@Σταυρος 63 & [member=20258]Οβαλιου Φορμανης[/member] πέραν από ένα μικρό στοκάρισμα σε La Tabaccheria, επέλεξα να δοκιμάσω Vaping Gentleman Club, Clamor Vape και Tabacchificio 3.0.
Τα πρώτα δύο ήταν πολύ ωραία (ειδικά το Burley της Clamor Vape ήταν όπως μου αρέσει, ξηρό και πιπεράτο, καθόλου αδιάφορο) και για μενα ισως ανώτερα της La Tabaccheria, αλλα επίσης πολύ βρώμικά.
H Tabacchificio 3.0 από την άλλη διαφημιζόταν ως οχι macerate (αλλα ούτε distillate), και άρα "φιλικη προς τις αντιστάσεις σε χαμηλότερα ποσοστά", με προτεινομενα 5/10% for all day και 15/20% for taste. Με τιμή 8 έως 12 ευρώ τα 20ml, επέλεξα να δοκιμάσω μια εξάδα (Red Virginia, Basma, Nova Roma, Halfsware Shag, Balkan Six Leaves και Black Bee).
Μέχρι στιγμής έχω φτιάξει τα 4 στα 150ml (δηλαδή περίπου 13,5% αραίωση) και οφείλω να πω ότι έχουν ωραία καπνα. Η κόκκινη βιρτζίνια είναι μεστή και ζαχαρωτή, το Shag είναι ισσοροποιημένο μεταξύ του κεντάκι και τα υπόλοιπα, ενώ ο Μπασμάς εχει γλυκάδα και μπαχαρι (αλλα οφειλω να πω οτι μου λείπει λίγο το γηινο/ξηλο). Σε αυτήν την αρραίωση ομώς, μου λερωνε το βαμβάκι και εβγαζε μαυρη κηλιδα στο τανκ μου. Από την άλλη το πηνίο ενώ το λέρωνε αρκετα, δεν δημιουργουσε την μακα που καρβουνιάζει, οπότε ακόμα και με μαύρισμένο υγρό η γευση δεν αλλάζει. Στον φαινομενο αυτο συνέβαινε από το δεύτερο τανκ, ενώ με τον Εβίβα v2 μπορούσα να φτάσω ίσως 4 γεμίσματα. Η συμπεριφορά του στο βαμβάκι με βάζει σε σκέψεις μήπως έχει κάπιοα ενισχυτικά, αλλα δεν αναφέρει κάτι τέτοιο το στο μπουκάλι.
Στα 5% ειναι σαφώς καλύτερα. Η γευση χάνει ένταση και κάποια στοιχεία, αλλα είναι ενα απολαυστικό all day ΝΕΤ στον φαινόμενο. Στον Eviva σε αυτήν την αραίωση δεν ικανοποιησε και το πήγα στα 8%. Εγω θα το συνιστούσα ως μια καλή value for money λύση, μιας και με 10% αραίωση μπορεις να βγάλεις 200ml υγρό με κόστος κάτω από 10 ευρώ.
Στην επόμενη παραγγελία μου έχω βάλει τα ADG Hybrid, που λεγεται ότι είναι επίσης μια ενδιάμεση λύση ανάμεσα σε κλασσικά εκχυλισματα και distillates.
Και για να μεινω λιγο on topic, να αναφερθώ στις δύο νέες γευσεις της La Tabaccheria που δοκίμασα:
Organic 4 Pod Black Cavendish 10% αραίωση
Σε αυτό το υγρό κυριαρχεί το αποτέλεσμα της ζύμωσης. Έχει μια έντονη γλυκάδα που συνοδευεται τέλεια απο μια οξύτητα, αλλα αυτό καλύπτει τελείως τα υπόλοιπα καπνικά στοιχεία. Πολύ καλο all day που δεν κουράζει και δεν χάνει την γεύση του ευκολα, αλλα μετά από 10ml νομιζεις οτι κανεις συνθετικό άρωμα (για να είμαι δίκαιος, όταν μετα από 20ml έβαλα ένα τανκ RY4 Double, νομιζα πως ατμιζα πετιμέζι).
Το συνδίασα με ένα Black Cavendish του Azhad που είχα (2 προς 1) και βρήκα αυτό που του έλειπε. Επίσης πολύ καθαρό, θα το ξανπάρω να υπάρχει στην κάβα μου.
Organic 4 Pod Burley 10% αραίωση.
Μου αρεσει το Burley και όταν άνοιξα το μουκάλι και μου ήρθε η μυρωδια που έχει ένα πακέτο τσιγάρα μόλις το ανοίξεις, είχα προσδοκίες για αυτό το υγρό. Αφού το έφτιαξα όμως, μεταμορφόθηκε τελείως σε ένα υπόγλυκο πράγμα, χωρις ένταση και επιμέρους αρώματα. Ο μόνος τρόπος που μπορω να χαρακτηρίσω αυτό το έκτρομα είναι Coca Cola χωρίς ανθρακικό.