atmomixani: ασχολείται με την νικοτίνη γιατί αυτή θεωρείται πως είναι η εθιστική ουσία που πρέπει να αποεθιστούν οι καπνιστές.
Δεν γίνεται στο σάλιο η απορρόφηση της νικοτίνης. Αλλού γίνεται η απορρόφηση και ο μεταβολισμός της σε κοτινίνη. Στο σάλιο μεταφέρεται από τους αδένες που το παράγουν, επειδή υπάρχει στο πλάσμα του αίματος.
dimX: λέει για την ποσότητα νικοτίνης των υγρών , μέσο όρο 18mg. Για το κάπνισμα δεν κάνανε έρευνα, χρησιμοποιήσανε δεδομένα από παλαιότερες έρευνες. Αλλά νομίζω πως αναφέρεσαι σε στατιστική σύγκριση που
δεν κάνει αυτή η έρευνα: λέει ότι, κάποιοι έμπειροι ατμιστές
είναι δυνατόν να έχουν στον οργανισμό τους αντίστοιχη νικοτίνη με καπνιστές, σε αντίθεση με τα αποτελέσματα από προηγούμενες έρευνες.
petra: έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν ασχολείται όμως η έρευνα με την πίσσα, γιατί αυτή δεν είναι η εθιστική ουσία.
Συνολικά: Πιστεύω πως αυτή η έρευνα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, γιατί βάζει τους ερευνητές στο τριπάκι να συγκρίνουν δεδομένα από την πραγματικότητα - πραγματικούς ατμιστές με πραγματικούς καπνιστές. Και επίσης, δεν φαίνεται να έχει την λογική δαιμονοποίησης του η.τ , ενώ τους περιορισμούς της έρευνάς τους τους λένε αυτοί πρώτ' απ' όλα.

Τέλος, το μόνο συμπέρασμα που βγάζει είναι αυτό της προηγούμενης παραγράφου, χωρίς να επεκτείνετε σε αστήρικτα συμπεράσματα.
Εγώ, προσωπικά, συμφωνώ με την έρευνα: όταν ξεκίνησα το άτμισμα, πριν βρω την συσκευή/υγρά που μου ταιριάζουν και πριν αποκτήσω εμπειρία στο να τα χρησιμοποιώ, χρειαζόμουνα και κ.τ για την δόση μου της νικοτίνης. Η έρευνα αυτό λέει, βασικά.
Συγχώνευση μηνυμάτων: Νοε 09, 2011, 23:40
Υπάρχει εκείνη η εκπομπή του BBC, 'Tobacco Wars' , που αναφέρεται - κάποια στιγμή - σε ένα πείραμα όπου αλείφανε ποντίκια με πίσσα από τσιγάρα - σαν αυτή που κρατάνε τα πνευμόνια - και μετά μετρούσανε τους όγκους στο δέρμα. Αυτό το πείραμα, λέει το ντοκιμαντέρ, θεωρείται απόδειξη της σχέσης του τσιγάρου με τον καρκίνο. Πιθανόν να υπάρχουν και άλλα, αυτό μου ήρθε τώρα.