Άκουσα αυτά που είπε ο Μπεχράκης.
Πρώτ' απ' όλα, τονίζω ότι έχει άδικο να προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απέξω.
Ήταν ο βασικός οργανωτής του συνεδρίου και βασικός ομιλητής στην συνέντευξη τύπου και δεν ξέρει τι είπε ο Γενικός Γραμματέας; Έλεος!
Δεν ξέρει γιατί απευθύνονται σε αυτόν; Μα είναι ο μόνος δόκτωρας που έχει δηλώσει ότι έχει στοιχεία ενάντια στο ηλεκτρονικό τσιγάρο! Το ξέχασε;
Αυτά τα στοιχεία ποια είναι; Διάβασα τους τίτλους από όλα τα αποσπάσματα στο συνέδριο που λέει ότι ανακοινώθηκε. Η ανακοίνωσή του (ή μάλλον έρευνας όπου είναι συνεργάτης) είναι άσχετη με το η.τ . Δημοσιεύτηκε αυτή στο CHEST, πότε θα δημοσιευτεί η άλλη;
Είναι σύμβουλος της ελληνικής αντικαρκινικής εταιρίας. Τολμάει να λέει πως το γεγονός της απαγόρευσης ή μη μίας μεθόδου διακοπής του καπνίσματος, δεν είναι δικό του θέμα;
Αυτά για τα δενξέρω του. Ντροπή του.
Για τις επιπτώσεις στην υγεία: Έβγαλε κάποια αποτελέσματα. Δεν σκέφτηκε να ρωτήσει κάποιους ατμιστές μήπως τυχόν και δεν πήγαν καλά οι δοκιμές;
Γιατί αν οι δοκιμές του βγάλαν αποτέλεσμα πως το η.τ είναι λίγο λιγότερο άσχημο από το κάπνισμα, θα τον βεβαιώσω εγώ - με απόδειξη την τεράστια βελτίωση της υγείας μου - πως έκανε λάθος. Και όλοι οι άλλοι ατμιστές με την ίδια βελτίωση, θα τον βεβαιώσουν πως έκανε μέγα λάθος.
Το συνέδριό του έχει platinum σπόνσορα την Pfizer του Champix. Το να πιστεύω πως δεν έχει σχέση μ' αυτό το ζήτημα μου φαίνεται αστείο.
Γιατί επιμένει να συζητήσουν για το συνέδριό του και όχι για το η.τ ? Για τον έλεγχο του καπνίσματος δεν γίνεται το συνέδριό του; Ε, αυτό είναι το μέσον!
Τέλος, πιστεύω πως είναι από τους αντικαπνιστές όπως τους περιέγραψε κάποιος άλλος εδώ - που λένε: "Καπνίζεις; Κόψτο μαχαίρι! Γι' αυτό υπάρχουν τα κέντρα διακοπής καπνίσματος, τί νομίζεις και κάνεις και δεν πηγαίνεις;"
Για 7% πιθανότητα επιτυχία να κόψω το τσιγάρο, εγώ ψυχοφάρμακα δεν χλαπακιάζω.
Τέλος: λένε πως μειώθηκε 4% ο αριθμός των καπνιστών στην ελλάδα και 15% η κατανάλωση τσιγάρων, και το αφήνουν να παρουσιάζεται λες και το προκάλεσαν αυτοί. Έτσι είναι όμως;
Τα κέντρα διακοπής καπνίσματος σίγουρα δεν περιέθαλψαν τριακόσιες χιλιάδες ασθενείς φέτος. Και με βάση στοιχεία του αγγλικού υπουργείου υγείας, με τέτοια μέσα - και με αύξηση τιμής, και με κυνήγι - θα πετύχουν το πολύ μείωση 0.4% τον χρόνο.
Άρα, πιθανότερο φαίνεται αυτή την μείωση του καπνίσματος να την έφερε το ηλεκτρονικό τσιγάρο! (και ας μην ξεχνάμε και την κρίση.)
Προσπαθώ να είμαι δίκαιος. Νομίζω πως δίκαια τον αντιμετώπισα εδώ.