Καλησπέρα φίλοι μου συνατμιστές ... Καπνίζω η.τ. περίπου 2 χρόνια, εκ των οποίων τον 1μιση χρόνο αποκλειστικά με DIY υγρά μιας και με το avs δεν με συμφέρει να αγοράζω έτοιμα (για τα μέτρα μου πάντα) ... Αυτό που μου συνέβηκε στην τελευταία μου μίξη μου έκανε μεγάλη εντύπωση γιαυτό και σας το γνωστοποιώ ...
Ξεκίνησα λοιπόν να φτιάχνω 30 ml στα 6mg υγρό με νικοτίνη 36άρα, λίγη pg που μου είχε απομείνει στο άδειο μπουκάλι του λίτρου + λίγη vg που μόλις αγόρασα... Όλα αυτά σε αναλογία pg/vg 70/30 .... Άφησα το υγρό να κάτσει για 1 μέρα και αφού γέμισα το avs μου άρχισα να καπνίζω ... στο τέλος της ημέρας αισθάνθηκα ενα συνεχές κάψιμο στον οισοφάγο .. Σαν να έφαγα μια πιατέλα βαρύ τηγανητό φαγητό ... το ίδιο κάψιμο το ένιωθα και την άλλη μέρα κατα διαστήματα κυρίως τις απογευματινές ώρες ... Επίσης παρατήρησα και κόκκινες γραμμές γύρω απο τον λαιμό μου μερικές ώρες της ημέρας και ειδικότερα μετά απο ζεστό μπάνιο ...
Όλα αυτά συνεχίστηκαν για 2-3 ημέρες όπου και άρχισα να ανησυχώ και να το ψάχνω γιατί ξαφνικά είχα αυτά τα συμπτώματα, ενώ 2 χρόνια δεν είχα ποτέ τέτοια προβλήματα (και άς άτμιζα σαν φουγάρο) .... Διαβάζοντας λοιπόν γενικά στο ιντερνετ κοίταξα για τις αλλεργίες λόγω pg ...
Σκέφτηκα οτι την αλλεργία ή την έχεις ή δεν την έχεις ... Δεν μπορεί ξαφνικά να την αποκτάς και μάλιστα μετά απο 2 χρόνια ατμισματος pg ...
Σε κάπου σε αυτά που διάβασα είπε κάποιος για το
απλό τεστ που μπορεί κάποιος να κάνει για να δει εαν είναι αλλεργικός στην pg και αυτός είναι ο κύριος λόγος του post μου :
Απλώστε το χέρι σας και απο την μέσα πλευρά του αγκώνα σας στάξτε 1-2 σταγόνες pg και τρίψτε ελαφρά...Αφήστε το για 10 λεπτά και παρακολουθήστε την εξέλιξη ... Εαν δείτε σπυράκια, κοκκινάδα ή το κάτι ασυνήθιστο στην περιοχή σημαίνει οτι έχετε αλλεργία στην pg .. Έτσι και έκανα ... Έριξα στο αριστερό μου χέρι κατευθείαν, απο τα 30 ml του υγρού που είχα φτιάξει 2 μέρες πριν και περίμενα... Μετά απο 10 λεπτά τί να δω ο καψερός ... Όλη η περιοχή στο χέρι μου είχε γεμίσει απο κόκκινες γραμμές και σπυράκια σαν και αυτά που έβλεπα γύρω απο τον λαιμο μου ! ..ώπα λέω ..... κάτι βρήκαμε .... Βάζω και στο άλλο χέρι μου απο την μισοτελειωμένη pg που χρησιμοποίησα για να δώ τα αποτελέσματα ...Και εκεί τα ίδια αλλά σε μικρότερο βαθμό !!! ωραία λέω .... την βρήκαμε την άκρη ....
Μετά απο 2 ώρες άνοιξα νέο μπουκαλάκι pg και ξαναδοκίμασα ...ως δια μαγείας δεν βγήκε τίποτα στο χέρι ...
Σκέφτηκα οτι δεν μπορεί να είμαι τόσο γκαντέμης ... Να αναγκαστώ να σταματήσω το άτμισμα λόγω αλλεργίας. ..Κάτι άλλο παίζει ....
Έφτιαξα λοιπόν νέο υγρό με καινουρια pg (άλλης εταιρίας) και δοκίμασα μιας ημέρας άτμισμα ...Κανένα απο τα παραπάνω συμπτώματα ...Όλα καλά .... Ξέρετε τελικά τι έφταιγε
To λίτρο της pg που μου έκανε "ζημια" είχε λήξει προ 3-4 μηνών ...Και εγώ άκουσα τον φαρμακοποιό μου που μου είπε οτι δεν παθαίνει τίποτα ... (λες και είναι ακριβή)
Συμπέρασμα : Μόλις τα υγρά σας λήξουν απλά πετάξτε τα ... Βεβαια δεν ξέρω τι συμβαίνει με τα αρώματα που λήγουν ...Απότι διάβασα εαν αρχίζουν και μυρίζουν κάπως θέλουν πέταμα .. Άλλοι λενε οτι καπνίζονται και μετά την λήξη τους ...δεν ξέρω
Εγώ μάλλον θα κάνω εκκαθάριση
Συγγνώμη για το μακροσκελές μου πόστ (δεν το συνηθίζω) απλά ήθελα να μοιραστώ την πρωτόγνωρη εμπειρία μου μαζί σας !
υγ. Σίγουρα ο πιο έγκυρος τρόπος για αποφυγή τέτοιων περιπετειών είναι ο γιατρός μας ..Εδώ απλά παραθέτουμε εμπειρίες και συζητάμε...Όποιος θέλει να δοκιμάσει αυτά που γράφω θα το κάνει με δικιά του ευθύνη