Πήρε το μάτι μου τις τελευταίες μέρες ένα νέο ενδιαφέρον dripper, ο οποίος δεν χρησιμοποιεί αντίσταση από σύρμα ή κεραμικό αλλά μία "μεταλλική" πλάκα που πυρώνει και δημιουργεί την πολυπόθητη εξάτμιση του ατμιστικού υγρού.
Μιας και τον βρήκα στην Ελλάδα διαθέσιμο στο atmistirio που είναι 10 λεπτά από το σπίτι μου, πετάχτηκα για μία "πρωτοχρονιάτικη" αγορά
O ncr στη συσκευασία του περιέχει τον ατμοποιητή (βάση και καμπάνα), panel αντίστασης, cotton holder, ανταλλακτικά orings και βιδάκια και ενα θερμομονωτικό δαχτυλίδι.
Ο αέρας του δεν ρυθμίζεται, έχει περιμετρικά 4χ3 εισαγωγές αέρα που δίνουν μια ωραία πνευμονική τζούρα, χαλαρή αλλά όχι ξεχειλωμένη.
Στο στήσιμο δεν απαιτεί κάτι το ιδιαίτερο. Η θερμαντική πλακα είναι ήδη βιδωμένη στο ντεκ και έτοιμη για χρήση.
Τα χρυσαφί σημεία είναι οι επαφές στις οποίες πιάνουν τα βιδάκια του ντεκ για να την στερεώσουν στους πόλους.
Κόβουμε το βαμβάκι σε λωρίδα πλάτους περίπου 8mm και μήκους 40mm και αφου το τοποθετήσουμε πάνω από την πλάκα θέρμανσης, κουμπώνουμε το cotton holder.
Καλό πότισμα στο βαμβάκι με υγρό, κούμπωμα της καμπάνας και πάμε για άτμισμα.
Πρώτο σοκ, στα 70-80W που προτείνει ο κατασκευαστής απλά δεν βγάζει ατμό (η πλάκα αντίστασης διαβάστηκε στα 0.44Ω). Αν δε σκεφτούμε ότι προτείνει επίσης τη χρήση ηλεκτρονικού μοντ με user mode ώστε να του δώσεις 80W στην αρχή και μετα 50-60, μπορούμε άφοβα να γελάσουμε μέχρι δακρύων.
Για να μη σας κουράσω, ανέβηκα στα 130W σταθερά για να βρω τον ατμό και τη γεύση που επιθυμώ. Όπως το βλέπω σηκώνει εύκολα να πάω στα 170W. Τελικά το ρύθμισα σε user mode στα 150W για τα πρώτα 3 δευτερόλεπτα και στα 130 για τα επόμενα έτσι ώστε να ανεβαίνει γρήγορα η θερμοκρασία της αντίστασης (σαν ramp up time) και κατόπιν να διατηρεί μια θερμοκρασία καλή για άτμισμα. Αναμενόμενα υψηλά W, καθώς η πλάκα που χρησιμοποιεί για αντίσταση δεν είναι εύκολο να πυρώσει με λιγότερα.
Στα της γεύσης του τώρα, πήρα όμορφο αποτέλεσμα, ίσως όχι τόσο αναλυτικό όσο σε άλλους ατμοποιητές αλλά ευχάριστα γευστικό. Τα γλυκά υγρά δεν τα τόνισε επιπλέον ενώ στα καπνικά τα πάει πάρα πολύ καλά ([member=7454]Cruiser79[/member] εδώ ετοιμάζομαι να στάξω το blackrock μόλις είμαι 100% σίγουρος ότι έχω το καλύτερο δυνατό στήσιμο).
Ομοίως εύκολο είναι και το καθάρισμα της πλάκας αν χρειαστεί πχ σε αλλαγή υγρού. Βγάζεις βαμβάκι και το στήριγμα του, κάνεις dry burn για μερικά δευτερόλεπτα και καθάρισες.
Στα "αρνητικα" του ατμοποιητή θα συμπεριλάβω τα πολλά W που απαιτεί (130+) και το γεγονός ότι πυρώνει αρκετά, γι αυτό αλλωστε περιλαμβάνει ένα μονωτικό δαχτυλίδι που μπαίνει στο κάτω μέρος του ατμοποιητή εκεί που εφάπτεται με το μοντ για να μην μεταφέρει τη θερμότητα.
Η καμπάνα του είναι από ΄καποιο είδος PC και δεν έχει κανένα πρόβλημα με την αυξημένη θερμοκρασία.
Αν και είναι ακόμα φρέσκος στο οπλοστάσιο μου, οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι θετικές. Ειδικά για όποιον θέλει να ασχοληθεί με το dripping χωρίς να παιδεύεται με εξωτικά στησίματα αντιστάσεων, περίεργα βαμβακώματα κλτ, είναι παιχνιδάκι ο NCR.
Εν καιρώ θα δοκιμάσω να τον στήσω και με mesh αντί για την θερμαντική πλάκα, νομίζω ότι είναι πιθανό να λειτουργήσει καλά και με αυτό τον τρόπο.