Κάτοχος Hastur εδώ και περίπου 2 μήνες. Δεν είμαι κάνα ταλέντο στις αντιστάσεις και το βαμβάκωμα, αλλά διαρροές δεν μου έχει κάνει ποτέ και είναι ο ατμοποιητής με τον οποίο μπήκα στους επισκευάσιμους.
Από δική μου προσωπική εμπειρία και χρησιμοποιώντας το 2mm pin αέρα θα σχολιάσω τα παρακάτω.
Λόγω του ότι είμαι νέος στους επισκευάσιμους έχω αλλάξει ήδη πάνω από 10 αντιστάσεις σε 2 μήνες για να πειραματιστώ.
Ο ατμοποιητής μου φαίνεται πως προτιμάει 2,5mm πυρήνα. Τα 3mm δεν αφήνουν αρκετό χώρο ατμοποίησης μέσα στην καμπάνα και η παραπάνω ποσότητα βαμβακιού που απαιτείται μπουκώνει τη γεύση και δίνει βαμβακίλα.
Ο ατμοποιητής είναι πραγματικά για αρχάριους, δεν είχα ποτέ διαρροή, ούτε καμμένο. Ωστόσο για την καλύτερη απόδοση γεύσης είναι απαιτητικός. Το βαμβάκι πρέπει να είναι στην ιδανική ποσότητα. Ούτε πολύ, ούτε λίγο. Ούτε να έχει πάει κομμωτήριο, ούτε όμως και να το αφήσουμε αχτένιστο. Να μην είναι πολύ κοντό, αλλά ούτε και πολύ μακρύ να γεμίζει όλο το τανκ. Για το σωστό βαμβάκωμα μου παίρνει πάνω από 5λεπτο και πολύ βαμβάκι πάει στον κάδο. Αν δεν βρω την σωστή ποσότητα εξαρχής, όσο χτένισμα και να κάνω, όσο πασπάτεμα δεν με ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Γιατί δεν θέλει ούτε μπούκωμα, ούτε πολύ αραίωμα.
Όσον αφορά τις αντιστάσεις το κάθε πιν αέρα θέλει τα δικά του νούμερα. Για το 2αρι που χρησιμοποιώ 6-7 σπείρες 0.7-0.8Ω. Για το 2.5αρι θέλει 4-5 σπείρες. Για πιο μικρά πιν θέλει ακόμα πιο πολλές σπείρες. Γενικά απ' όσο τον έχω ψυχολογήσει, όσο πιο πολύ αέρα, τόσο λιγότερες σπείρες (μικρότερο μήκος αντίστασης). Όσο μειώνονται οι σπείρες προτιμώ να αφήνω ένα μικρό κενό ανάμεσα τους για να καλύψουν περισσότερο χώρο.
Για τους φίλους που παίρνουν καμμένο, θα πρότεινα ένα πολύ καλό πλύσιμο και στήσιμο απ' την αρχή, με λιγότερο βαμβάκι. 2.5mm πυρήνα αντίστασης και να παίξουν με τα πιν αέρα και το μήκος της αντίστασης. Επίσης στο βαμβάκωμα μέχρι να το βρουν, να μην λυπηθούν βαμβάκι και να πειραματιστούν αρκετά. Το σωστό βαμβάκι θα κάτσει από μόνο του και δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερο καλλωπισμό και αφράτεμα.
Άπαξ και βρεις τα κουμπιά του είναι ένας πολύ καλός ατμοποιητής που παίρνει από πειραματισμό και δεν βγάζει προβλήματα. Είναι δύσκολος να σου δώσει το 100% λόγω απαιτήσεων στο βαμβάκωμα (μπορεί να μην το έχω πάρει και εγώ ακόμα), ωστόσο για αρχάριους σαν και μένα είναι ιδανικός. Δεν έχω μέτρο σύγκρισης για να μιλήσω για προχωρημένους χρήστες.
Ανακεφαλαιώνοντας γιατί μακρυγόρησα πάλι και κατά την άποψη μου πάντα.
i) 2.5mm πυρήνα αντίστασης και όχι μεγαλύτερο.
ii) αριθμός σπειρών αντιστρόφως ανάλογος με την εισαγωγή αέρα (περισσότερος αέρας-λιγότερες σπείρες)
iii) ιδιαίτερη προσοχή στο βαμβάκι, όσο το δυνατόν λιγότερο και χωρίς πολύ αφράτεμα, ίσα ίσα να καλυφτεί η αντίσταση χωρίς να μπουκώσει
Το δικό μου στήσιμο: 2mm pin αέρα, 0.40mm kanthal 6-7 σπείρες σε 2.5mm πυρήνα 0.76Ω, 19W, βαμβάκι Cotton Bacon v2.
Αυτά τα ολίγα και ελπίζω να βοήθησα κάποιον να βγάλει κάποια άκρη.