Πιστεύω οτι όλοι μας αναρρωτιόμαστε λίγο ή πολύ
άν ειναι ασφαλή τα υγρά που ατμίζουμε. Χωρίς να υπάρχει κάποια νομοθεσία που να προστατεύει
πραγματικά εμάς που ατμίζουμε, και χωρίς να υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες για τις ουσίες που χρησιμοποιούνται στα υγρά αναπλήρωσης, ήθελα να μάθω πώς ελέγχετε άν είναι "ασφαλή" τα υγρά που αγοράζετε.
Απο την δική μου έρευνα στο διαδίκτυο, έχω βρεί:
α) sites με συναγές υγρών που έχουν κάποια υποτυπώδη αναφορά στις επικίνδυνες ουσίες που υπάρχουν σε κάποια συγκεκριμένα υγρά. Φαντάζομαι αυτές οι αναφορές στα "επικίνδυνα" υγρά είναι πολύ γενικές (αφού προέρχονται απο χρήστες που απλά διάβασαν κάποιο test report αμφιβόλου πατρότητος) και επισήμαναν τις βλαβερές ουσίες.
β) sites απο ατμομάγαζα που υποτυπωδώς προειδοποιούν για κάποιες ουσίες σε συγκεκριμένα υγρά και σπανίως έχουν και το test report μερικών, ελαχίστων υγρών. Μάλιστα μου έχει τύχει για το ίδιο υγρό, να βρώ διαφορετικές σημάνσεις και προειδοποιήσεις σε διαφορετικά sites....

Εσείς με ποιόν τρόπο ελέγχετε άν είναι ασφαλή τα υγρά που ατμίζετε; Έχετε βρεί ίσως κάποιον σχετικά αξιόπιστο τρόπο; Δέχομαι το επιχειρημα της σχετικότητας, οτι δηλ. χρειάζεται χρόνος για να μπορούν να αποδειχτούν με ασφάλεια κάποια συμπεράσματα, δέχομαι ακόμα και το μηδενιστικό οτι "όλα είναι σχετικά" ή ότι στον καθένα επιδρά διαφορετικά μια ουσία στο υγρό, όμως και πάλι τα ερωτήματα παραμένουν : πώς ελέγχουμε τα υγρά μας άν είναι ασφαλή; Τι μπορούμε να κάνουμε εκτός απο το να ζητάμε απο τους κατασκευαστές test reports; Εφόσον δεν υπάρχει νομοθεσία που να μας προστατεύει/διασφαλίζει τι άλλο μπορούμε να κάνουμε (εκτός απο το να διεκδικούμε μια τέτοια νομοθεσία);