Το θέμα σχέσης τιμής ποιότητας είναι πολύ μεγάλο και για συζήτηση σε άλλο νήμα.
Αυτό που λέω είναι πως όταν αγοράζουμε ένα υγρό για να το ατμίσουμε, άρα να περάσει στον οργανισμό μας, καλό είναι να επιλέγουμε με σύνεση και όχι μόνο με γνώμονα την τιμή.
Για το 30/60 κ 30/100 σκέψου το εξής. Γίνεται μια σοβαρή εταιρεία να πουλάει ενα άρωμα που βγάζει 100ml και να το δίνει σε μπουκάλι που χωράει μόνο 60ml? τι έγινε, της τελείωσαν τα 100μελα?
Το θεωρώ παπάντζα εκατέρωθεν, και ο καταστηματάρχης πρέπει να γνωρίζει τι πουλάει και ο παραγωγός και ο καταναλωτής τι αγοράζει.
Δεν διαφωνώ...αλλά πέρα από τη τιμή δεν έχω ακούσει ή δει κάτι που να μου δίνει δικαίωμα να αμφισβητήσω την ποιότητα. Δεν είμαι και γνώστης...απ όσο διαβάζω στο ίντερνετ εννοώ. Το έθεσες όμως πολύ καλά γιατί έτσι όπως το διατύπωσες πιάνει/ισχύει και για τα φθηνά αλλά και για τα ακριβά αρώματα. Η τιμή δεν πρέπει να είναι ο μοναδικός γνώμονας.
Για τα ml...παλιά έβγαζε το 30/60 και μετά αποφάσισε να το δίνει σε 100 μελο μπουκάλι. Αυτό μου είπαν έτσι...δεν το έχω διασταυρώσει. Ούτε γνωρίζω τους λόγους για να κρίνω αν έκανε σωστά...αν και το προτιμώ το μεγάλο μπουκάλι, όμως η ενημέρωση φαίνεται ελλειπή όντως .
Τώρα για το αν μια εταιρία είναι σοβαρή δεν μπορώ να εκφέρω άποψη αν δεν έχω αρκετά τεκμήρια να πω κάτι τέτοιο...και δεν νομίζω ότι μπορώ να το κάνω. Είναι λίγο too much (ή καλύτερα too little) για εμένα τα παραπάνω για να πω κάτι βαρύγδουπο. Για τη γνώση που έχω έτσι. Εσύ βέβαια ή κάποιος άλλος μπορεί να γνωρίζει περισσότερα πράγματα και λεπτομέρειες οι οποίες καλό είναι να λέγονται εδώ μέσα....έτσι θα μπορέσουμε να είμαστε και ασφαλείς όλοι...με τεκμηριωμένες απόψεις από όλους.
Επομένως συμφωνώ μαζί σου... όπως το θέτεις δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω, αλλά με την ευκαιρία να πω την εμπειρία/άποψή μου εκτενέστερα...
Φυσικά αν δεν είμαστε σίγουροι ή φοβόμαστε...δεν ρισκάρουμε, αλλά...να προσπαθούμε να μη δίνουμε και τροφή σε φαντάσματα (κυκλοφορούν και τέτοια). Και εξηγούμαι...θυμάμαι όταν πήγα σε μαγαζί να ρωτήσω για υγρά (δεν θα πω ποιο)...μου έτυχε περίπτωση που ενώ πουλούσε Natura όταν του εξέφρασα την απορία/δισταγμό..."γιατί αυτά είναι φθηνά?...τόσο χάλια είναι?"...μου απάντησε..."ε δεν είναι και τόσο καλά"...αυτή τη λέξη χρησιμοποίησε..."καλά" και επειδή όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ ανοιχτή προς ερμηνεία...ζήτησα διευκρίνιση..."όταν λες καλά?...τι εννοείς? γευστικά, ποιοτικά?...κάτι άλλο?"...και μου απαντά..."Γενικά..δεν θεωρούνται καλά"...με άλλα λόγια...δεν ήξερε. Απλά παπαγάλιζε την γενική/υπερισχύουσα άποψη, αλλά δεν είχε τεκμήρια.... και όπως είπες και εσύ ένας καταστηματάρχης οφείλει να γνωρίζει τι πουλά. Γιατί αν και οι καταστηματαρχες αλλά και οι καταναλωτές παίζουν "χαλασμένο τηλέφωνο" ζήτω που καήκαμε...έρμαια του κάθε παπαντζή θα είμαστε. (Για αυτό ψάχνομαι τώρα αν μου είπε παπαντζα ο καταστηματάρχης)
Η γεύση δεν είναι ούτε αυτή τεκμήριο αλλά με αυτά και με αυτά που άκουγα και από άλλους (δηλητήριο!, Σαπούνι!), θυμάμαι όταν πρωτοδοκίμασα Natura το έκανα με μια αίσθηση...ότι παίζει και να ξεράσω ή να πάθω τίποτα...και άσχετα αν μου άρεσαν και κάποια ή όχι...σε καμία των περιπτώσεων δεν πιστεύω ότι ήταν σωστό να έχω τέτοια εικόνα άσχημη και τέτοια προκατάληψη την οποία μου είχαν σπείρει και εμένα απόφοιτοι της παπαντζολογίας. Δοκίμασα και..εντάξει...σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο αλλά υπάρχουν πολλά ωραία αρώματα...και
εφόσον δεν συντρέχει σοβαρός
αποδεδειγμένος λόγος, είναι κρίμα να μην έχουν την θέση τους και αυτά στην αγορά
χωρίς ανορθόδοξο πόλεμο... γιατί εγώ μπορεί να έχω να πάρω και 1 Eliquid France και εσύ 1 Five Pawns αλλά γιατί να μην έχουν και αυτοί που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα το προϊόν τους. Ξέρω ανθρώπους που δεν το χει η τσέπη τους αλλά δεν πάνε στο φθηνό γιατί φοβούνται. Είναι και αυτοί του τύπου δεν έχω μία αλλα έχω iphone....οι ίδιοι που κάποτε δεν είχαν για καφέ αλλά είχαν Marloboro. Και ξαναρωτώ...
ΑΝ δεν συντρέχει λόγος, κρίμα δεν θα είναι?? Αν χαθούν από την αγορά ή αν πέσουν οι πωλήσεις και η εταιρεία τα ακριβύνει νομίζεις ότι θα αλλάξει κάτι στο υγρό?...απλά θα βάλει πιο ακριβό μπουκαλάκι θα πληρώσει και λίγο promotion και το ίδιο προϊόν που παίρναμε με 5 θα το παίρνουμε με 10 και ως δια μαγείας θα γίνει ένα "καλό" υγρό.
Αυτά περί Naturoλογίας
Εννοείται ότι αν υπάρχει κάτι το επιλήψιμο στα υγρά, όλα τα παραπάνω θα μείνουν αβάσιμα αλλά αυτό μέχρι να φανεί κάπου (ελπίζω όχι)...θα παίρνω κάνα RY6.
Τώρα για το αν έπαιξε παπάντζα του καταστηματάρχη με το 60μελο, θα το ψάξω παραπάνω αύριο.