση γιατί η ενημέρωση για το η.τ. συνεχίζει να είναι ελλιπής.