Το 2.3 που είπα δεν ήταν Ohm - μάλλον δεν πρόσεξες το "mm" ΑΚΡΙΒΩΣ δίπλα από το νούμερο;! Milimeters, dear Petra. Μιλάμε για τον περιορισμένο χώρο ανάμεσα στο deck και την καμινάδα του Goblin, και το πώς με δυσκολία χωράει κάτι από 2,4mm και άνω αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσα σε deck, πόλους και καμινάδα. Για να είσαι σίγουρος, λοιπόν, πως δεν θα έχεις βραχυκυκλώματα, σύμφωνα με άλλους κατόχους του είναι καλό να στρίβεις coils κάτω από 2,4mm. Βάζοντας, λοιπόν, 2.3mm και 1Ohm στην Steam Engine, με 28AWG Kanthal, μας δίνει 12 "rounded to half wraps". Κάνω λάθος;
Αν ανέβεις στα 3mm (που - λένε άλλοι - δεν χωράει με την καμία) έχεις 10 "rounded to half wraps". Sorries, αλλά μήπως εννοείς πως στήνεις τον Goblin με MONO coil;
Για τους κλώνους από την FT, ναι, πιστεύω πως είναι καλύτερα να πάρει έναν κλώνο διαβάζοντας τα εκεί σχόλια. Διότι, για παράδειγμα, υπάρχουν περιπτώσεις original ατμοποιητών που πωλούνται από την FT ανεπίσημα σε τιμή κλώνου - κάτι που έχουν σχολιάσει και κάτοχοι τους που έχουν και τον original και τον κλώνο. Επιπλέον, δίνοντας λίγη περισσότερη προσοχή, ρωτώντας εδώ - όπως κάνω και εγώ - μπορεί να αποφύγει προβλήματα όπως αυτό με τα γρέζια που συνάντησα εγώ. Και, ως αποτέλεσμα, να πάρει ΚΑΛΟ ατμοποιητή με €10 - €15, και ΟΧΙ με €40 - €100. Όχι τέλειο, αλλά καλό.
Το παίδεμα μου οφείλεται αποκλειστικά στην άγνοια του αρχάριου, και όχι τόσο στο ότι "έχουν πρόβλημα οι εκεί ατμοποιητές". Goblin και Cthulhu είχαν γρέζια και εγώ δεν ήξερα πώς να σήσω microcoil. Αμφότερα λύνονται, και τους πήρα €10 - €15 έκαστο. Goliath ήταν πεντακάθαρος και μου δούλεψε με την πρώτη. Είμαι σίγουρος πως με το που θα έχω στα χέρια μου περισσότερο Kanthal θα καταφέρω να τους στήσω και αυτούς. Δεν θα το έλεγα "ένας στους τρείς". Θα έλεγα "ένας που έστησα ως καρα-νούμπ και δυο που θα στήσω λίαν συντόμως" (με εξαίρεση το ότι μου σπάνε τα νεύρα τα αλενάκια του Cthulhu - αυτό όμως είναι θέμα προσωπικής προτίμησης).
Και εσύ μην το παρουσιάζεις σαν να έχουν ΤΟΣΕΣ διαφορές, πια, οι originals σε σχέση με τους κλώνους - εκτός αν έχεις κάποιο... συμφέρον από την όλη υπόθεση. Όχι, δεν στο γράφω ως επίθεση, αλλά επειδή από τους ατμοποιητές μου, και τα σχετικά σχόλια που έχω κάνει εδώ, ξεχνάς, διακριτικά, να αναφέρεις πως ο original Τρίτωνας, με τα original coils, στον οποίο δεν έχω κάνει την παραμικρή επέμβαση, και που κόστισε μόνος του όσο ΤΕΣΣΕΡΙΣ κλώνοι από την FT (ΧΩΡΙΣ να υπολογίζω το πρόσθετο RΒA kit του), παρουσιάζει τη μια διαρροή πίσω από την άλλη λόγω κατασκευαστικού προβλήματος. Όχι, ΔΕΝ είναι "λάθος χρήσης" - όπως ξέρεις και από εκατοντάδες άλλα μηνύματα που παίζουν αριστερά και δεξιά σχετικά με αυτόν.
