Λοιπόν, παρ΄όλο που είχα μισήσει θανάσιμα τον προκάτοχο του (v2.1), κάποιο κλικ μου έκανε αυτός και είπα να του δώσω μια ευκαιρία. Αγοράστηκε το πρωί, διαλύθηκε όλος (όλος όμως), πλύθηκε, στήθηκε (με σαρανταράκι κανθαλάκι που είναι η αγάπη μου
) και μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλός. Αν μάλιστα δω ότι δεν θα έχω δάκρυα και παρόμοιες στεναχώριες στην πορεία, θα πω ότι θα είναι πάααρα πολύ καλός. Από φασαρίες και βρασίματα που έχω διαβάσει εδώ, δεν έχω, είναι μια χαρά. Σφυρίγματα του τσοπάνη και λοιπές φασαρίες επίσης που είχε ο προκάτοχος του, δεν έχει. Πολύ καλή τζούρα και υποδειγματική τροφοδοσία στις δύο τρύπες που τον έχω και μάλιστα με αρκετά παχύρευστο υγρό (δεν παίρνει χαμπάρι ούτε σε απανωτές, ούτε πουθενά
). Σαν κατασκευή δεν έχει καμία σχέση με τον προκατόχο του v2.1 ο οποίος κατ εμέ ήταν κατασκευαστικά για τον μούτσο. Ο v3 είναι προσεγμένη και λειτουργική κατασκευή.
Μου άρεσε:
1. Το πιάσιμο των συρμάτων τα οποία στερεώνονται σωστά στο τσακ μπαμ χωρίς μάνα μου-κυρά μου και λοιπές περιστροφές.
2. Ο τρόπος γεμίσματος και η τεράστια τρύπα εισαγωγής υγρών.
3. Το deck του.
4. Η ρύθμιση υγρών με την καμπάνα αλά tayfun gt3 (μπορεί να είναι "κλεμμένη" η ιδέα αλλά είναι βελτιωμένη και μάλιστα δουλεύει καλύτερα και ποιό στεγανά στο κλείσιμο απ'ότι στον tay.)
5. Η πάρα πολύ καλή τροφοδοσία του.
6. Η τζούρα του.
7. Οι πολλές ρυθμίσεις αέρα.
8. Το extension kit που υπάρχει στη συσκευασία.
9. Ντάξει, μου αρέσει και εμφανισιακά
(μια ανωμαλία όλοι την έχουμε λίγο πολύ, τι να κάνουμε τώρα;
)
Τι δε μου άρεσε:
1. Το σχετικά σφιχτό δαχτυλίδι του αέρα το οποίο είναι λίγο κάπως να γυρίσει όταν είναι βιδωμένος ο ατμοποιητής στο μόντ παρ'όλο που το έχω λιπάνει (θα το φτιάξω όμως
).
2. Η βίδα του πόλου. Όταν έλυσα εσωτερικά τη βάση και είδα το παρόμοιο σύστημα του πόλου με τον προκάτοχο του, δε μου άρεσε και θέλει ρύθμισμα κάθε φορά που λύνουμε-δένουμε τη βάση γιατί χάνει τη μπάλα. Ελπίζω να μη δημιουργήσει προβλήματα επαφών στο μέλον όπως ο προκάτοχος του.
3. Δεν υπάρχει ανταλλακτικό λαστιχάκι για τη βίδα του πόλου στο σακουλάκι με τα oring.
Δεν έκανα κουβέντα για γεύση και τα σχετικά γιατί τον έχω με σκέτη βάση και τον παρακολουθώ για στεγανότητα.
Να κλείσω με κάποιες παρατηρήσεις:
Όταν τον έλυσα είδα τα δύο λαστιχάκια σιλικόνης του τζαμιού να είναι κολλημένα πάνω του (κλασικό φαινόμενο φυσικά με τα σιλικονούχα). Εκ πρώτης όψεως τα είδα καλά ΑΛΛΑ όταν τον έβγαλα από τα μπανάκι υπερήχων που τον "ταρακούνησε", είδα ότι το ένα ήταν κομμένο, οπότε ρίξτε μια ματιά και στα δικά σας και ειδικά όσοι αναφέρετε διαρροές.
Ρίξτε επίσης μια ματιά με κάποιο μεγενθυτικό φακό στο σωληνάκι του αέρα γιατί βρήκα κάποια μικρά γρέζια (καθαρίστηκαν φυσικά).
Τέλος, απαραίτητα λίπανση τα oring για να δουλεύει γλυκά και σωστά.
Μου αρέσει και αν μου κάνει τη χάρη να παραμείνει στεγνός είναι βέβαιο ότι θα τα πάμε πολύ καλά τα δυό μας