VnV Urban AppleΤο δεύτερο λοιπόν καινούργιο υγράκι της VnV και μας το περιγράφει η εταιρεία σαν :
" Τραγανή Βουτυράτη ζύμη να πλαισιώνει κάθε μπουκιά, γεμισμένη με ολόκληρα κομμάτια καραμελωμένου
μήλου σοταρισμένα με φρέσκια ελαφριά κανέλα, τοποθετημένα σε μια λεπτή στρώση κρέμας Βαβαρίας. "
Με λίγα λόγια μια μηλόπιτα...Ένα απο τα αγαπημένα μου προφίλ σε υγρά αναπλήρωσης ειδικά με την συνοδεία ενός καφέ.
Έχω δοκιμάσει και καταναλώσει σχεδόν οτι υγρό υπάρχει στην εγχώρια αγορά και αρκετά απο το εξωτερικό πάνω σε αυτό
το προφίλ οπότε πάμε να δούμε αν το συγκεκριμένο έχει να μας προσφέρει κάτι το διαφορετικό...
Το υγρό το έχω στα χέρια σχεδόν 2 βδομάδες και το δοκιμάζω ανά τακτά χρονικά διαστήματα και παρατηρώ οτι σταθεροποιήθηκε
το προφίλ στην 9η με 10η μέρα αν και μετά την βδομαδούλα μόνο η ένταση της κανελίτσας αλλάζει λίγο προς τα κάτω και
το κρεμώδες κομμάτι της ζύμης γίνεται αμυδρά πιο έντονο.
Απο την μυρωδιά μόλις ανοίξεις το μπουκάλι τα μηλαράκια και η σπιρτάδα της κανέλας έρχονται με την μία.
Το άγχος που έχω πάντα σε τέτοιου είδους υγρά είναι η ένταση της κανέλας και ευτυχώς εδώ είναι αρκετά χαμηλά.
Στις τζούρες που κάνω στους drippers μου έρχεται μια αρκετά γλυκιά μαρμελάδα μήλου που δένει πάρα πολύ ωραία με μια
μαλακή ελαφρώς βουτυράτη ζύμη και αμιδρά στο τέλος ίσα ίσα που έρχεται η κανέλα.
Το "τραγανή" ζύμη που δίνει στην περιγραφή η εταιρεία δεν υπάρχει πουθενά.Μαλακή ,κρεμώδης και η έντονη βουτυρίλα υγρών
σαν το Apple Butter της liquid state και το apple pie της kilo λείπει.Το υγρό θα το χαρακτήριζα πιο εύκολα σαν ένα απο τα
γνωστά αμερικάνικα μαλακά μπισκότα με τα κομματάκια μήλου επάνω παρά σαν μια κλασσική μηλόπιτα.
Αν και πολλούς άκουσα να λένε οτι τους θυμιζε την μηλόπιτα - strudel "Στεργίου" με την κομπόστα μέσα...
Διαφορετικό υγρό σε σχέση με αυτό που περιμένει κάποιος απο την περιγραφή αλλά προσωπικά το βρίσκω αρκετά απολαυστικό.
Ποτέ δεν συμπάθησα την έντονη κανέλα σε τέτοιου είδους υγρά και πάντα έψαχνα αυτό με την λιγότερη μέσα γιατί με
κούραζε μετά απο λίγο.Ίσως είναι το υγρό με την μικρότερη ένταση κανέλας απο αυτά που έχω ατμίσει σε αυτή την κατηγορία
οπότε του δίνω ένα τεράστιο συν βάση προσωπικού γούστου.
_move_3:
Αυτό που μου έκανε αίσθηση στο συγκεκριμένο ήταν η συμπεριφορά του μέσα στους τανκάτους που το δοκίμασα(Eviva v2,Hussar).
Ενώ φοβόμουν οτι θα ανέβει η κανέλα και θα μου τα χαλάσει πήρα το κρεμώδες κομμάτι της ζύμης του υγρού αρκετά πιο έντονο και το
μηλαράκι λίγο πιο γλυκό,αρκετά πιο στρογγυλεμένο το προφίλ και πιο κοντά στα γούστα μου.
Θα έλεγα μετά απο καιρό συναντώ υγρό που να μου αρέσει περισσότερο μέσα σε τανκ και να παίζει τόσο καλά και με λίγα watt
αλλά και με τα πολλά.Κέρδισε σίγουρα την θέση του στο rotation μου.
Δοκιμάστε το