[member=6669]camber[/member]
Και τα μηδενικά
έτοιμα υγρά αναπλήρωσης πληρώνουν ΕΦΚ...
@όλοι οι υπόλοιποι
Έκανα ένα ποστάρισμα πιο πριν. Το διάβασα, το ξαναδιάβασα και νομίζω ότι τα έγραψα σχετικά απλά. Τι ισχύει βάσει Νόμου, τι είναι μια εγκύκλιος, τι ισχύει πρακτικά.
[member=13664]Ribot[/member]
Και πρόστιμο να φας, αφού κάνεις την προσφυγή, έχεις δικαίωμα να κάνεις αίτηση αναστολής πληρωμής, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει αδυναμία καταβολής χωρίς ανεπανόρθωτη ζημιά στην επιχείρησή σου. Αν τώρα η επιχείρησή σου κάνει 300 χιλιάρικα κέρδος το χρόνο προ φόρων, θα το πληρώσεις το πρόστιμο και μόλις δικαιωθείς, θα σου επιστραφεί ως αχρεωστήτως καταβληθέν. Και αυτά που υπογράμμισες στην προηγούμενη παράθεση, όχι δεν είναι αντιφατικά. Το σύστημα δουλεύει όπως ο στρατός: δεν έχεις δικαίωμα να αρνηθείς να εκτελέσεις μια διαταγή όσο παράλογη κι αν είναι. Έτσι και ο υπάλληλος που έχει σαφείς οδηγίες με την εγκύκλιο, δεν μπορεί να μην επιβάλλει τα προβλεπόμενα. Και τρέχα μετά να τα βρεις με τον προϊστάμενό σου. Προτείνω ανεπιφύλακτα στους επαγγελματίες του φόρουμ που μας διαβάζουν, να μιλήσουν με τον ασφαλιστή τους για θέματα νομικής κάλυψης, καθώς και με τους νομικούς τους συμβούλους. Άμεσα!
[member=15404]panoskatz[/member]
Κατά πρώτον, δεν μίλησε κανείς και πουθενά για απαγόρευση διάθεσης SnV ή αρωμάτων. Και κατά δεύτερον, ανέφερα στο προηγούμενο ποστ μου, υπεύθυνη γνώμη από νομικούς. Τι ακριβώς εννοείς γράφοντας "κάποιος που ξέρει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση"? Από όσο γνωρίζω, ο Υπουργός Υγείας δεν είναι μέλος στο φόρουμ μας. Αλλά και να ήταν, δεν μου επιτρέπεται από τους κανονισμούς του φόρουμ να πω τι ακριβώς ξέρει. Επίσης, από το φόρουμ μας, απέχει και η Πυθία γιατί είχε φάει ένα ban το 2011 γιατί μανούριαζε στο νήμα του Provari (της έκαιγαν τις δάφνες κάτι κινέζικα cartomiser έλεγε) και από τότε μας κρατάει μούτρα...
[member=22251]knstn[/member]
Σε χαίρομαι, γιατί δείχνεις να είσαι εκτός οποιουδήποτε περιβάλλοντος που έχει να κάνει με Νόμους, εγκυκλίους, ΠΟΛ και τα συναφή. Αυτές οι οδηγίες, είναι στην ουσία μια ερμηνεία του Νόμου από αυτόν που τις γράφει. Μερικά υπουργεία που βγάζουν χίλιες εγκυκλίους το μήνα, έχουν τουλάχιστον την τσίπα να αναφέρουν ότι πρόκειται για ερμηνευτικές εγκυκλίους, δηλαδή να παραδέχονται ότι ο Νόμος που γράψανε είναι για τα μπάζα και χωρίς ερμηνεία και οδηγίες, δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αυτό που τεχνηέντως παραλείπουν πολλές φορές, είναι το γεγονός ότι οι Νόμοι που αφορούν Διοικητικό Δίκαιο,
χρίζουν αποκλειστικά και μόνο ΣΤΕΝΗΣ ερμηνείας και όχι κατά πως τους βολεύει.
