Αγαπητοί φίλοι,
Ο σύλλογός μας, η Κοινότητα Ελλήνων Ατμιστών, υπήρξε για μένα ένα παιδί. Ένα παιδί με 21 γονείς. Σαν τέτοιο κυοφορήθηκε στο μυαλό μας και γεννήθηκε, σαν τέτοιο προσπαθήσαμε να το μεγαλώσουμε, να το αναθρέψουμε και να το προστατεύσουμε. Σαν τέτοιο θα συνεχίσει να υπάρχει ο σύλλογος για πάντα στο μυαλό μου και στην καρδιά μου.
Έφτασε όμως η στιγμή που θα πρέπει να τον υπηρετήσω από διαφορετικό πόστο. Μια στιγμή που ήρθε στη ζωή μου εντελώς αναπάντεχα, όταν πολύ πρόσφατα μου δόθηκε μια μοναδική ευκαιρία να δραστηριοποιηθώ επιχειρηματικά στο χώρο του ατμίσματος. Εντελώς ανεξάρτητα και έτσι ακριβώς όπως θα το ονειρευόμουν. Μου ήταν σχεδόν αδύνατον να την αρνηθώ.
Πέρα από το αν μπορώ ακόμα να προσφέρω τον καλύτερο εαυτό μου στην κοινότητα, η παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου είναι μονόδρομος. Ένας μονόδρομος που μου επιβάλει η συνείδηση και η λογική μου, σε μια προσπάθεια να προστατεύσω κάτι που αφορά όλους μας, από κινδυνολογίες, παραφιλολογίες και σενάρια συνομωσίας, που συνήθως συνοδεύουν τέτοιες περιπτώσεις.
Η παραίτησή μου θα τεθεί στη διάθεση του Δ.Σ. τις προσεχείς ημέρες, αφού τακτοποιηθούν διάφορες εκκρεμότητες που αφορούν τον ρόλο μου ως Προέδρου. Αμέσως μετά, το Δ.Σ. θα κινήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται από το Καταστατικό για την αναπλήρωση της θέσης μου.
Θα είμαι πάντα δίπλα στους ανθρώπους που απαρτίζουν το Δ.Σ. του συλλόγου, και θα τους βοηθάω για όσο μου ζητήσουν με όποιον τρόπο μου ζητήσουν. Θα είμαι πάντα ένα από τα μαχητικά μέλη του συλλόγου και θα συνεισφέρω με όποιον τρόπο έχω διαθέσιμο, στην κοινή προσπάθεια που αφορά το σύνολο των ατμιστών στην Ελλάδα.
Όλοι εμείς που υπήρξαμε ιδρυτικά μέλη, και πολλοί ακόμα που στη συνέχεια προσέφεραν ότι μπορούσαν για να έχει επιτυχία το όραμα, ονειρευόμαστε έναν σύλλογο δυνατό, με φωνή ισχυρή, με θέσεις υπεύθυνες και με έργο ουσιαστικό. Τίποτα δεν έχει αλλάξει από την ίδρυση της Κοινότητας Ελλήνων Ατμιστών, και τίποτα δεν θα αλλάξει με την παραίτησή μου. Οι ανάγκες μας είναι οι ίδιες, οι στόχοι μας είναι ακλόνητοι και η θέλησή μας πάντα ισχυρή.
Ας βοηθήσουμε λοιπόν όλοι, με όποιον τρόπο διαθέτουμε και με ότι μπορούμε να προσφέρουμε, στο να δυναμώσει ακόμα περισσότερο αυτή η προσπάθεια και να γιγαντωθεί.
Ας κρατήσουμε το όνειρο ζωντανό και δυνατό.
Σας ευχαριστώ όλους,
Σπύρος Τσιμούρης
Πρόεδρος Δ.Σ.