Ξέρεις πως κάνει ένα πουλί 120 κιλών πάνω σ' ένα δέντρο;;
Ναι: Το Tryfonopterus Kerkyraicus!
Στο θέμα μας τώρα, έχω μια συνεισφορά να κάνω.
Εξαρτάται λοιπόν πάντα από το τι ψάχνεις.
α) Είσαι ατμιστής plug n' vape. Σε αυτή την περίπτωση, το πιθανότερο είναι ότι τη βγάζεις με υγρά απλά στην πλειοψηφία τους, με το Arabic Tobacco της Inoovation να είναι η περίπλοκη επιλογή σου. Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν συντρέχει ο παραμικρός λόγος να ψάχνεις τον κορυφαίο επισκευάσιμο. Είπε ο τύπος που έχει το φαινόμενο για να ατμίζει σκέτη βάση. Έξτρα πληροφορία, τα υγρά της συγκεκριμένης εταιρείας, παίζουν πολύ καλύτερα σε CE4 παρά σε φαινόμενο.
β) Είσαι ατμιστής "στυλ τζούρας" (είτε πνευμονικές, είτε τσιγαρίσιες είτε κάτι ενδιάμεσο). Εδώ, έχεις ήδη επιλέξει τον ατμοποιητή σου (ή το στυλ ατμοποιητή) και ψάχνεις υγρά τα οποία ταιριάζουν σε αυτό το στυλ. Το να μου ρίχνεις πχ υγρά 70% PG σε ντριπεριά με εισαγωγές αέρα ικανές να καλύψουν το Quad Turbo της Veyron, δεν είναι και ότι καλύτερο και όπως το σκέφτηκα λίγο, πάω να πιω ένα εσπρεσάκι γιατί ένιωσα ένα χτύπημα κάπου κοντά στις φωνητικές μου χορδές.
γ) Έχεις επιλέξει τη γεύση σου. Και πολύ καλά κάνεις που σκας τα φράγκα σου κάθε μήνα αγοράζοντας 18 ατμοποιητές προσπαθώντας να κάνεις αυτή την εμπειρία σου όσο πιο ωραία μπορείς. Το ότι η γυναίκα σου δεν τολμά να μπει σε εκείνο το μικρό δωμάτιο που κρατάς κλειδωμένο και έχεις όλα τα εργαλεία σου μέσα, είναι για καλή σου τύχη (και επειδή της είπες ότι έχεις μέσα απόρρητα έγγραφα της δουλειάς), καθώς αν πάρει χαμπάρι ότι δεν βγάζεις €700/μήνα αλλά €1200 με τη διαφορά να κάνει ευτυχισμένους διάφορους κατασκευαστές, τα βράδια θα αγκαλιάζεις τον πιστό σου σκύλο, που βρωμάει και λίγο καθώς που λεφτά για ειδικό σαμπουάν, μόνο 700 παίρνω ρε γυναίκα, τι να πρωτοπληρώσω?
δ) Είσαι... εγώ. Κάτι μυστήριοι σε ένα φόρουμ (τι είναι πάλι τούτο, κάπου το είχα διαβάσει σε κάτι αστερίξ), έχουν την εντύπωση ότι είσαι ρομπότ με δυνατότητα ανάλυσης κάθε φάσματος της γεύσης. Μάλιστα, ένας αστικός μύθος λέει ότι δοκιμάζεις ένα υγρό, βυσματώνεις ένα usb πίσω από το αυτί και εκτυπώνεις από τη μύτη τα συστατικά. Ένα κατασκευαστικό λάθος σε έκανε να μην μπορείς να επεξεργαστείς τα ηλεκτρικά σήματα που παραπέμπουν σε βούτυρο, με αποτέλεσμα την ένδειξη "TILT" άμα γίνει στραβή. Έχεις κάτι λίγους ατμοποιητές, αντιπροσωπευτικούς κατά τη γνώμη σου σε ζητήματα που μόνο εσύ γνωρίζεις (κάτι αηδίες περί αίσθησης τζούρας, ανάλυση επιμέρους νότας, πυκνότητα ατμού, παραμετροποίηση σε παλαιότερα δεδομένα ατμίσματος με κάτι αντιστάσεις θερμοσίφωνα των 2Ω κλπ) και δοκιμάζεις ότι βρεις μπροστά σου. Έχεις στο οπλοστάσιο τρία τέσσερα υγρά, αντιπροσωπευτικά και αυτά των "τάσεων" της αγοράς, και τα χρησιμοποιείς για να κρίνεις ατμοποιητές και να τους κατατάξεις αναλόγως ως προς το ποια υγρά αναδεικνύουν καλύτερα. Από την τριβή που έχεις αποκτήσει με αυτούς τους ατμοποιητές, δοκιμάζοντας ένα υγρό σε κάποιον από αυτούς, μπορείς να φανταστείς αν θα αποδώσει καλύτερα σε κάποιον άλλον από αυτούς της συλλογής σου, ή αν το peak βρίσκεται εδώ. Και όμως βρε ανώμαλε, το μοναδικό που σε ικανοποιεί και στους 4 ατμοποιητές, είναι η σκέτη βάση. Και ας σου λένε συνέχεια "πωωωω, αυτό το φαινόμενο ακόμα και τη σκέτη βάση κάνει νόστιμη".
Εν κατακλείδι, είναι τόσες πολλές οι επιλογές στησίματος, βαμβακώματος και αέρα που μπορεί να κάνει πλέον κάποιος, που είναι αδύνατον να μπορέσει να πει "έχω αυτόν τον ατμοποιητή, ψάχνω για το τέλειο υγρό" ή "έχω αυτό το υγρό, ψάχνω τον τέλειο ατμοποιητή" καθώς ο ατμοποιητής είναι ένας συνδυασμός παραμέτρων που στην ουσία σημαίνει "έχω χίλιους ατμοποιητές".
Στην ουσία, δεν υπάρχει λόγος να βάζουμε στο άτμισμά μας, ταμπέλες και περιορισμούς. Τουλάχιστον εμείς, η μειοψηφία που δεν αρκείται σε έναν εργοστασιακό και σε μία γεύση για μια ζωή. Πρακτική που πολλές φορές ζηλεύω, καθώς δεν αναμένεται από αυτούς να γνωρίζουν τα πάντα, η πιθανότητα προβλήματος είναι μειωμένη και φυσικά δεν πρόκειται να γνωρίσουν ποτέ την απογοήτευση του να γίνεται χάλια ένα πολυαγαπημένο τους υγρό, μαύρη κατάρα στον Rodney Jerabek... Ας ατμίσουμε απλά ότι και όπως μας αρέσει.