Hounds of Hell:
Το 2015 άτμιζα mtl με Subtank Mini. Απ΄ότι θυμάμαι 0,28mm kanthal, 6 σπείρες, 2 ή 2.5mm πυρήνας, αντίσταση κάπου στο 1.36ohm, στενά & ψηλά τσιγαρίσια ss drip tips, watt 10-13. Μακράν από τις καλύτερες γεύσεις που έχω πάρει (εκείνη την περίοδο είχα ατμίσει > 200 διαφορετικά υγρά). Σε σύγκριση με Apollo, Taifun GT III, Phenomenon/Unfollow, Hussar... στα ίδια επίπεδα, παίζει και παραπάνω από κάποιους (ανάλογα και το υγρό). Στην τελική, τι είναι ο Subtank Mini; Ένας εύχρηστος Hussar με μικρότερο deck (βασικά ο Hussar είναι ένας Subtank Mini με μεγαλύτερο deck, δύσχρηστο deck και επίσης δύσχρηστη αναπλήρωση υγρών, ά και 8-10 φορές ακριβότερος σε τιμή). Άμα ο Subtank Mini στη mtl χρήση που του έκανα δεν σε έκαιγε το στόμα ακόμη και σε χαλαρή χρήση (καλά στις απανωτές κόλαση, αν και ο Hussar με έκαιγε εξίσου) και ήταν λιγότερο θορυβώδες, δεν θα είχα ασχοληθεί πότε και με κανέναν άλλο ατμοποιητή.
Το 2015 ξεκίνησα να ατμίζω με το παλιό ορθόδοξο Castle Long. Και συνέχισα να το ατμίζω, παράλληλα με άλλα υγρά. Μετά από κάποιες μαρτυρίες και ευλαβικό πειραματισμό και δειγματισμό (αραίωση από 10 εως 100% σε 10 διαφορετικά δείγματα) συνειδητοποίησα πως το Castle Long 12 ή 18mg αραιωμένο με 100% 0mg βάση (είτε vg70/pg30 είτε vg50pg50) το απολάμβανα μακράν περισσότερο από το original. Το Burbon υποχωρούσε και έβγαινε απολαυστικά ευχάριστη γλυκάδα με το αλκοόλ να ακολουθεί όσο στρογγυλεμένο πάει, χωρίς όμως να έχει υποχωρήσει στο background. Μιλάμε ήταν ο ορισμός του "στρογγυλέματος". Εκείνη την επόχη btw όλη η "παρέα" κάναμε αυτό το υγρό και μάλιστα πολλοί νέοι ξεκινούσαν -ευχαριστημένοι- με αυτό. Με το υγρό αυτό ήταν και η μόνη φορά που άτμιζα τον Subtank Mini στις 2 μεγάλες τρύπες αέρα (ενώ συνήθως είμουν στις 2 μεσαίες ή κάποιες φορές στις 2 μικρές που ήταν ο ορισμός του "γευσάτου" - αν κατάφερνες να τις ατμίσεις/συνηθίσεις). Ο αυξημένος αέρας σε συνδιασμό με τη γλυκάδα του αραιωμένου Castle Long ήταν... όνειρο.
Η γεύση που έπαιρνα τότε και έχει μείνει έντονα χαραγμένη στο μυαλό μου είναι η γεύση που παίρνω και τώρα. Hounds of Hell 12mg 5 ημερών vg50/pg50 (νομίζω έφτιαξα 55ml αντί για 60ml) σε Skyline με το μεγαλύτερο -10ο- airdisk, fused clapton 6 σπείρες, κάπου στα 0,53ohm, 18-20W, με το 1 από τα 2 slots αέρα full ανοιχτό. Μακράν ό,τι πιο κοντά έχω δοκιμάσει στο 100% αραιώμενο Castle Long που λάτρευα. Θα 'θελα να γράψω πως είναι ίδιο, δεν θα το γράψω, αλλά ουσιαστική διαφορά δεν μπορώ να διακρίνω. Άνετα αν υπήρχε και το άτμιζα παλιότερα σε blind test θα έλεγα αραιωμένο Castle Long. Το μόνο που επιφυλάσσομαι και προσεύχομαι να μην συμβεί, είναι να μην χάσει αυτό το χαρακτήρα στις επόμενες μέρες (μιας που ο κατασκευαστής προτείνει 15 μέρες ωρίμανση). Πως αποδίδει σε άλλους ατμοποιητές/στησίματα δεν μπορώ να γνωρίζω, παρά μόνο σε δείγμα που έφτιαξα για φίλο με 1mg, στην 3η μέρα σε Kayfun V5 full αεράτο με fused clapton 5 σπείρες, κάπου στα 0,42ohm, 18-20W ήταν πολύ μπροστά η καρύδα (το ρούφηξε όλο εκείνη τη μέρα, οπότε δεν ξέρω αν στις 5 μέρες θα αποκτούσε τον ίδιο χαρακτήρα με του δικού μου που είχε γίνει με 12mg). Του παρήγγειλα πάντως ένα φρέσκο μπουκάλι να του φτιάξω 60ml, οπότε σύντομα θα μπορέσω να διαπιστώσω πως αποδίδει η 1mg έκδοση μετά από 4-5 μέρες (και αν δεν βαριέμαι θα τεστάρω και σε smm & pharaoh mini).
In the end, είχα καιρό να βιώσω τέτοια εμπειρία/συγκίνηση από υγρό , θα συνεχίσω να το παίρνω και να το παρακολουθώ (τι εξέλιξη θα 'χει, μήπως απλά έτυχε σε μένα, μήπως αλλάξει/μεταλλαχτεί στην πορεία κτλ.) και όλο αυτό μάλιστα σε έναν ατμοποιητή που στα περισσότερα υγρά (όχι πολλά) που δοκίμασα δεν είχε ικανοποιητική απόδοση. Σα να βρήκε ο Skyline το υγρό του...
EDIT:
Έχω φτιάξει και το Sweet Darkness VG50/PG50 12mg (55ml αντί για 60). 5 μέρες ορίμανση σε kayfun V5 3η τρύπα μεγάλη με fused clapton 5 σπείρες, κάπου στα 0,42ohm, μέχρι τα 18W με χάλασε, βγαίνει πάρα πολύ το RY (και παστουρμαδίλα). Μετά τα 20w και κάπου στα 22-24 το ρούμι βγαίνει αρκετά έντονο και στρογγυλεμένο με το καπνικό στοιχείο, οπότε κάπως έτσι θα την παλέψω. Ποτέ δεν είμουν των καπνικών, οπότε δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να γράψω. Για το ρούμι το πήρα, ρούμι καταλαβαίνω, οπότε κάτι είναι κι' αυτό.