Καποια συγκεντρωτικα σχολια - απαντησεις , ξεκινωντας απο το τελος:
Για τα ΟΡΜΗ , προσωπικα εχω την καλυτερη δυνατη γνωμη. Προκειται για ποιοτικα υγρα , Αμερικανικης προελευσης και - αναμενομενο θα ελεγα - υψηλου κοστους. Θεωρω το Watson white gold ως το καλυτερο ημι- καπνικο με κρεμα και βανιλια που κυκλοφορει εκει εξω , ενω δεν θα ελεγα οχι ουτε στο Watson milk pie αν το ευρισκα πιο συχνα (ημι- καπνικο με βανιλια και καραμελωμενη γαλατοπιτα) αν και μου πεφτει καπως πιο "λιγωτικο".
Την ιδια καλη γνωμη εχω και για τα Καναδεζικα Rope Cut για τα οποια υπαρχει ερωτηση πιο πριν, ποσο μαλλον που ειδικα το Dark Thirty (ημι- καπνικο με δαμασκηνο και παλαιωμενο ρουμι) δεν λειπει ποτε απο την καβα μου.
Και για να προχωρησω ακομα πιο πισω σχολιαζοντας στο νημα, να πω οτι καποια απο τα επισης Αμερικανικα Halo αποτελουν ΤΗΝ ΕΠΙΤΟΜΗ των καπνικων υγρων αναπληρωσης - ακομα και τωρα που οι περιορισμοι στην χρηση ορισμενων πρωτων υλων τα αναγκασαν να αλλαξουν αρκετα τον αρχικο τους brutal χαρακτηρα : Για εμενα το Longhorn ειδικα (fire cured καπνα corojo και caventish με υποψια μελιου) - αλλα και το σχετικα πιο ηπιο Turkish Τοbacco (ανθωδες καπνικο ανατολιτικου τυπου με μπαχαρικα) - υπηρξαν πριν απο αρκετα χρονια το τελος στην συζητηση για το τι αντιλαμβανομαι ως "καπνικο" οσον αφορα το ατμισμα , πραγμα που ισχυει ακομα και σημερα. Και ουτε το πιο καινουργιο Whisper (ημι- καπνικο με αποξηραμενο δαμασκηνο και καραμελα) με χαλαει. Το freedom παντως , ως virginia, ποτε δεν ηταν στις κυριες επιλογες μου - δεν τα βρηκαμε . Ουτε με το πολυφορεμενο tribecca - προτιμω φανατικα το soho της flavour art εδω, ενα πιο "κομψο" και πιο "ευρωπαικο" αναβαθμισμενο RY. Φαινεται ομως οτι η εταιρεια αυτη αντιλαμβανεται πως τα "σκληρα" καπνικα φευγουν σιγα- σιγα απο την μοδα , και ετσι καποια τα αποσυρει απο την πρωτη γραμμη με διακριτικοτητα - ενω παραλληλα προσπαθει (οχι παντα πετυχημενα) να εκσυγχρονισει τα γευστικα προφιλ που διακινει δημιουργωντας περισσοτερα "υβριδικα" προιοντα.
Προσωπικα γουστα ολα αυτα , εννοειται . Βρισκει κανεις ενα "συγγενες" προφιλ και κανει καπως "αντιστοιχες" επιλογες, ετσι δουλευει.