Εχω ακουσει τοσα πολλα καλα λογια για τον Flash E Vapor που εντελη αποφασισα να αγορασω κι εγω τον ουρανοξυστη των ατμοποιητων (σε κλωνο φυσικα γιατι ο original χτυπαει τα 145 εουρος) και απ’ότι φαινεται μεχρι στιγμης,πολύ καλα εκανα.Στην ουσια,σε ολες του τις εκδοσεις,προκειται για τον ιδιο ατμοποιητη.Απ’ότι καταλαβα αυτο που αλλαζει είναι η χωρητικοτητα, η εξωτερικη εμφανιση και καποια extra που καποιες εκδοσεις περιεχουν ενώ σε καποιες άλλες πρεπει να αγοραστουν ξεχωριστα.Πηρα την εκδοση v4.5 S+ από την YFTK λογω του χαμηλοτερου υψους εστω κι αν αυτό εχει επιπτωσεις στη χωρητικοτητα του υγρου αναπληρωσης.
Ο Flash E-Vapor v4.5 S+ από την YFTK είναι ενας 23mm ατμοποιητης υψους 68mm μαζι με το επιστομιο (μετραω χωρις το σπειρωμα 510) , 52mm χωρις το επιστομιο (μπορουμε να βαλουμε ότι επιστομιο 510 θελουμε) με χωρητικοτητα υγρου 4,5ml ,κατασκευασμενος από ανοξειδωτο ατσαλι 316 και γυαλι.
Στην ουσια ο ατμοποιητης αποτελειται από τρια κυριως κομματια.Αυτο του deck,αυτό του θαλαμου ατμοποιησης και αυτό της αποθηκης του υγρου αναπληρωσης.Το deck με το θαλαμο ατμοποιησης εφαρμοζουν κουμπωτα με o-rings, γινονται ένα και συνδεονται βιδωτα με το χωρο αποθηκευσης του υγρου.
Στα περιεχομενα της συσκευασιας περιλαμβανονται:
1 σακουλακι με ανταλλακτικα λαστιχακια και βιδακια για τα posts.
1 σακουλακι με τα wicks (σωληνακια που κουμπωνουν στις τρυπες τροφοδοσιας υγρου για καλυτερη τροφοδοσια, κατευθειαν στα βαμβακια) κατασκευασμενα από ανοξειδωτο ατσαλι με καποια ειδικη επιστρωση (τα τσεκαρα με μαγνητη γιατι φαινονται σαν πλαστικα και οντως είναι αφου κουνιουνται αμυδρα) και τρια βιδωτα airflow inserts (κουφιες βιδες) που βιδωνονται πλευρικα και ψηλα στο deck και ρυθμιζουν τη ροη του αερα στον ατμοποιητη.
1 σακουλακι με φυτιλι που μπορουμε να χρησιμοποιησουμε αντι για βαμβακι,μια προκα που την εχει ειτε για να μας βοηθησει να περασουμε το φυτιλι στην αντισταση η για να στριψουμε αντισταση πανω της μαζι με το φυτιλι (δεν καταλαβα και ουτως η αλλως δεν προκειται να τα δοκιμασω) και ένα χρυσο εργαλειακι στρογγυλο σαν κερμα που χρησιμοποειται για να λυσουμε τελειως τον ατμοποιητη για να τον πλυνουμε η να αλλαξουμε τζαμακι.
Ο ατμοποιητης ερχεται με βιδωμενα 2 airflow inserts των 2,1mm, αντιδιαμετρικα του ατμοποιητη για πνευμονικο ατμισμα.Τα airflow inserts στο σακουλακι είναι: ενα των 1,2mm,ένα των 1,4mm και ένα σφραγισμενο (χωρις τρυπα ).Μπορουμε δηλαδη να κανουμε πολλους,ανα δυο, συνδιασμους και να προσαρμοσουμε την τζουρα μας αναλογα τα γουστα μας.Η αλλαγη των airflow inserts γινεται εξωτερικα με κατσαβιδι χωρις να αδειασουμε υγρα η να χαλασουμε το στησιμο μας.Εγω βρηκα τη τζουρα μου χρησιμοποιοντας το σφραγισμενο από τη μια μερια και το 1,2 από την άλλη.
Στη φωτογραφια από κατω φαινονται με πορτοκαλι βελακια τα wicks και με κιτρινο βελακι το ένα από τα δυο airflow inserts που είναι βιδωμενο στον ατμοποιητη.
Εντυπωση σ’αυτόν τον ατμοποιητη εκτος από το υψος του (αν και χωρις επιστομιο είναι στο ιδιο υψος ακριβως με τον Skyline χωρις επιστομιο) μου εκαναν:
1: Η ευκολια στο λυσιμο,πλυσιμο αφου ο ατμοποιητης αν εχουμε βιδωμενα τα air inserts της αρεσκειας μας και κουμπωμενα τα wicks αποτελειται από λιγα,’’χοντροκομμενα’’ κομματια χωρις κρυφα σημεια.
2: Η ευκολια στο στησιμο αφου ακομα και αρχαριος μπορει να τον στησει με διαφορους τροπους,αν εχει παρακολουθησει κανα δυο βιντεακια, χωρις προβληματα.
3: Πληρη απουσια διαρροων λογω κατασκευης , αφου οι τρυπες ροης αερα βρισκονται ψηλα στο deck και όχι από κατω.
4: Απουσια θορυβου κατά την τζουρα (δεν ακουγεται σχεδον καθολου).
5: Γευση τοσο εντονη (αλλα ωραια με υψηλη 4K αναλυση) που σκεφτομαι να αραιωνω περισσοτερο τα υγρα που βαζω σ’αυτόν και χτυπημα οσο χρειαζεται.
Στα αρνητικα θα του χρεωσω το από κατω γεμισμα με υγρο αναπληρωσης (αν και γρηγορα συνηθιζεται) και το ότι η συσκευασια δεν περιεχει ανταλλακτικο τζαμακι.
Δε μετανιωνω ουτε ακυρωνω κανεναν ατμοποιητη που εχω αγορασει λεγοντας και εννοωντας καλα λογια για κάθε καινουργιο που αγοραζω.Καθε ενας τους είναι μοναδικος, ιδιαιτερος και ικανος να δωσει ευχαριστηση σ’έναν ατμιστη,αρκει να ασχοληθει μαζι του.