(Το προϊόν το παρέλαβα απευθείας από την Damnvape)
(Οι φωτογραφίες μεγαλώνουν κάνοντας κλικ πάνω τους, ώστε να δείτε καλύτερα τις λεπτομέρειες)
*Κανονικά το review θα έπρεπε να το κάνει ο [member=4133]makis206[/member] αλλά αφού δεν προλαβαίνει το ξεκινάω εγώ για να έχουμε ξεχωριστό νήμα μιας και ο συγκεκριμένος άτμο δέχεται μπόλικο παιχνίδι και είναι κρίμα να τα λέμε σε άλλα νήματα.Η αρχική συσκευασία περιλαμβάνει τον ατμοποιητή με διάμετρο 22mm, ένα ίσιο τανκ 2ml και ένα buble με χωρητικότητα 3.5ml, 2 ντριπ τιπ με διαφορετική διάμετρο το καθένα(4mm και 5mm), το γνωστό κατσαβιδάκι και φυσικά ορινγκς και βιδάκια. Torxάκι για να ξεβιδώσετε τον πόλο δεν δίνει, ελπίζω να έχετε ήδη.
Θα ξεκινήσω λίγο παράξενα και θα αναφερθώ σε ένα γρεζάκι που διαβάσαμε πρώτη φορά
εδώ, να είναι καλά ο makis206. Τον έλυσα και ξεκίνησα με μια οδοντόβουρτσα να καθαρίζω και να φυσάω τον 510, τον σωλήνα μέσα κλπ για να δω αν θα βγει τίποτα αλλά δεν παρατήρησα κάτι οπότε ή πετάχτηκε και δεν το είδα είτε το batch που μου ήρθε δεν είχε αυτό το θέμα.
Για το στήσιμο της αντίστασης δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, κλασικό deck με ωραίες μεγάλες βίδες, ικανοποιητικά λούκια για να περνάει όσο βαμβάκι χρειάζεται ακόμα και όταν στήνουμε με 0.25 αντίσταση χωρίς να μένει κενό στα λούκια και να έχουμε υπερτροφοδοσία.
Το σημαντικότερο κομμάτι του ατμοποιητή όμως είναι η ρύθμιση του αέρα. Για την πνευμονική τζούρα οι άνθρωποι μεγαλούργησαν! Υπάρχει το μεγάλο άνοιγμα(2x9mm) που στέλνει τον αέρα γύρω από την αντίσταση και ακριβώς δίπλα μένει μία ακόμα τρύπα 1.6mm ανοιχτή η οποία στέλνει τον αέρα ακριβώς πάνω στην αντίσταση μέσω του 510 πόλου. Οπότε εμείς μπορούμε να κλείνουμε το μεγάλο άνοιγμα όσο μας αρέσει και ο αέρας συνεχίζει να χτυπάει πάνω στην αντίσταση με το μικρό πιν.
Αγαπημένη μου επιλογή το μεγάλο άνοιγμα να είναι ανοιχτό σχεδόν όσο και το 1.6 πιν δίπλα του.Για τους σφιχτοτζούριδες ατμιστές τώρα, υπάρχει η επιλογή να γυρίσουμε το δαχτυλίδι του αέρα και να διαλέξουμε μία εκ των τεσσάρων επιλογών, 0.8/1.0/1.2 και 1/6mm.
*Στον συγκεκριμένο ατμίζω μόνο La Tabaccheria υγρά, φρούτα και κρέμες δεν πρόκειται να βάλω. Για πρώτο στήσιμο είπα να δοκιμάσω το κλασικό που κάνω σε τέτοιους ατμοποιητές(πχ Siren 2, Ares, Hastur) 0.4mm, κάνθαλ, 7 σπείρες σε 3άρι πυρήνα και βγαίνει 1Ω και κάτι ψιλά. Πρώτο υγρό που θα δοκιμάσω το Black Cavedish και για αέρα ξεκίνησα με την μεγάλη τρύπα από τις MTL. Πολύ ήσυχη και απαλή τζούρα, χωρίς γουργουρητά. Από γεύση δεν έμεινα άφωνος αλλά είναι σαφώς καλύτερη από αυτούς που ανέφερα πριν 2 προτάσεις(Ammit MTL δεν έχει τύχει να δοκιμάσω).
Στο ίδιο στήσιμο μετά διάλεξα για αέρα το pin δίπλα στο μεγάλο άνοιγμα. Εδώ δεν μου άρεσε καθόλου γιατί ένιωθα τον ατμό μπουκωμένο και δεν έπαιρνα γεύση. Μετά δοκίμασα με το μεγάλο άνοιγμα να είναι ανοιχτό σχεδόν όσο και το 1.6 πιν δίπλα του. Αλληλούια! Α-ΚΡΙ-ΒΩΣ η τζούρα που θέλω, να ευχαριστιέσαι το άτμισμα είναι αυτή η τζούρα!
Όταν ήρθε η ώρα να αλλάξω βαμβάκια και να τον πλύνω, είπα να δοκιμάσω να κατέβω λίγο στα Ω και να δω πως τα πάει με περισσότερο αέρα. Έβαλα 0.45 Ni80, 8 σπείρες σε 3άρι πυρήνα και βγήκε 0.7Ω και κάτι. Σε αυτό το στήσιμο άλλαξα υγρό και δοκίμασα το Mata Fina(πούρο για τους μη μυημένους στη
Στοά) που το κάνω συνήθως στον Eviva v2 με το μεγάλο πιν. Αέρα είχα μέχρι την μέση ανοιχτό περίπου. Καλή παραγωγή ατμού, η τζούρα συνεχίζει να είναι απαλή, η γεύση οκ αλλά δεν το ευχαριστήθηκα όσο περίμενα.
Οπότε έκανα ένα τανκάκι, το έπλυνα και έστησα πάλι όπως στην αρχή και τον ευχαριστιέμαι έτσι τις τελευταίες μέρες. Θα το στήσω πάντως και με χειροποίητα MTL claptonάκια γιατί εκεί θα δείξει τι μπορεί να κάνει στο αεράτο του αλλά για τώρα τον χαίρομαι στο MTL του μια χαρά!
Δεν μου έχει κάνει καθόλου διαρροές και δεν έχω δει ούτε υγρασία στο airflow αλλά τον χρησιμοποιώ μόνο 10+ μέρες οπότε έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας.
Από τους budget ατμοποιητές αυτή την περίοδο τον θεωρώ την πιο τίμια λυση γιατί σου δίνει την δυνατότητα να παίξεις μαζί του με όλων των ειδών τα στησίματα και να βρεις ακριβώς αυτό που σού ταιριάζει.