Sunspear με χαρά να δεχτώ οποιοδήποτε πμ σου, αν και νιώθω πολύ άνετα να συζητάω για τέτοια θέματα public. Πάντως με τίποτα δεν θα έμπαινα σε αντικαταθλιπτικη αγωγή απλά και μόνο για να μπορώ να συνεχίζω να ατμιζω! Οι υπόλοιπες συνθήκες στη ζωή μου κατά την περίοδο που συζητάμε, ήταν απόλυτα διαχειρισημες και μετά τη διακοπή του ΗΤ επανήλθα άμεσα (σε 24ω) στα φυσιολογικά μου.
Το ΚΤ είναι γνωστό ότι περιέχει MAOIs. Θεωρώ ότι λόγο της απουσίας τους και της απουσίας και άλλων αλκαλοειδών στο ΗΤ, ο νέος ατμιστης ψάχνοντας να αναπαράγει την ίδια αίσθηση είναι εύκολο από την απειρια του να πάθει OD νικοτινης. Ειδικά αν έχει κανένα καβουρντιστηρι και δεν παίρνει σωστά ντουμανια και χτύπημα!
Οπότε θα μπορούσα να πω ότι πρόκειται για παρενεργεια της διακοπής. Όμως μέχρι και σήμερα που κάνω παράλληλη χρήση ΚΤ και ΗΤ, με συγκεκριμένα DIY υγρά και με σετακια που δεν κάνουν σωστή ατμοποιηση έχω ακριβώς τα ίδια συμπτώματα!! Εγώ είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι συγκεκριμένοι ατμιστες, με συγκεκριμένα σετακια και συγκεκριμένα υγρά μπορεί να την ακούσουν αλλιώς.
Πλέον με το istick 30 μου και τις γκουρμεδιες της Halcyon Haze σε ένα ναυτιλο μινι και στον KFL+ μου δεν έχω ιδιαίτερα συμπτώματα αν δεν το παρακανω αλλά όπως είπα κάνω και κανένα ΚΤ.
Παιδιά σε όλα τα φάρμακα αν διαβάσετε τις ανεπιθύμητες ενέργειες θα δείτε πολλά ακραία περιστατικά που για διάφορους λόγους συμβαίνουν μόνο σε λίγους! Το ponstan για παράδειγμα σε συγκεκριμένους χρήστες προκαλεί πρόβλημα στα νεφρά. Προφανώς έχουν ευαισθησία αλλά δεν παύει να θεωρείται παρενεργεια του φαρμάκου που έχει καταγραφεί μόνο σε κάποιους ασθενείς. Δεν υπάρχει λόγος μεταξύ μας να απορρίπτουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο για το ΗΤ, ειδικά εφόσον η έρευνα ακόμη είναι στα σπαργανα.
Edit:
@ Kostas44 - Η νικοτινη κάθεται πάνω στα στεφανιαια μας όπως και να τη λαμβάνουμε, οπότε είτε ατμισμα λέγεται αυτό, είτε κάπνισμα είναι το ίδιο και το αυτό Critical Factor σε θέματα καρδιάς. Άσε που ακόμα κάνεις δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι με το ατμισμα δε λαμβάνουμε περισσότερη νικοτινη. Τη μεγάλη διαφορά την κάνει ως επί τω πλείστον στους πνεύμονες το ΗΤ. Όσον αφορά την παράλληλη χρήση, προφανώς και δεν την κάνω ταυτόχρονα, ούτε με το που σβήνω ένα ΚΤ αρπαζω το μοντακι μου!
Προσωπικά ποτέ δεν είδα το ΗΤ σαν τρόπο διακοπής του καπνίσματος αλλά σαν έναν λιγότερο επικίνδυνο (ελπίζω ), λιγότερο βρώμικο, πιο ενδιαφέρον και πιο νόστιμο εναλλακτικό τρόπο πρόσληψης νικοτινης. Για μένα είναι απλά αυτό και είναι και χόμπι το οποίο γουστάρω. Γι αυτό και δεν το σταμάτησα παρόλα τα προβλήματα που αντιμετώπισα και γι αυτό συνεχίζω και ενημερώνομαι.
Με τις καινούργιες τεχνολογίες πάντως το ατμισμα έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο το ομολογώ και έχω μειώσει αυτόματα αισθητά τα ΚΤ στο απειροελάχιστο. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να μην καπνιζω καν, αλλά αυτό θα γίνει γιατί απλά το ΗΤ μου αρέσει περισσότερο και όχι γιατί το θεωρώ ως μέσο διακοπής του καπνίσματος... Όπως είπες ο μάγκας είναι αυτός που δεν εισπνεει τίποτα
.