Λοιπόν, μόλις δοκίμασα τα :
1. Vape Renda : Whirling Dervish
2. District one 21 : Salted Caramel
Πρώτες εντυπώσεις .
1. Η πρώτη τζούρα μου έδωσε μια γερή δώση γλυκάνισου και μπαχαριών με μέλι όπως τα μέλια της HALO longhorn ? . Εξηγώ, βαριά πικρόγλυκια και υπόγεια γευση ψημμένου μελιού που λικερίζει λίγο.
Θα το χαρακτήριζα κάπως "βουνίσιο" . Η κανέλα σε συνδυασμό με το ψημμένο μέλι και τα μαπχάρια μου βγάζουν κατι σαν "αφέψημα με την κατσαρόλα να βράζει με τα βότανα και τα μπαχάρια στο τζάκι"
Πολύ λιγότερο στο υπόβαθρο μου βγάζει κατι γλυκο να είναι εκεί που υποθέτω οτι είναι το Ντόνατ κανέλας.
Η κρέμα πάλι μου βγάζει κάτι μαζί με καπνικό. Αν δεν είχα αλλάξει βαμβάκι θα είχα την εντύπωση πως προηγούμενο υγρό ήταν το Skipper απο Rope Cut.
Το σίγουρο είναι πως όντως είναι πολυεπίπεδο υγρό. Σε κάθε τζούρα μου βγάζει κάτι το διαφορετικό αλλα κάπως περιεργο.
Να τονίσω πως δεν το εχω αφήσει να ωριμάσει, είναι μερικών ωρών.
Ελπίζω μέλι και μπαχάρια να κατευνάσουν ώστε να γίνει πιο στρογγυλεμένο.
Ωστόσο έχω μια ανεπαίσθητη αίσθηση πως προς το παρόν εαν έβγαζα το μέλι, ίσως μου θύμισε για μια στιγμή το ΝΟΝΑ. Όσοι το εχετε προλάβει ίσως με καταλάβετε. Μιλάω για τη γήινη γεύση ζύμης,μπαχαρικών, γλυκάνισου, καρδαμου, κανέλας, μοσχοκάρυδου και κρέμας. Ίσως είναι και η ιδέα μου. Πάντως και το ΝΟΝΑ το ξεκίνησα προσπαθόντας να πείσω τον εαυτό μου να ξαναπάρει τζούρα "έλα five pawns είναι, κατι λάθος έχει η μύτη σου και οχι η εταιρεία" και κατέληξα να αναζητώ το υ γρό ξανά χωρίς να το βρίσκω. Τελος παντων, ισως είναι και η ιδέα μου.
Όσο γράφω συνεχίζω το άτμισμα και η κανέλα αντί να κατεβαίνει νομίζω πως ανεβαίνει με το μούδιασμα στη γλώσσα σε συνδυασμό με το γλυκάνισο να γίνονται όλο και πιο έντονα. Ίσως έτυχ και στη τζούρα. Περίεργο !
2. Η πρώτη τζούρα λίγο ψόφια, και πάλι η κρέμα μου θυμίζει σκίπερ για κάποιο λόγο, δεν ξερω αν ειναι η ιδέα μου, όμως είναι ξεκάθαρα πιο νόστιμο και "ευκολοτερο" υγρο. Θα βρεί σίγουρα περισσότερους χρήστες επειδή είναι πολυ πιο απλό. Καραμέλα δεν γεύομαι όμως υπάρχει εκει. Πραλίνες πάλι δεν γεύτηκα. Δεν είναι του τύπου "ας το γεμίσουμε με sweeteners kai suirls να πρήζονται τα μιλίγκια" όμως θα το χαρακτήριζα γλυκο.
Πολυπαιγμένο προφιλ σίγουρα όχι σαν τον 1ο ! . Θα του δώσω μια ευκαιρία όμως γιατί δεν γέμισα κάν τανκ, εκανα 2-3 σταγόνες .
UPDATΕ:
1. καταγάλιασε αρκετά ή το συνήθισε η γεύση μου, το γλυκάνισο έφυγε απο το προσκήνιο, και ήρθε η κανέλα με την κρέμα και το custard και τα μπαχάρια.(ακόμα μου θυμίζει NONA)
2. Η πραλίνα σαν μορφή γκοφρέτας, έκανε την εμφανισή της και πλέον μπήκε στο προσκήνιο μαζί με την κρέμα . Πολύ νόστιμο υγρό που κρατάει τα μέτρα και τα σταθμά με αποτέλεσμα να μην κουράζει.
Έχω στο στόμα μου μια αίσθηση οτι έφαγα ξυροκάρπια, υποθέτω πως είναι η αλατισμένη καραμέλα χωρίς να την γεύομαι.
Αυτά . Αν δω κατι να αλλάζει αρκετά θα επανέλθω.