Κατ' αρχάς, οι καινούργιες αντιστάσεις Plexus υπάρχουν ήδη στην ελληνική αγορά. Όμως, είναι 0.5Ω. Άρα θέλουν περισσότερα W και αέρα. Είναι καταλληλότερες και για υγρά με μεγαλύτερη ποσόστωση VG.
Οι παρατηρήσεις σου περί γεύσης αποδεικνύουν την σχετικότητα των πραγμάτων της γευστικής εντύπωσης που αποκομίζει ο κάθε ατμιστής. Αν έχεις παρατηρήσει, πάντα οι δικές μου αναφορές σε θέματα γεύσης περιορίζονται στην διάκριση ανάμεσα σε ανάλυση γεύσης, ολοκλήρωση γεύσης και ένταση γεύσης, τις οποίες έχω εξηγήσει κατά καιρούς. Την διάκριση αυτή θεωρώ πιο εξαντικειμενικοποιημένη, καθώς την στηρίζω σε αντικειμενικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά των ατμοποιητών. Στους εργοστασιακούς άτμο δεν τίθεται θέμα στησίματος (που παρεμβαίνει στον γευστικό καθορισμό), καθώς έχουμε να κάνουμε με εργοστασιακές κεφαλές. Αλλά και αυτών ο γευστικός χαρακτηρισμός τους πάλι μπορεί να διακριθεί αναλόγως, βάσει σχεδιαστικών/κατασκευαστικών κριτηρίων, ως κάπως πιο εξαντικειμενικοποιημένων παραμέτρων.
Στην περίπτωση των κεφαλών του Zenith, έχω αναφέρει στο νήμα αυτό, αλλά και σε νήματα άλλων ατμοποιητών, με τους οποίους κάνω μια σχετική σύγκριση (π.χ. δες στο νήμα του Nicolas της Vapefly), ότι οι 1.6Ω κεφαλές του Zenith είναι πιο αεράτες από τους υπόλοιπους της ίδιας γευστικής κατηγορίας, λόγω των συγκεκριμένων σχεδιαστικών/κατασκευαστικών επιλογών τους.
Επίσης, έχω αναφέρει τον τρόπο χρήσης τους, που εξασφαλίζει την παρατηρούμενη μεγαλύτερη αντοχή τους.
Παράλληλα, γευστικά, έχω χαρακτηρίσει τον Zenith ότι, με την 1.6Ω κεφαλή, εντάσσεται στην κατηγορία ολοκλήρωσης γεύσης (με λίγα W και λίγο αέρα) και όχι ανάλυσης γεύσης. Στην ανάλυση γεύσης βοηθούν κατασκευές ατμοποιητών με μικρό χώρο ατμοποίησης και κεφαλές με στενότερο αξονάκι τυλίγματος του πηνίου της αντίστασης της κεφαλής, αλλά και με μικρότερη τρύπα εισαγωγής αέρα στο κάτω μέρος της κεφαλής (αυτές, όμως, δεν παρουσιάζουν ικανή διάρκεια χρήσης). Ο Zenith με την κεφαλή 0.8Ω τείνει προς την ένταση γεύσης (με περισσότερα W και αέρα), αλλά δεν παρουσιάζει κάτι ιδιαίτερα έντονο, ως προς άλλους που ανήκουν στην κατηγορία sub-Ohm.
Το γεγονός ότι στην δική σου περίπτωση, οι κεφαλές της συσκευασίας σε ικανοποίησαν, αλλά όχι οι άλλες που αγόρασες μετέπειτα, είναι ένα σύμπτωμα που θα κάνει κάποιους άλλους να απορήσουν, γιατί τους έτυχε το ακριβώς αντίθετο.
Θα έλεγα, πριν τον αποχωριστείς, να ρίξεις μια ακόμα ματιά στο νήμα, σχετικά με τον τρόπο χρήσης των κεφαλών του και τον τρόπο ατμίσματος που χρειάζονται για να αποδώσουν καλύτερα (π.χ. να τις ξεκινάς στην πρώτη χρήση από χαμηλότερα W από τα αναγραφόμενα πάνω τους και να τραβάς ήπιες, μακρόσυρτες τζούρες, που να διαρκούν και μετά το άφημα του fire).
Μπορεί να βρεις την πόρτα εξόδου από την απογοήτευσή σου για την γεύση του (αρκεί να μην ζητάς έντονη ανάλυση γεύσης, την οποία δύσκολα θα την βρεις σε υψηλό βαθμό σε εργοστασιακούς ατμοποιητές).
Όλα τα ανωτέρω είναι εντελώς προσωπικές μου απόψεις και δεν έχουν γενική ισχύ (δεν γίνεται αυτό), ακόμα και αν κάποιοι συνατμιστές έχουν διαμορφώσει παραπλήσιες απόψεις.
Καλή συνέχεια σου εύχομαι.