Φίλε [member=22879]elr4cs[/member].
Δεν ξέρω πως κατέληξες σε αυτά τα α, β, γ που θεωρείς ιδανικά γι' αυτόν τον ατμοποιητή αλλά θα σε στεναχωρήσω λίγο γιατί μάλλον δεν είναι και τόσο ιδανικά.
α) "
fused clapton coil λίγο πάνω απο το Ohm" (υποθέτω πως μιλάς γι' αυτά τα ψιλά N80 MTL fused clapton σύρματα). Γιατί πρέπει απαραιτήτως να είναι λίγο πάνω από το Ohm (ρητορική η ερώτηση και η απάντηση μου σ' αυτήν είναι στο β); Για να είναι πάνω από το Ohm θα πρέπει να κάνεις επτά ίσως και οκτώ σπείρες. Και αν η αντίσταση σου αυτή έχει 7 ή 8 σπείρες (και εδώ περνάμε στο β)...
β) ...τα "
λίγα watt, κάτω απο 10W" δεν φτάνουν για να ανεβάσουν τόσο την θερμοκρασία ώστε να αρχίσει η ατμοποίηση. Ίσως, αν τα μοντάκια δεν είχαν χρονικό κόφτη, η αντίσταση να μπορούσε να φτάσει στην σωστή θερμοκρασία μετά από
πάρα πολλά δευτερόλεπτα και να ξεκίναγε η ατμοποίηση. Ο κόφτης όμως υπάρχει οπότε η αντίσταση αυτή θέλει τουλάχιστον τα διπλά βατ για να ατμοποιήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα. Σε έναν ατμοποιητή μου έχω μία αντίσταση από τέτοιο σύρμα (Fused Clapton N80 2-30/40 - πυρήνας 2,5 mm - 5 σπείρες - 0,70 Ohm) και στα 17 βατ που τον ατμίζω μου δίνει δροσερό ατμό. Αν έφτιαχνα την ίδια αντίσταση αλλά με 2-3 σπείρες παραπάνω, θα ήθελα
περισσότερα βατ όχι λιγότερα. Υψηλότερη ομικότητα δεν σημαίνει απαραιτήτως και λιγότερα βατ κι ας λένε ότι θέλουν τα μαγαζιά, οι γιουτιούμπερς, το φόρουμ και τα φόρα όλα. Και αν σου φαίνεται λίγο "περίεργο" αυτό που γράφω, μπορείς να πας στο Steam Engine και να το διασταυρώσεις. Φτιάξε μία αντίσταση από οποιοδήποτε σύρμα και δες τα προτεινόμενα βατ δεξιά κάτω (στο Heat Flux). Πήγαινε μετά και αύξησε της την ομικότητα (χωρίς να αλλάξεις κανένα άλλο δεδομένο) και θα δεις πως όσο αυτή αυξάνεται (η ομικότητα δηλαδή, λόγω της αύξησης των σπειρών) τόσο αυξάνονται και τα προτεινόμενα βατ. Υπάρχει, το ξέρω, αυτός ο αστικός μύθος που λέει πως όσο ανεβαίνουν τα Ohm τόσο κατεβαίνουν τα βατ, αλλά αυτός είναι ακριβώς αυτό: αστικός μύθος... Τον βασικό ρόλο στην επιλογή των σωστών βατ τον παίζει η συνολική μάζα του σύρματος και είναι νομίζω προφανές πως όσο αυξάνονται οι σπείρες, τόσο αυξάνεται και η μάζα οπότε είναι απαραίτητο να αυξάνονται και τα βατ. Ο φίλος μου ο Μήτσος ατμίζει με αντιστάσεις 2,5 Ohm στα 30 βατ. Κι αυτό γιατί η αντίσταση του έχει γύρω στις 14 σπείρες κάνθαλ 32άρι. Δεν ξέρω πως χωράει αυτό το σκουλήκι στον ατμοποιητή του και γιατί του αρέσει αυτό το πράγμα αλλά αυτή είναι μία άλλη συζήτηση...
γ) "
με την επέκταση του tank έχει σίγουρα καλύτερη χειρότερη γεύση, μιας και είναι μεγαλύτερη η διαδρομή του ατμού" (το διόρθωσα λίγο...)
Όλα αυτά τα γράφω κυρίως για να γράψω το β) γιατί βλέπω πως και σε αυτό εδώ το φόρουμ ο αστικός μύθος καλά κρατεί...
EDIT: [member=22879]elr4cs[/member] Ξέχασα το πιο σημαντικό που δεν είναι άλλο από το να σου δώσω μία κάποια λύση. Αν λοιπόν θέλεις να ατμίζεις με λιγότερα βατ από αυτά που ζητάει η αντίσταση σου (ή θέλεις τα βατ που έχεις ορίσει να
μην δίνουν υποτονικό άτμισμα) ο δρόμος είναι το
πιο ψιλό σύρμα όχι οι περισσότερες σπείρες. Αν θέλεις οπωσδήποτε να ατμίζεις κοντά στα 10 βατ και λιγότερο, νομίζω πως τα μονόκλωνα σύρματα 0,25mm (άντε 0,28mm) είναι μονόδρομος...