Να σας πω λοιπόν την εμπειρία μου από αυτό το νέο πράμα, στο χώρο του ατμίσματος τουλάχιστον. Το έχω γράψει και αλλού, είμαι σίγουρος, αλλά αυτή τη στιγμή δεν παίζει να ψάξω!
Ντριπάρισα μερικές σταγόνες από ένα NS υγρό 20ρι, σε 90+ watt. Υπόψιν ότι αν ντριπάρω πάνω από 1.5-2mg σε τέτοιες συνθήκες, βήχω σαν το διάολο!
Τράβηξα γεμάτη, δρακίσια τζούρα και δεν ένιωσα την παραμικρή ενόχληση στη διάρκεια. Λίγο στο τέλος, ένιωσα ένα πνίξιμο, αλλά καμία σχέση με το κάψιμο και το χτύπημα της υγρής νικοτίνης. Μετά, ένιωθα πολύ "γεμάτος" και με μια κάποια ικανοποίηση, και ενώ ήθελα να ατμίσω για τη γεύση, στην ουσία δεν είχα όρεξη.
Τα συμπεράσματά μου από αυτή τη μικρή εμπειρία αλλά και μετά από αρκετή συζήτηση με άλλους που προέβησαν σε δοκιμές, είναι τα εξής:
1) Δεν κάνει για μένα. Τουλάχιστον σε αυτές τις περιεκτικότητες. Δεν νομίζω ότι είναι η νικοτίνη αυτή που αναζητώ από τον ατμό πλέον. Ατμίζω τις ίδιες ποσότητες υγρού ανά ημέρα από τότε που άτμιζα 3ρια υγρά και πλέον ατμίζω 1mg. Τη νικοτίνη, την προσθέτω μόνο για τη γεύση (ναι, επηρρεάζει) και για την ιδέα.
2) Δεν θα έλεγα ότι έχει χτύπημα μηδενικού υγρού. Απλά είναι πιο κλιμακωτό και πιο ήπιο από αυτό που γνωρίζουμε.
3) Ο ατμιστής που αναζητά το χτύπημα, δεν νομίζω να ικανοποιηθεί από κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, αυτός που θέλει νικοτίνη και δεν αντέχει το χτύπημα, βρήκε την υγειά του.
4) Η χρήση τους σε συσκευές τεχνολογίας 2012, τύπου juul, νομίζω ότι θα δώσει πραγματικά την αίσθηση ενός μηδενικού υγρού. Ίσως είναι ιδανικά για stealth καταστάσεις, τύπου "πετάω Αθήνα - Πεκίνο και τη δόση μου τη θέλω χωρίς να κάνω το δράκο στο αεροπλάνο".
5) Αυτή ακριβώς η απουσία χτυπήματος, θα μπορούσε να κρύβει κάποια επισφάλεια. Το χτύπημα, είναι ας πούμε κάτι σαν προειδοποιητικό καμπανάκι. Όταν αυτό δεν υπάρχει, ενδέχεται να οδηγηθούμε σε καταστάσεις υπερβολικής κατανάλωσης, ιδιαίτερα αν ατμίζουμε σε πιο νορμάλ καταστάσεις και όχι σε γουρούνια ντρίπερ και σύρματα. Δεν ξέρω αν σε τέτοιες πιο τσιγαρίσιες καταστάσεις θα εμφανίζεται αυτό το "γεμάτο" αίσθημα που θα μας κάνει να μην θέλουμε να ατμίσουμε άλλο.
6) Θα ήθελα να δοκιμάσω τη χρήση τους σε ιδιοκατασκευές ή SnV που γνωρίζω ώστε να καταλάβω αν επηρρεάζουν με τον ίδιο τρόπο τη γεύση. Δίκοπο μαχαίρι, καθώς για να επιτύχω το χτύπημα που έχω με 1mg υγρής νικοτίνης, πιθανόν να πρέπει να ανέβω σε περιεκτικότητες 6+ με άλατα.
7) Για κάποιον ο οποίος μπορεί να τα προμηθευτεί σε στέρεη μορφή και γνωρίζει κάποια στοιχειώδη πράγματα για τη διαχείρισή τους, ενδέχεται να αποτελέσουν φθηνή λύση ώστε να έχουν την ανάλογη απόδοση στις κατασκευές τους. Προσωπικά, θα ήθελα να τα δω και σε αυτή τη μορφή και να ελέγξω πως επηρρεάζουν τη γεύση.
Τηρώντας την παράδοση, οι ατμισταί μπαίνουμε και πάλι μπροστά, θέτοντας εαυτούς στη διάθεση της επιστήμης!!!