Τα "επιχειρηματικα" του ατμισματος, ποιος προωθει ποιο προιον, ποιον συμφερει η μια η η αλλη υλοποιηση εχουν καποιο ενδιαφερον μεν, αλλα περισσοτερο για τους φανατικους του χομπυ (που το βλεπουν σαν χομπυ και ασχολουνται πολυ) και οχι για τον μεσο ατμιστη.
Αυτον τον ενδιαφερει να κανει την δουλεια του (ουσιαστικα να παιρνει την νικοτινη του χωρις τους κινδυνους του τσιγαρου) οσο το δυνατον πιο ευκολα, χωρις πολλα-πολλα και , εαν ειναι δυνατον, οικονομικα.
Το ατμισμα οπως το κανουμε εμεις, εχει τα μειονεκτηματα του, που δεν ειναι και λιγα.
Σαντζαλα-μαντζαλα, συσκευες, ατμοποιητες, μπαταριες, φορτιστες που πρεπει ολα να τα εχεις και εφεδρικα και να νοιαζεσαι για την διατηρηση τους σε καλη κατασταση.(δεν μπαινω καν στο τι γινεται εαν δουλευεις με επισκευασιμους).
Βαρος και ογκος συσκευων και ολα τα πρακτικα προβληματα που τα συνοδευουν.
Θεμα με την ενοχληση του περιγυρου με τα πολλα ντουμανια.
Αβλαβη μεν, αλλα πολυ ενοχλητικα ειδικα σε κλειστους χωρους, ακομα και στο ιδιο σου το σπιτι, ανοιχτο παραθυρο χειμωνα-καλοκαιρι για να μην γινεται συννεφο.
Ειναι επιτακτικη η αναγκη, νομιζω σε πολλους, για την υπαρξη ενος πιο διακριτικου και λιγοτερο μπελαλιδικου τροπου ατμισματος, ειδικα οταν εισαι εξω,
Podακια δεν χρησιμοποιω, κυριως γιατι η διαρκεια της μπαταριας τους δεν μου αρκει, αλλα και γιατι ειναι ακριβη η χρηση τους (αν και μερικα βγαινουν με κεφαλες που τις γεμιζεις, αλλα δεν ξερω εαν πρακτικα αυτο γινεται μονο λιγες φορες)
Αν με καποιο (μαγικο?) τροπο μπορουσαν να ειχαν μεγαλυτερη διαρκεια στην μπαταρια τους νομιζω οτι θα ηταν ο αποκλειστικος τροπος ατμισματος μου, οταν ειμαι εξω απο το σπιτι.
Και να πω και το εξης, στο οποιο πολλοι ισως διαφωνειτε.Δεν καταλαβαινω γιατι ειναι λαθος το να βαζουν εναν καπνιστη στο ατμισμα μεσω ποντακιων.Ισα-ισα λογω του μικρου ογκου και της πρακτικοτητας τους επιφερουν μικροτερο "σοκ αλλαγης συνηθειων" στον καπνιστη απο το κλασικο σετ ατμισματος mod-ατμοποιητης-μπαταρια-φορτιστης και την μανουρα που το συνοδευει.Το ζητουμενο ειναι να φυγει ο καπνιστης απο το τσιγαρο, μεσω του ατμισματος που ειναι ο λιγοτερο βλαπτικος τροπος.Το εαν στο μελλον το εξελιξει και παει σε μοντακια, επισκευασιμους, συρματοσχοινα για αντιστασεις, η μηχανικα η οτι αλλο θελει ειναι τελειως δευτερευον.Συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων <--Click