ενοχλησεις/παρενεργειες απο τη χρηση δε θα μπορουσα να πω, σταματησα μπαμ το κ.τ απο 10/12(κι άρχισα η.τ σε μια απόφαση της στιγμής) όντας καπνιστης για πολλα χρονια(μονο αφιλτρα και τα τελευταια 10+ αφιλτρα εναν συγκεκριμενο καπνο).Ειμαι εθισμενος καθαρα στη νικοτινη... όταν πήγα να το κόψω πριν κάποια χρόνια για 10 μέρες ακαπνίας ο οργανισμός μου ανέβαζε πυρετό 38-38.5 χωρίς να πέφτει από τα συνήθη αντιπυρετικά... δεν άντεξα και ξανακάπνισα=>πυρετός εξαφανίσθηκε....
Από τις μέχρι τώρα εμπειρίες/εντυπώσεις μπορώ προς το παρόν να καταθέσω τα εξής:
1.Για 3 βδομάδες χρήσης η.τ(διακοπής κ.τ) έβγαζα φλέμματα(γέμισα ένα μπουκαλάκι 500ml περίπου)
2.Άρχισα να βήχω(δεν έβηχα πριν), αν και ακούγεται οξύμωρο, είναι πραγματικότητα(Στις 40 μέρες πλέον δεν βήχω πάρα μόνο αν ατμίσω πνευμονικά δ/μα με μενθόλη που τα ψιλοαποφεύγω)
3.Στον ένα μήνα ακριβώς τα δάκτυλά μου απέκτησαν το χρώμα τους(είχα ξεχάσει πως είναι το πραγματικό)
4.Δεν έχω πονοκέφαλο όπως μετά από πολλά κ.τ
5.Η μύτη μου είναι πάντα υγρή όπως των σκύλων πλέον
6.Έχω ξεπαραδιαστεί να αγοράζω χαρτί κουζίνας,χαρτοπετσέτες κ.λ.π
7.Αποκαταστάθηκε μερικώς η οσμή της ανάσας μου(τα υπόλοιπα στον οδοντίατρο ωσονούπω)
8.Το παιδί μου επιζητά να με μυρίζει πιο συχνά(επομένως η συγκέντρωση έκκρισης βρωμοτοξινών από την επιδερμίδα μου προφανώς ελαττώθηκε)
9.Τα δάκτυλα μου σιγά σιγα δείχνουν να αιματώνονται(να αυξανεται το οξυγονο μαλλον καλυτερα και να μειωνεται το μονοξειδιο του ανθρακα)
10.Το στομάχι μου φαίνεται να είναι σε καλύτερη κατάσταση από πριν
11.Η διάθεση μου επίσης
12.Η ποικιλία στις γεύσεις αναζωογόνησε μαλλον τους γευστικούς μου κάλυκες σε σχέση με το παρελθόν(δεν πρόκειται να δοκιμάσω καπνική γεύση, δεν μου λείπει αυτή η γεύση όσο κι αν ακουστεί παράξενο... επιζητώ να ατμίζω μόνο φρούτα και ίσως κάποιο gourmet)
13.Η χειρότερη όμως παρενέργεια ήταν ότι καταστράφηκε ο οικογενειακός προυπολογισμός εντελώς μέσα σε 40 περίπου μέρες(επένδυσα περίπου το 1/4 μιας καπνοχρονιάς) αλλά όπως λες μια ευχή στο αγαπημένο σου πρόσωπο και το πρώτο που σου ρχεται στο μυαλό είναι το γνωστό... να σαι καλά... έτσι μάλλον φαίνεται ότι είναι και σ αυτη την περίπτωση(με πολλά ερωτηματικά που θα αντιμετωπίσω όταν και όποτε ρίξω τη νικοτίνη στο μηδέν)