Σάμπως και δεν το έχω ξαναγράψει στο παρελθόν? Φυσικά και ναι. Ξέρετε τι άλλο είχα γράψει στο παρελθόν, τότε που είχε σκάσει το σκηνικό με τα 5P? "Θα έρθει η στιγμή που θα λέμε κάποιοι φέρτε πίσω το διακετύλιο". Δεν έλεγα 5 νουμέρακια?
Στη ζωή μου, δεν έχω αποπειραθεί ποτέ να διυλήσω τον κώνωπα. Δεν με νοιάζει το 95% πιο ασφαλές να γίνει 96,97,98,99 ή 100. Δεν με νοιάζει αν η γλυκερίνη μου είναι καθαρότητας 99,8, 99,5 ή 99. Με νοιάζει το υγρό που ατμίζω, να με ικανοποιεί γευστικά σε σημείο να μην με ενοχλούν τα παραπάνω € που δίνω για ένα καλό υγρό.
Ναι, οκ, ο γιατρός μας λέει ότι πρόκειται για ρίσκο το οποίο καλό είναι να αποφεύγεται. Κάθε μέρα παίρνουμε ρίσκα τα οποία καλό είναι να αποφεύγονται. Ο καθένας μπορεί να έχει απαίτηση τα υγρά του να έχουν ένα κάρο δημοσιευμένα στοιχεία. Απόλυτο δικαίωμά του. Θέτει παραμέτρους και κινείται αναλόγως. Δεν θα προσπαθήσω εγώ να τον πείσω ότι έχω δίκιο και φυσικά όποιες ανάλογες προσπάθειες κάνει και αυτός, θα βρουν τοίχο. Φέρτε μου λοιπόν τα πιόνια του 2014, φέρτε μου τα Halo του 2013-2015, φέρτε μου λίγο Saint James XO, φέρτε μου vois du Samovar, φέρτε μου Sacre coeur, φέρτε μου Hooligan, φέρτε μου french macaron pear, φέρτε μου το Cloud Farmer, φέρτε μου το reserve de chateaux Opus -X-!
Λίγα μόνο από τα αγαπημένα που δεν θα δούμε ξανά ποτέ! Τι, δεν τα ξέρετε καν κάποιοι τα περισσότερα? Πραγματικά στενοχωριέμαι που δεν θα έχετε ποτέ την ευκαιρία να τα δοκιμάσετε τότε. Εντάξει, το τελευταίο δεν κυκλοφόρησε ποτέ επίσημα οπότε δεν υπήρχε ακριβώς η ευκαιρία να το δοκιμάσει πολύς κόσμος.
Πάμε λοιπόν σε μια ευθεία σύγκριση η οποία βάζει τον περιβόητο Ν. 4419 στο εδώλιο:
1) Τσιγάρο. Έχει μέσα ένα κάρο αποδεδειγμένα βλαβερές ουσίες, ένα μικρότερο κάρο αποδεδειγμένα καρκινογόνες ουσίες, δεν δημοσιεύει καμία μελέτη, κανένα MSDS, δεν απαγορεύεται να έχει καμία από αυτές τις ουσίες, κυκλοφορεί ελεύθερο, σε προσιτή τιμή και ο χρήστης έχει δικαίωμα να επιλέξει αν θα κάνει κακό στον εαυτό του με αυτό.
2) Υγρά αναπλήρωσης. Σε κάποιες περιπτώσεις, έχουν ανιχνευθεί ίχνη ελάχιστων βλαβερών ουσιών. Υποχρεωτικά καταθέτουν φάκελλο με αναλύσεις ώστε να περάσουν TPD, απαγορεύεται να έχουν ακόμα και αυτά τα ίχνη ουσιών, φορολογούνται περισσότερο από το αλκοόλ, τον καφέ, τα καύσιμα, και ο καταναλωτής δεν έχει δικαίωμα να επιλέξει μια πιο νόστιμη και δυνητικά πιο βλαβερή βερσιόν.
Από εκεί και πέρα, καθίστε να αναλώνεστε γιατί υπάρχουν ή δεν υπάρχουν δημοσιευμένα MSDS, συχωροχάρτι από τον Πάπα, χρυσόβουλο Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ή σφραγίδα Apostile.
Δεν μου πουλάει κανείς υγρά ως το ελιξήριο που θεραπεύει τα πάντα (ακόμα θυμαμαι δημοσιογράφο που είχε ρωτήσει στο Caravel αν το άτμισμα ισχυρίζεται ο θεραπεύει τη ΧΑΠ, τον τακτοποίησε ο γιατρός), δεν περιμένω να μειώσω την έκθεση σε κίνδυνο στο 0%. Μου φτάνει το 5. Στην τελική, έχουμε φτάσει στο σημείο να αποτελούν απλές αναμνήσεις κάποια υγρά του παρελθόντος τα οποία τα άτμιζες και έμενες με το στόμα ανοιχτό.
Καλά χρυσά κάποια SnV, καλές χρυσές κάποιες συνταγές μερικών mixer, αλλά αυτό το αίσθημα "πωωωωω ρε φίλε τι ατμίζω τώρα", έχω χρόνια να το νιώσω.
Εγώ λοιπόν ναι, θα τα άτμιζα χωρίς κανένα απολύτως δισταγμό.