"Καλύτερα τα originals", έτσι; ΔΕΝ έχουν προβλήματα "τα originals", σωστά; Αν δεν υπήρχε τόση διαφορά κόστους, αγαπητή Petra, το ίδιο θα έλεγα. Όταν, όμως, βλέπω κλώνο του Zephyrus με βαθμολογίες 4 στα 5 στην FT και σχόλια που εξηγούν ΑΚΡΙΒΩΣ τα πιθανά προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις μαζί του, για €12-€13, και στην άλλη άκρη έναν κλώνο Kayfun (διότι με κλώνους του original παίζουν οι 9 στους 10 χρήστες - ακόμα και αν είναι "της Χ, Ψ ή Ω εταιρείας" και όχι "της FT") να κοστίζει μέχρι και τα πενταπλάσια, ΤΙ καλύτερο έχει; Δεν θα έχει γρέζια (που τα τρίβεις και φεύγουν); Δεν θα έχει λάδια (που τον πλένεις και φεύγουν); Δεν θα έχει καλό insulation στα posts του (που διαβάζεις σχετικά σχόλια πριν τον αγοράσεις και αποφασίζεις); Δεν θα έχει καλές βίδες (που α) τις αλλάζεις, β) και σε πολλούς originals ακούω πως είναι γενικό πρόβλημα). Τι; Ποιά είναι τα "μυστικά προβλήματα" και οι τιτανοτεράστιες κακοτεχνίες που να δικαιολογούν να σκάσεις €60 αντί για €12 για έναν ατμοποιητή;
Τα παραπάνω ακούγονται (διαβάζονται;!) ίσως "επιθετικά" ενώ ΔΕΝ είναι. Και δεν "τα έχω πάρει" με εσένα. Γράφω ό,τι γράφω, στο στυλ που το γράφω, διότι έχω μια Petra να λέει πως "είναι καλύτερο να προτιμάς originals" και ο ένας από τους τρείς original ατμοποιητές μου, που περίμενα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, με έχει απογοητεύσει όσο δεν πάει με την απουσία γεύσης και τις διαρροές.
Για το iStick 40W έχεις δίκιο, είχα παρακολουθήσει την εδώ συζήτηση μέχρι εκεί "που αρχίσατε να ψάχνεστε για τη διάρκεια της μπαταρίας του", και τα σχόλια που είχα διαβάσει "έξω" αφορούσαν στο TC.
Για το ότι "μπερδεύομαι", ναι, νούμπ είμαι. Για αυτό έχω εσένα και τα άλλα τα παιδιά εδώ. Επειδή εσείς ξέρετε και εγώ όχι. Όλοι από κάπου αρχίζουμε να μαθαίνουμε.
Τέλος, για το "χαλάρωσε", nope. Όσες φορές και να το πείς πρέπει να καταλάβεις πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ. Εϊναι ρε παιδί μου σαν να επιμένεις να σου πει την άποψη του για το σκίτσο σου ένας τυφλός φίλος σου. ΔΕΝ μπορεί. Και εσύ, επιμένοντας, αγνοείς τη φύση του, το πρόβλημα του, και καταλήγεις και να χαλιέσαι η ίδια, και να τον στεναχωρείς.
Όταν το καταλάβεις αυτό το τελευταίο, μάλλον θα είναι στη φάση που θα μου δείχνεις, πια, over a coffee, πώς να στρίβω δεκαεξαπλά coils με Kanthal 666AWG για να χωράνε στην επισκευάσιμη του Subtank v5. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, μα είμαι σίγουρος πως θα έρθει και αυτή η στιγμή!
Υ.Γ.: Δεν φτιάχνω microcoils "επειδή θέλω να το μάθω και αυτό". Φτιάχνω (ή προσπάθησα) microcoils επειδή δεν (είδα να) μπορούσα να χωρέσω κανονικά coils σε Cthulhu / Goblin στα 1Ohm - 1.5Ohms. Show me the way αν μπορώ να στήσω "κανονικά" διπλά coils σε αυτούς στο 1,2Ohm.