"The Polish Hussars (/həˈzɑːr/, /həˈsɑːr/, or /hʊˈzɑːr/; Polish: Husaria [xuˈsari.a]), or Winged Hussars, were one of the main types of the cavalry in the Polish-Lithuanian Commonwealth between the 16th and 18th centuries."
Τις τελευταίες τρείς ημέρες, τον υποβάλω ( με υποβάλει, μήπως?
) σε δημιουργικές δοκιμές. Για λόγους αισθητικής, χρησιμοποιώ μόνο το micro kit -το βασικό δεν θα χρησιμοποιηθεί μάλλον ποτέ, άξιο ρόπαλο γαρ ( όχι δηλαδή ότι το micro δεν είναι και αυτό ροπαλάκι, αλλά ας κάνω πως το βλέπω να κινείται σε μία εξαιρετικά οριακή τάξη μεγέθους, και ανίκανη για αναπαραγωγή ). Για λόγους ενημέρωσης, καταθέτω τις ταπεινές μου εμπειρίες και εύχομαι να φανούν σε κάποιους χρήσιμες:
- Εξαιρετικά καλοκατασκευασμένος. Λύθηκε και μπήκαν τα πάντα όλα σε χλιαρό διάλυμα Corega για 2 ώρες ( τα o-rings δεν αφαιρέθηκαν ). Καλό ξέβγαλμα με νερό και στέγνωμα. Λίπανση με μηδενική VG σε όλα τα o-rings. Συναρμολόγηση. Σφιξίματα χωρίς υπερβολές. Όλα δούλεψαν ταμάμ -κανένα, μα κανένα πρόβλημα. Άνοιγμα / κλείσιμο υγρών, παιχνιδάκι. Μόνο το δαχτυλίδι ρύθμισης εισαγωγής αέρα είναι λίγο σφιχτό, αλλά δεν με ενόχλησε -μάλλον με βόλεψε. Καμμιά δεκαριά drip tips που δοκίμασα, όλα κούμπωσαν όμορφα και αδιαμαρτύρητα.
- Οριστική επιλογή μου το pin των 2mm. Το 1,3mm δεν νομίζω πως θα ικανοποιήσει παρά μόνο τους θιασώτες σφιχτοτζούρηδων ατμοποιητών ( τύπου Eviva, ας πούμε ), αλλά και αυτούς που επιθυμούν παράλληλα μία ήπια άσκηση για τους μύες των παρειών. Το 2,5mm είναι πολύ αεράτο για εμένα, αλλά σίγουρα κάμποσοι φίλοι θα βρουν τον ατμιστικό τους παράδεισο μαζί του. Ειδικά σε συνδυασμό με χοντρά σύρματα, watt χωρίς τσιγκουνιές, φρούτα, φρουτόκρεμες, βιτρίνες ζαχαροπλαστείου, νομίζω πως εδώ θα αράξουν για τα καλά.
- Στα καπνικά που δοκίμασα ( White Castle, Chateu Haut, 3BEC*, RY4 Double, RY69, Cuban Cigar, Supreme ) δεν αναγνώρισα κάποια εντυπωσιακή διαφορά υπέρ του, σε σύγκριση με CloudOne, Skyline, Doggystyle. Στα φρουτόγλυκα όμως ( Lemon Tart, GAMe-BIT*, Gaucho Veravo, Tetraploid, HoneyBrew ), νομίζω πως ο Ουσσάρος κεντάει! Ειδικά το Lemon Tart, το απογειώνει σε δυσθεώρητα ύψη. Βέβαια, μην πάρω και κάποιους στο λαιμό μου -των καπνικών είμαι, βασικά... ( όλα τα υγρά που πέρασαν από το τανκ είναι στα 5-6mg, και τα DIY στο 60-70% PG )
- Καταληκτικό set up του γούστου μου: Kanthal A1 0.28mm, mc 2.5mm ( αναμεσίς στις βίδες ), 6 σπείρες, 1.39-1.41Ω, 11.5-12W, ορθάνοιχτη εισαγωγή αέρα. Έπαιξε πολύ καλά και με Kanthal A1 0.36mm, mc 2.5mm, 6 σπείρες, 0.92-0.94Ω, 13.5-14W, αλλά δεν ταίριαξε με το καθημερινό μου ατμιστικό προφίλ. Έστριψα και 316L, και NiChr, αλλά προτιμώ το Kanthal. Από βαμβακιά δοκίμασα Cotton bacon, VCC, FF Cotton blend, αλλά το καλύτερο αποτέλεσμα ήρθε από Nakamichi τροποποιημένο σε Scottish Roll, όπως εξαιρετικά υπέδειξε στο video του ο αγαπητός antonelos, λίγα μηνύματα πιο πίσω. Το χτύπημά του, το βρήκα "γλυκό" να το πω; "Ευγενικό" να το πω; Όπως και να 'χει, αυτό δεν υποβαθμίζει σε τίποτα την ατμιστική εμπειρία μαζί του ( μου μοιάζει με το χτύπημα του Le Mirage ). Σημειώστε πως με το set up του 0.36mm, η αλήθεια είναι πως το τρώει όλο το φαγάκι του... Με το 0.28mm, λογικά πράγματα.
- Εν κατακλείδι, μιλάμε για έναν απροβλημάτιστο, χρηστικό, θεόστεγνο, πανεύκολο στην αναπλήρωση, εντυπωσιακά παραμετροποιήσιμο και έντιμο ατμοποιητή. Μόνο με λίγη προσοχή στην τοποθέτηση του βαμβακιού, δημιουργείται ένα δυναμικό σύνολο που δύσκολα θα το παλέψει έτερος επίδοξος μνηστήρ της τσέπης σας.
Παιδιά, ευτυχείτε και απολαύστε τον! Αξίζει το κάθε του cent! ( μάλλον μιλάμε για new VFM entry )
* 3BEC και GAMe-BIT
Αρώματα / συνταγές από το "Atomizer". Το πρώτο είναι ο καλύτερος κλώνος Tribeca που έχω δοκιμάσει ( του παλιού καλού Tribeca της καρδιάς μας ). Το δεύτερο είναι κάτι πολύ κοντινό στο επίσης παλιό FP Gambit.
Disclaimer: Σόρρυ αν έχουν ματαειπωθεί τα παραπάνω, αλλά δεν έχω διαβάσει όλο το θέμα ( κακώς, θα μου πεις -και καλά θα κάνεις ).