Να διευκρινήσω λίγο το κομμάτι περί ευθυνών καθώς θεωρώ ότι κατάλαβα ακριβώς τι ήθελε να πει ο Γιάννης: Από τη στιγμή που ο Σύλλογος δεν είναι ούτε ΜΚΟ ούτε κανένας φορέας που διαχειρίζεται
ΔΗΜΟΣΙΟ χρήμα, δεν έχει
άμεσες ευθύνες έναντι του Νόμου. Οι μόνες ευθύνες που μπορεί να προκύψουν, θα οφείλονται σε κακόπιστη κακοδιαχείριση (πχ η έγκριση ενός κονδυλίου για να καλύψει τα αεροπορικά εισιτήρια του Τρύφωνα επειδή μας έλλειψε και θέλουμε να πάμε για μπύρες, ή ενός κονδυλίου για να σηκώσει ένα όροφο στο σπίτι του ο Άγις).
Έλαβα σήμερα μέσω email την ενημέρωση που υποσχέθηκε το ΔΣ για τα της ΓΣ. Εγώ προσωπικά καλύφθηκα (όχι που πριν δεν ένιωθα καλυμμένος, είπαμε, εμπιστοσύνη στο ΔΣ μέχρι να πεθάνει ο Χαϊλάντερ). Η απόφαση πλέον ανήκει στα μέλη.
Μία διευκρίνηση ακόμα σχετικά με το
Κύριοι ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να διαλύσετε τον σύλλογο την ώρα μάλιστα που αναμένουμε εξελίξεις (πολύ πιθανόν και θετικές)
καταλαβαίνω το πνεύμα αυτής της δήλωσης. Το ΔΣ όντως δεν έχει το δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο. Η ΓΣ όμως, έχει το απόλυτο δικαίωμα να το κάνει. Είτε κατόπιν εισήγησης του ΔΣ, είτε από ίδια πρωτοβουλία θέτοντας θέμα ημερήσιας διάταξης όπως προβλέπει το καταστατικό και ο Νόμος, είτε από τη μη ανανέωση συνδρομών ώστε τα μέλη να μείνουν λιγότερα από αυτό που προβλέπει ο Νόμος, είτε μετά από αδράνεια πέντε ετών.
Και πίστεψέ με φίλε Παύλο:
από τη στιγμή που
α) Δεν υπάρχει ενδιαφέρον είτε για νέα μέλη είτε για συμμετοχή στο ΔΣ
β) Η πλειοψηφία των ατμιστών "του διαδικτύου" μια χαρά τη βρίσκει με το να ανεβάζει φωτό και τίποτα άλλο
γ) Στην Ελλάδα δεν υπάρχει συλλογική συνείδηση ούτε στα αυτονόητα
δ) Έχουμε ακούσει και ατάκες του στυλ "ευτυχώς που υπάρχει και η τάδε FB ομάδα και
μπορούμε και ατμίζουμε"
μια ενδεχόμενη διάλυση υπερέχει του να έχεις ένα αδρανές ΑΦΜ με κάποια παγωμένα χρήματα στην τράπεζα.
Δεν θέλω να οδηγηθούμε εκεί, ανήκω σε αυτούς που κόπιασαν για τη δημιουργία του και στήριξα το εγχείρημα στο 100% που μπορούσα. Στενοχωριέμαι που δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω αλλά είμαι ικανοποιημένος με όσα έχω κάνει μέχρι στιγμής. Αν εν τέλει φτάσουμε σε αυτό το σημείο,
θα κοιμάμαι ήσυχος. Όπως πιστεύω και το ΔΣ θα πρέπει να κοιμάται ήσυχο.
Ελπίζω σε δύο βδομάδες από σήμερα να έχω ένα ΔΣ να στηρίξω και πάλι.
Θα κλείσω με μία αναφορά στα ζητήματα πολιτικής που αναφέρθηκαν τις τελευταίες μέρες, η οποία θα είναι και η τελευταία (=τα μηνύματα περί πολιτικής θα διαγράφονται από τους συντονιστές αν δεν προλάβει να τα διαγράψει η ΚΕΑ). Την υπόθεση για την οποία πήρε απόφαση το ΔΣ την γνώριζα ανεπίσημα. Το αν το ΔΣ έκανε καλά ή όχι, αυτό είναι θέμα που κρίνεται α) από τη ΓΣ και β) από την ιστορία. Οι πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, είναι δικό του προσωπικό θέμα και προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα με καμία πολιτική, θρησκευτική ή άλλη προτίμηση κανενός από τη στιγμή που δεν προσπαθεί να μου την επιβάλλει κανείς. Δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο και δεν πρόκειται να κριθώ επειδή κάνω παρέα με οπαδούς οποιουδήποτε πολιτικού χώρου. [και να κρινόμουν δηλαδή, λίγο θα με ένοιαζε] Τη δεδομένη στιγμή, το ΔΣ έκρινε ότι έτσι έπρεπε να κινηθεί. Αυτή είναι η δουλειά του, να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις. Το αν έκανε καλά ή όχι, θα το δείξει η ιστορία.