Ούτε κι εγώ διαφωνώ μαζί σου σε γενικές γραμμές, Cruiser79, αλλά όπως εξήγησα σε κάποιο προηγούμενο σχόλιό μου, δεν είναι τόσο εύκολα οριστικά και λεπτομερή τα αποτελέσματα κάθε έρευνας (στην αρχή της). Οι εμπλεκόμενοι παράγοντες είναι πάρα πολλοί και γι' αυτό οι επόμενες έρευνες χτίζουν πάνω στις προηγούμενες, μέχρι να επιτευχθεί ένα κάποιο πρώτο συμπέρασμα ελέγχου ενός ικανού αριθμού παραγόντων.
Φυσικά και οι έρευνες αυτές είναι ύποπτα χρηματοδοτούμενες, ιδιαίτερα στην ιατρική, γιατί είναι πολλά τα λεφτά.
Ανάλογα, θα θυμίσω, ισχύουν και για την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων στον εγκέφαλο (ιδιαίτερα των παιδιών), όπου οι "πρώτες" έρευνες υποφέρουν από λεπτομερή "τεκμηρίωση" για τους ίδιους λόγους. Και φυσικά υπάρχουν από πίσω τεράστια συμφέροντα, όπως καταλαβαίνετε.
Μια και ανέφερες το εμφιαλωμένο νερό, να θυμίσω ότι τα απολυμαντικά που χρησιμοποιούσαν παλιότερα (βόρακα) για την "αποστείρωση" των μπουκαλιών ήταν επικίνδυνα στην υγεία (είχε δημοσιοποιηθεί αρκετά το θέμα τότε), αν έπινες μόνο εμφιαλωμένο νερό για χρόνια, όπως γινόταν σε μερικές περιοχές της Ελλάδας, όπου το νερό ήταν και είναι χάλια ακόμα (έμενε λεπτό φιλμ βορικών ενώσεων μέσα στο μπουκάλι), και δεν ξέρω αν όλες οι εταιρείες εμφιάλωσης νερού εφαρμόζουν σήμερα τους νέους κανονισμούς.
Πέρα απ' αυτά που αναφέρουν οι έρευνες αυτές για το άτμισμα (και που θα βρουν κάποια στιγμή το δρόμο τους, όπως έγινε και με το τσιγάρο), με απασχολεί το θέμα των εθιστικών ουσιών, που φαίνεται να χρησιμοποιούνται ήδη στο τσιγάρο (για να κρατηθεί "ζωντανό" στη φάση της μετάβασης των καταναλωτών από το κάπνισμα στην επόμενη της όποιας μορφής ατμίσματος). Φοβάμαι ότι κι αυτές θα μπουν στα υγρά του ατμίσματος, όταν ο χώρος αυτός θα καταληφθεί από λίγες παγκόσμιες πολυεθνικές εταιρείες. Και αυτή θα είναι σίγουρα η εποχή που θα ζήσουν τα παιδιά των παιδιών μας.
Και η άλλη πλευρά (ανάρτηση από [member=15670]antonelos[/member] στο νήμα:
Γενικά για τις δημοσιεύσεις και τις έρευνες γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο:
http://blog.alterego.gr/strofi-180-moiron-apo-tin-amerikaniki-fda-to-ilektroniko-tsigaro-os-ergaleio-diasfalisis-tis-ygeias-ton-epomenon-geneon