Σε ευχαριστούμε για την παρουσίαση
Θα ήθελα να παραθέσω κι εγώ τις δικές μου απόψεις, παρατηρήσεις, μιά που έχω το Lucid kit από εχθές το πρωϊ και το έχω λιώσει στις δοκιμές.
Μου το έστειλε ή
3FVAPE και τους ευχαριστώ πολύ.
Επειδή αναφέρθηκε η σύγκριση με τα pico (λογικό αφού έχουν εξωτερικά την ίδια φιλοσοφία) αρχικά θα πρέπει να επισημάνω την
ξεκάθαρη διαφορά που έχουν στα ρεύματα. Έχω και ένα pico 25 και έγιναν πολλές δοκιμές παράλληλα και με αρκετούς ατμοποιητές σε διάφορες καταστάσεις ατμίσματος. Σε όλες τις δοκιμές, πάντα τα ρεύματα του Lucid ήταν ξεκάθαρα και χωρίς καμία αμφιβολία καλύτερα από του pico 25.
Εντύπωση μου έκανε το καπάκι της μπαταρίας το οποίο είναι ψηλό, μασίφ και βαρύ ( ενώ του pico είναι σαν τενεκές. Κάπου διάβασα σήμερα κι ένα παράπονο συνατμίστριας γι αυτό το θέμα και έχει δίκιο).
Αξίζει να σημειώσω επίσης ότι το fire του είναι πολύ γρήγορο, με το κουμπί του να έχει πολύ καλή αίσθηση και να πατιέται άνετα ακόμη και με το μέσα μέρος του αντίχειρα.
Εκεί που θα διαφωνήσω είναι στη φωτεινότητα της οθόνης. Η οθόνη είναι πεντακάθαρη αλλά η φωτεινότητα της αν και ρυθμίζεται μέσα από τα settings είναι αρκετά χαμηλή και στο εξωτερικό φως της ημέρας κάνεις αμάν για να δεις. Επίσης θα ήθελα λίγο μεγαλύτερη τη γραμματοσειρά της.
Να επισημάνω ακόμη ότι τα σπειρώματα του 510 πόλου είναι λίγο πιό σφιχτά από τα συνηθισμένα (όχι πολύ, αλλά είναι) και κάποιοι ατμοποιητές ίσως να έχουν θέμα. Σε εμένα πχ ένας rda δεν μπόρεσε να βιδώσει πάνω στο Lucid ενώ σε άλλα mods δε μου έχει δημιουργήσει θέμα.
Αντιολισθητική επίστρωση έχει μόνο στην πρόσοψη αλλά γενικά κάθεται πολύ σταθερά στο χέρι και με καλό κράτημα.
Επίσης η διαχείριση της μπαταρίας κυμαίνεται σε καλά επίπεδα.
Καλά τα πάει και στη μέτρηση αντιστάσεων με μια απόκλιση του +0,01 έως 0,02 ohm σε σχέση με καλά μοντάκια.
Από ατμοποιητές δέχεται και 25άρηδες οριακά, στη φωτό που ακολουθεί τον έχω με τον zeus
Να γράψω και τις κινήσεις στα μενού για μελλοντικούς χρήστες:
Με 5 κλικ ανάβει και με 5 πάλι σβήνει.
Με ταυτόχρονο πάτημα των fire και + κλειδώνει και με αντίστοιχο πάλι ξεκλειδώνει.
Πατώντας ταυτόχρονα τα + και - μας βάζει στο μενού των soft-normal-hard καταστάσεων
Με 3 κλικ κάθε φορά μετακινούμαστε ανάμεσα στα μενού.
Στα θετικά του ότι έχει κι επιλογή curve ρυθμιζόμενο σε 10 κλίμακες, μία ανά δευτερόλεπτο μέχρι να κάνει την αποκοπή.
Φτάνοντας στα settings για να μπούμε μέσα σε αυτό πατάμε ταυτόχρονα τα + και - και για να βγούμε από αυτά πάμε στην επιλογή 8 exit.
Στα settings θα δούμε με τη σειρά τις παρακάτω επιλογές.
1 Tc watt (για ρύθμιση των watt σε έλεγχο θερμοκρασίας)
2 Smart on off
3 Screen time
4 Brightness
5 Hands mode (γυρίζει ανάποδα την οθόνη)
6 Puff counter (με ρυθμίσεις on-0ff-reset)
7 Default
8 Exit
Κινούμαστε κυκλικά με τα +/- πλήκτρα μέσα στα settings και μπαίνουμε μέσα με το πάτημα του fire.
Γενικά όλες οι ρυθμίσεις γίνονται από την κεντρική οθόνη και δε χρειάζεται να μπαίνουμε σε διαδικασίες σβησίματος της συσκευής για να ρυθμίσουμε κάτι άλλο.
Η θερμοκρασία επίσης αλλάζει ώς συνήθως από φαρενάιτ σε κελσίου και φτάνοντας στο μίνιμουμ γίνεται αυτόματα εναλλαγή.
Για τον ατμοποιητή τώρα, τον Lumi tank που είχε το kit. Eγώ έχω πολύ καλές εντυπώσεις για εργοστασιακό. Του έχω βάλει το Natillak Mix Shot κι έχει δώσει ρέστα, έχω κατεβάσει 20ml από χθές. Αρχικά δε μου είχε γεμίσει το μάτι, αλλά όταν τον δοκίμασα άλλαξα αμέσως γνώμη. Smooth, απαλή και γεμάτη τζούρα και πολύ καλή γεύση. Μου αρέσει και δεν θεωρώ μείον το κόστος του ατμοποιητή, ίσα ίσα, το αντίθετο θα έλεγα. Είναι στα συν ότι κοστίζει όσο μία αντίσταση και μάλιστα με μεγάλη διάρκεια. Αντί να αλλάξεις αντίσταση σε έναν εργοστασιακό, αλλάζεις ατμοποιητή με το ίδιο κόστος κι έχεις και πάλι ολοκαίνουριο μηχανάκι. Επίσης αν τον βαρεθείς τον πετάς και δεν κλαίς τα λεφτά που θα είχες δώσει αν είχες αγοράσει έναν κανονικό. Μου αρέσει η τζούρα και η απόδοση του και έως τώρα δεν έχω δει και διαρροές.
Γενικά είναι μια καλή συσκευή, ελαφριά, εργονομική,με καλή ποιότητα κατασκευής, αρκετά παραμετροποιήσιμη για ρύθμιση ανάλογα με διάφορες προτιμήσεις του χρήστη και με καλά ρεύματα.