Χαιρετω την ατμιστικη παρεα σας.
Νεος χρηστης στο φορουμ και σχετικα νεος και στο η.τ. Μια συντομη αναδρομη για τον εαυτο μου οσον αφορα το η.τ.
Πριν κατι χρονια αγορασα από τοπικο καταστημα το πρωτο η.τ. , ένα Nobacco Epsilon 650 V1 . Από τα πρωτα που ειχαν βγει , μαπα το καρπουζι , το χρησιμοποιησα για καμια βδομαδα και αυτό ηταν. Ξανα στο κουτι του και από τοτε δεν εχει ξαναβγει!
Επόμενη αγορα πριν κανα χρονο περιπου ηταν το Nobacco MAS30 με δυο ατμοποιητες , Nobacco Cupa και Nobacco Ostria. Πολύ καλυτερο φυσικα αυτό το συνολο , το χρησιμοποιουσα περιστασιακα για κανα τριμηνο αλλα με κουραζε το μεγεθος του. Δεν ηταν μεγαλο απλα δεν με βολευε εμενα. Ηθελα κατι πιο μαζεμενο σε διαστασεις και πιο δυνατο.
Τις προαλλες λοιπον χαζευα στο φορουμ και πεφτω τυχαια στο παρων νημα με το Joyetech Cuboid Lite . Διαβαζω την παρουσιαση στο αρχικο ποστ και αυτό ηταν. Ότι πρεπει για τα γουστα μου! Αρκετα μικρο και μαζεμενο σε διαστασεις για να με βολευει, αρκετες δυνατοτητες και ρυθμισεις για παραμετροποιηση , έγχρωμη οθονουλα για να ικανοποιει και την γκατζεταδικη τρελα μου, δεν ζηταγα κατι άλλο. Το παρηγγειλα πακετο μαζι με τον ατμοποιητη του , Exceed D22.
Ερχεται, το ανοιγω, όλα ωραια και καλα. Αλλαξα και στον ατμοποιητη το τζαμακι και εβαλα το μεγαλυτερο που ειχε με 3,5 ml. Αντισταση αυτην που ειχε μεσα αφησα η οποια γραφει 8-14W , 1,2 ohm , MTL. Γεμιζω και το δοχειακι με υγρο και αρχιζω το ατμισμα. Μετα από καποιες δοκιμες κατεληξα να ατμιζω στα 12W και κάθε τζουρα στα 2,5 με 3 δευτερολεπτα. Ξανα όλα ωραια και όλα καλα. Επιτελους σκεφτομαι, βρηκα ένα μοντακι να με βολευει με τις διαστασεις του. Ενιωθα και το «χτυπημα» στο λαιμο με τις τζουρες.
Περναει μια μερα όλα καλα. Την δευτερη μερα, και ενώ το δοχειακι ειχε φτασει καπου στην μεση αρχισε να μου δινει μια περιεργη γευση καμμενου στο λαιμο. Το αφηνω λιγο, ξαναδοκιμαζω, τα ιδια. Χαμηλωνω τα watt στα 11, και μετα από λιγες τζουρες φευγει αυτην η αισθηση του καμμενου και ανεβαινω παλι στα 12. Μετα από λιγες ωρες ατμισματος εμφανιστηκε παλι η καμμενη γευση η οποια όμως δεν ξαναφυγε. Αλλαξα τον ατμοποιητη και εβαλα τον Cuppa της Nobacco, με την δικη του αντισταση που ειχε μεσα και το υγρο που ηδη ειχε μεσα. Όλα αυτά χτες το απογευμα. Υγρο χρησιμοποιησα ένα της Nobacco με την ονομασια Nobacco Classic στα 12 mg.
Παμε στις αποριες.
1 ) Είναι φυσιολογικο αυτό ρε παιδια? Υποθετω πως όχι. Καηκε η αντισταση και αν ναι, τοσο γρηγορα? Μετα από 2ml ατμισματος? Μηπως εκανα κατι λαθος εγω?
2) Για αντιστασεις τι ειδους και ποιες μπορω να χρησιμοποιω με τον Exceed D22? Η δευτερη που εχει μεσα στο κουτι δεν ενδεικνυται για χρηση στα 12W. Εχω καποιες σκορπιες αχρησιμοποιητες που τις ειχα αγορασει για τους αλλους δυο ατμοποιητες της Nobacco . Αυτές κανουν για τον D22? Aν όχι, πρεπει να αγορασω της ιδιας εταιριας αντιστασεις?
3 ) Διαβασα ολο το θεμα με τα σχολια σας, τα misfires που λετε τι ακριβως είναι? Αν καταλαβα καλα και λογω της λεξης, πατας το κουμπι αλλα δεν δουλευει το μοντακι?
Υ.Γ. : Τωρα που γραφω αυτές τις γραμμες , ξαναβαλα τον D22 στο Joyetech για να δοκιμασω. Μετα από δεκα τζουρες επανηλθε η εντονη καμμενη γευση.
Υ.Γ. 2 : Καλως σας βρηκα! Με φιλικους χαιρετισμους, Φωτης!