Στα πλαίσια της vapexpo 2018 δοκίμασα μερικά υγρά που μου κίνησαν το ενδιαφέρον, είτε από την περιγραφή τους είτε από το στήσιμο στο περίπτερο, είτε από τις δεσποινίδες που τα προωθούσαν...
Ένα από αυτά είναι και το Peanut Butter Banana της Yogi.

Έρχεται σε shortfill, 50ml υγρό (70VG/30PG) σε 60ml μπουκάλι ώστε όποιος θέλει να προσθέσει είτε μηδενική είτε νικοτινούχα βάση για να το φέρει εκεί που αρέσκεται.
Ο κατασκευαστής μας το παρουσιάζει ως μπάρα δημητριακών που φέρνει προς το παστέλι, με μπανάνα και φυστικοβούτυρο.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να πω ότι δεν είμαι καθόλου fan ούτε της μπανάνας ούτε του φυστικοβούτυρου ως γεύση σε υγρά.
Το δε φυστικοβούτυρο δεν το τρώω ούτε ως γλυκό.
Περιέργως όμως, το συγκεκριμένο υγρό μου άρεσε τόσο που αγόρασα μονομιάς δύο μπουκάλια. Τα έφτιαξα σε 6mg νικοτίνη, το ένα μπουκάλι μπήκε στο ντουλάπι ενώ με το άλλο άρχισα το στάξιμο στον παπιγιόν. Δεν βρήκα κάποιο ιδιαίτερο λόγο να περιμένω ωρίμανση, έτοιμο υγρό είναι ουσιαστικά και το μόνο που του πρόσθεσα είναι η νικοτίνη.
Στην εισπνοή έρχεται πάρα πολύ έντονα η γεύση της μπάρας ή του παστελιού αν προτιμάτε, με τα δημητριακά να κυριαρχούν και να είναι πολύ γλυκά με συνοδεία φυστικοβούτυρου.
Στην εκπνοή πέφτει η ένταση των δημητριακών και εμφανίζεται και κάπου στο πολύ πολύ βάθος η μπανάνα. Η γλύκα συνεχίζει να είναι έντονη και η επίγευση κρατάει πάρα μα πάρα πολύ χρόνο.
Ως υγρό μπορώ να πω ότι είναι έντονο στη γεύση του αλλά αρκετά ισορροπημένο ώστε να μην κουράζει.
Πολύ ευχάριστη έκπληξη γευστικά, απολαυστικό άτμισμα, ενώ τα μόνα του μειονεκτήματα είναι μια ελαφριά μυρωδιά παστουρμαδίλας που αφήνει στο χώρο (την ανίχνευσε η σύζυγος, εγώ δεν...) και η τσουχτερή τιμή του στα €22 το μπουκάλι.
Σε αυτή την τιμή δεν παίζει εύκολα για all day vape, αλλά φήμες λένε ότι ετοιμάζεται και σε shake and vape σε καλύτερη τιμή.