Εγώ με βάση τα 6mg/ml το υπολόγισα με σκοπό να γίνει η σύγκριση με το κόστος που είχα πριν για την ίδια περιεκτικότητα. Δεν είπα ότι θα δίνουν όλοι €30 με κάποια μαγική φόρμουλα. Και πάλι, με χοντρικούς υπολογισμούς, με 5ml/μέρα και 18mg/ml (δλδ να ατμίζεις σκέτο booster) θες 4*15=€60 το μήνα. Για τα 15mg/ml λίγο λιγότερο. Οκ, ακόμα μεγαλύτερη η αύξηση σε σχέση με το κόστος του 2016, αλλά και πάλι σημαντικά λιγότερο από του τσιγάρου.
2ο σφάλμα λογικής, το να συγκρίνεις το κόστος του υγρού που έχεις αγοράσει νομιμότατα, πανεύκολα και σχετικά ελεγχόμενα με το κόστος καπνικών προϊόντων που θα αγοράσεις σαφώς παράνομα, με σχετικό ψάξιμο και δεν ξέρεις τι παίρνεις στην τελική (είτε λαθραία τσιγάρα, είτε καπνός από παραγωγό). Με αυτή τη λογική, πάρε μηδενική βάση του συνδέσμου, κάνε και εισαγωγή βάσης υψηλής περιεκτικότητας νικοτίνης παράνομα κι έχεις ρίξει το κόστος δεν ξέρω πόσο. Συνέπειες, στη μία περίπτωση ίσως να κατασχεθεί, στην άλλη αν είσαι τόσο γκαντέμης να σε τραβάνε φωτογραφίες με τα κορδόνια βγαλμένα. Μόνο οι νομικές συνέπειες αυτές, γιατί τρέχα γύρευε όσον αφορά την ποιότητα, ειδικά από τον καπνοπαραγωγό.
Τελευταίο, στα της ΚΕΑ: Το καταλαβαίνω ότι στην Ελλάδα η κάθε μορφή συνδικαλισμού είναι απαξιωμένη στη συνείδηση του κόσμου, με αποκλειστική ευθύνη των εκπροσώπων του. Προσωπικά έχω διαγραφεί από τα σωματεία κάθε εργασιακού χώρου που έχω δουλέψει γιατί έβλεπα να γίνεται αυτό ακριβώς που περιέγραψε ο volpad, η εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων στην πλάτη των εκπροσωπούμενων. Επίσης έχω υπαναχωρήσει σε αρχικά στάδια δημιουργίας συνεταιρισμού γιατί είδα να μπαίνουν μέσα λαμόγια που δεν είχαν καμία σχέση με το όραμα που είχαμε οι πολλοί, και τελικά επιβεβαιώθηκα. Εδώ ως τώρα δεν το έχω δει. Αν στην πορεία αποδειχτεί το αντίθετο, δε θα έχω κανένα πρόβλημα να κλείσω την πόρτα φεύγοντας. Ως τότε όμως (προσωπική άποψη) είναι παράλογο να περιμένω αποτελέσματα από μια ομάδα ανθρώπων που δηλώνουν ότι θα παλέψουν και για μένα, στερώντας τους τα ελάχιστα κι αυτονόητα.