Aν εχει ηδη αναφερθει, ζητω συγνωμη. Αν ομως οχι, αξιζει να το διαβασετε και συναμα να...γελασετε:
http://www.isathens.gr/SKMBT_C65011120914540.pdfΠαραθετω και τα δικα μου σχολια, πανω στην ανακοινωση του ΙΣΑ:
Καταρχην η παραγραφος 3 αναιρει την παραγραφο 1. Αφου το η.τ. συμφωνα με την παραγραφο 3, εχει δυσμενεις επιδρασεις, πως γινεται οτι πρεπει να θεωρηθει φαρμακο για να ειναι νομιμο, συμφωνα με την παραγραφο 1.
Στην παραγραφο 1, λεει οτι αν θεωρηθει ως φαρμακευτικη μεθοδος, τοτε πρεπει να θεωρηθει φαρμακο (δηλ. να φορολογηθει). Με αυτο το σκεπτικο, αν αποδειχθει π.χ. οτι η...μ@##κία βοηθαει στην διακοπη του καπνισματος, τοτε και τους δονητες ή αλλα βοηθηματα θα πρεπει να τα θεωρουμε φαρμακα χαχα!
Η παραγραφος 2, μου ειναι εντελως αδιαφορη, αφου δεν δινει καποια πληροφορια. Σαφως και δεν αναφερεται πουθενα η χρηση του η.τ. σαν θεραπευτικη μεθοδος, αφου οι γιατροι δεν παιρνουν ποσοστα απο πιθανες πωλησεις. Εξαλλου δεν εχουν καταλαβει, οτι το η.τ. δεν ειναι μια μεθοδος διακοπης καπνισματος. Ασχετα αν βοηθαει σε αυτο. Το η.τ. ειναι ατμισμα, ειναι ατμος, απλα ειναι κατι διαφορετικο.
Παμε τωρα και στην παραγραφο 3: αναρωτιεμαι καταρχην που και απο ποιον εγιναν αυτες οι μελετες. Αν εγιναν στην Ελλλαδα, γιατι δεν τις δημοσιευουν εδω αλλα τις στελνουν στην αμερικη, στο πολυ...γνωστο chest; χαχα! Μετα αναφερει οτι υπαρχουν ενδειξεις (οχι αποδειξεις) για ΑΜΕΣΕΣ επιδρασεις. Μα πως γινεται μια ενδειξη να εχει αμεση επιδραση; Και δεν μας αναφερει ποιες ειναι αυτες οι επιδρασεις, εκτος του οτι τις χαρατηριζει δυσμενεις. Δεν μας λεει και ποσο αμεσες ειναι, απλα λεει σε πολυ μικρο και ειναι και υπογραμμισμενο διαστημα, γιατι εγω 2,5 χρονια που του δινω και καταλαβαινει, δεν αντεληφθη καμια δυσμενη επιδραση στην αναπνοη μου.
Το μονο που συμφωνω ειναι αυτο που γραφει στο τελος, οτι ειναι αγνωστη η μακροχρονια επιδραση του στην υγεια.
Σαν συμπερασμα εγω προσωπικα βγαζω οτι μπορω να ατμιζω ελευθερα πια αφου δεν υπαρχει ερευνα που να το αποδεικνυει οτι το η.τ. ειναι επιβλαβες