[member=15095]gigelis78[/member]
Όχι φυσικά. Τα νικοτινούχα δεν μπορούν να πωλούνται σε συσκευασίες άνω των 10ml. Προφανώς χιουμοριστικά το έγραψες, αλλά είναι πολύ εύκολο να μπερδευτεί κάποιος.
[member=21374]estorial[/member]
Η ΚΕΑ δεν έχει καμία σχέση. Απαντώ ευθέως στην
άποψη του Ribot ότι έχουν χεσμένο το Σύλλογο.
Στη δεύτερη παράθεσή σου, έχω αναφερθεί ξανά: η εγκύκλιος
δεν δεσμεύει κανένα πολίτη/επιχειρηματία/ατμιστή. Δεσμεύει μόνο τις αρχές στις οποίες απευθύνεται, για την πραγματοποίηση ελέγχων.
[member=20161]jiohnis[/member]
Διάβασε το προηγούμενό μου ποστάρισμα και θα καταλάβεις γιατί δεν μπορεί πάνω σε αυτό το κομμάτι καμία απολύτως νομική ενέργεια, παρά μόνο αν επιβληθεί κάποιο πρόστιμο.
[member=16630]e-spy[/member]
Θα συμφωνούσα μαζί σου αν δεν με έπιανε το "γ@#ώτο": σαφώς και δεν είναι δυσβάσταχτο, σαφώς και θα έκανε καλό μια τέτοια κοινοποίηση καθώς κάθε μέρα αυξάνουν οι ατμιστές που ζητάνε κάτι τέτοιο και για άλλα προϊόντα εκτός από τα έτοιμα υγρά. Από τη στιγμή όμως που δεν το επιβάλλει ρητά μια νομοθεσία, βρίσκω εντελώς άδικη την υποχρέωση και το κόστος αυτό καθώς θα οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στην συνδυαστική ερμηνεία ενός υπαλλήλου. Πιθανόν να εμπλέκεται και νομικό τμήμα υπουργείου. Αυτό δεν μου λέει τίποτα, καθώς και η προηγούμενη ερμηνεία τους ότι απαγορεύεται εντελώς η ύπαρξη μη νικοτινούχων υγρών,
πήγε άκλαφτη!Όσον αφορά τα σχόλια με πολιτική χροιά, καλό είναι να γίνονται με φειδώ. Είμαι ο πρώτος που συχνά τα χώνει στην ηγεσία του υπουργείου υγείας, και αυτό δεν έχει να κάνει με το κόμμα στο οποίο ανήκουν. Έχει να κάνει με τις ΠΟΛΛΕΣ ώρες που έχασα από τη ζωή μου παρακολουθώντας όλη τη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του Ν.4419. Και το δικαιούμαι απόλυτα. Βρείτε τα βιντεάκια και θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ. Και δεν έχω καμία αυταπάτη ότι οποιοσδήποτε και να ήταν σε αυτή τη θέση, από οποιοδήποτε κόμμα, πολύ πιθανόν να έκανε ακριβώς τα ίδια. Δεν είδα και ιδιαίτερες διαφωνίες σε όλη τη συζήτηση... Στο ανάλογο νήμα για την ελληνική νομοθεσία, έχω κάνει πλήρες ρεπορτάζ γι αυτό, αν έχετε κουράγιο, διαβάστε.
Παρακαλώ θερμά, πριν μπείτε στον κόπο να σχολιάσετε στο παρόν θέμα, να είστε σίγουροι και σίγουρες ότι έχετε διαβάσει ακριβώς σε τι αναφερόμαστε, όπως και τα προηγούμενα μηνύματα. Έχω αναφέρει πολλές φορές ότι δεν είμαι νομικός, η πείρα που έχω αποκτήσει πάνω σε θέματα Νόμων και εγκυκλίων όμως, είναι υπέρ του δέοντος επαρκής. Και σαν Τρύφωνας, αισθάνομαι "κάπως" όταν γράφω ένα σεντόνι και από κάτω διαβάζω χίλια άκυρα πράματα που δείχνουν ότι κάποιος απαντά σαν να μην έχει διαβάσει τίποτα. Δεκτή κάθε άποψη και εύλογη απορία, εννοείται αυτό, και προσωπικά κάνω το παν για να δώσω απαντήσεις όπου γίνεται.