Πάμε και για την παρουσίαση του
Νο17 - Black Fire.
Σύμφωνα με τον κατασκευαστή είναι "μια έντονα καπνιστή γεύση φύλλων καπνού, με νότες από ξηρούς καρπούς, καμένη ζάχαρη, καραμέλα και !!!!!! κρεατικά !!!!!!!!!!
Ρε φίλε ναι, λέει meaty και δεν το εννοεί ως ένταση σε κάποιες γεύσεις αλλά ως γεύση κρεατικού.
A very smokey tobacco flavor with nutty, meaty, burnt sugar and caramel-like nuances.Πραγματικά η γεύση του είναι λες και μπήκες σε BBQ pit στην νότια Καρολίνα, εκεί που σκίζουν το γουρούνι στη μέση, το ρίχνουν πάνω σε μια τεράστια σχάρα, το κολυμπάνε σε bbq sauce και το αφήνουν να σιγοψήνεται για ώρες πάνω από αρωματικά ξύλα.
Τώρα που το σκέφτομαι, αυτοί εκεί είναι δικοί μου, όλα στο bbq τα ρίχνουν

Είναι σε εισπνοή και εκπνοή ακριβώς η παραπάνω γεύση, μετά από μερικές χιλιάδες ψημένα γουρούνια, συνοδευόμενη από καμένη καραμέλα, καμένη ζάχαρη, καμένους ξηρούς καρπούς, όλα καμένα και τσουρουφλισμένα και ως μπόνους μαζί με τα ξύλα της φωτιάς...
Εντονότατο υγρό και ασυνήθιστο (δεν έτυχε να ατμίσω ως τώρα κάτι ανάλογο) τουλάχιστον για το δικό μου ατμιστικό προφίλ. Δεν θα το έλεγα άσχημο, δεν είναι όμως σίγουρα του γούστου μου. Δεν μπορώ να το ατμίσω πάνω από 15-20 τζούρες, με μπουχτίζει εντονότατα. Ίσως με αραίωση μικρότερη από το προτεινόμενο 10% να έρθει λίγο πιο απαλό (100άδες αντί 1000άδες bbq piggies). Θα το δοκιμάσω στο 7% τις επόμενες ημέρες και βλέπουμε.